Кое е повече 1000 лева в BG или 2000 CAD в Канада?
Samo da dobawq nesto- zna4i za da imasch doxod 1000BGL w BG(neto) -Mislq 4e na wsi4ki e qsno 4e move i da ne si platil danazi i zastraxowki i taka natataka.
Oba4e za da wzemesch 2000 CAd 4isto -neka viwustite w Ca da ti obqsnqt kolko trqbwa da ti e Brutoto-stot -da ne platisch danazi ili zatraxowki -na Zapad stawa ama mnogo TRUDNO....
Ti ako uspeesch w parwite 2 godini kato se preselisch w Ca da polu4awasch 4isto 2k na mesez -zna4i naistina si dobre s materqla.
Oba4e za da wzemesch 2000 CAd 4isto -neka viwustite w Ca da ti obqsnqt kolko trqbwa da ti e Brutoto-stot -da ne platisch danazi ili zatraxowki -na Zapad stawa ama mnogo TRUDNO....

Ti ako uspeesch w parwite 2 godini kato se preselisch w Ca da polu4awasch 4isto 2k na mesez -zna4i naistina si dobre s materqla.
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
pizza raznosvach - 12 na chas chisti, dobavi kam tiah 1200 na semeistvo socialni i glei kvo staabp_de написа:Samo da dobawq nesto- zna4i za da imasch doxod 1000BGL w BG(neto) -Mislq 4e na wsi4ki e qsno 4e move i da ne si platil danazi i zastraxowki i taka natataka.
:-)
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
-
Верни ли са ми сметките? Къде бъркам?
За сам човек на месец - BG собствено жилище в Торонто под наем.
БГ net income 1000 leva, наем 0, кола 150 leva (50 застраховки, 100 гориво), I-net 18 leva, cable TV 12leva, tel 35 leva, отопление(ток) 80 leva (средногодишно), храна 150 лева = остават 555 лева.
Торонто net income 2000 CAD, наем 850(alone) or 500 CAD (shared), кола 400 CAD (300 застраховки, 100 гориво), I-net 25 CAD, cable TV 25CAD, tel 45 CAD, отопление(ток) 0 CAD (включено в наема), храна 200 CAD = остават 455 CAD (alone) or 805 (shared).
БГ net income 1000 leva, наем 0, кола 150 leva (50 застраховки, 100 гориво), I-net 18 leva, cable TV 12leva, tel 35 leva, отопление(ток) 80 leva (средногодишно), храна 150 лева = остават 555 лева.
Торонто net income 2000 CAD, наем 850(alone) or 500 CAD (shared), кола 400 CAD (300 застраховки, 100 гориво), I-net 25 CAD, cable TV 25CAD, tel 45 CAD, отопление(ток) 0 CAD (включено в наема), храна 200 CAD = остават 455 CAD (alone) or 805 (shared).
- miloto
- Обратна връзка:
ei, tezi pari
Moga da kaja, kato chovek s malko opit ot tuk i tam, che 1000lv. dali 1000lv. v BG ili 2000 CAD tam e pochti edno i sashto.
I tam ni stigaha idealno i tuk, samo deto tuk izkarvame malko povechko ot Canada, kato se vzemat predvid - naem, tel., kola, internet i t.n. Da ne zabraviame, che mnogo zavisi kam kakva firma rabotish.
Az otkakto se varnah moga da kaja, che standarta na 90% ot moite priateli se e vdignal za edna godina, imat povehceto sobstveni jilishta, zaenat visoki postove imat si i sobstveni koli. Ne znam dali tova moje da stane v Canada za 1 god.
Kasmet na vsichki..
p.s. Ei, opredeleno niakoi hora mi lipsvat.....
I tam ni stigaha idealno i tuk, samo deto tuk izkarvame malko povechko ot Canada, kato se vzemat predvid - naem, tel., kola, internet i t.n. Da ne zabraviame, che mnogo zavisi kam kakva firma rabotish.
Az otkakto se varnah moga da kaja, che standarta na 90% ot moite priateli se e vdignal za edna godina, imat povehceto sobstveni jilishta, zaenat visoki postove imat si i sobstveni koli. Ne znam dali tova moje da stane v Canada za 1 god.
Kasmet na vsichki..
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
Re: ei, tezi pari
ааа става, ставаmiloto написа: Ne znam dali tova moje da stane v Canada za 1 god.
Kasmet na vsichki..

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Здравейте,
Аз не искам да се намесвам спора, тъй като наистина ми се вижда излишен. Всеки трябва сам за себе си да реши тоя въпрос. На когото му е добре в БГ - да си стои там. Няма смисъл да идва в Канада, да страда и да ни убеждава колко всичко е по-хубаво в БГ.
Обективни критерии за имиграция едва ли има, тъй като всички сме различни. Някои хора са толкова закостенели, че не могат да се приспособят към различни условия изобщо. Виждала съм хора от всякакви възрасти, които са толкова балканци, че и след години живот в Канада, не се научават като срещнат познат да се усмихнат, да кажат "Hi", да задържат вратата след себе си, вместо да я тръшнат под носа на идващия след тях... Да не говорим за по-големи промени...
... като например да не считат околните за тъпанари и идоти by default...
...
Така че, имиграцията не мисля, че е въпрос на пари и финансови пресмятания. Не бих посъветвала никого да имигрира, воден само от тези подбуди.
Но, както казах, това си е мое мнение и не искам да споря с никого. Включих се всъщност, за да поправя само 1 фактологическа грешка:
, по-специално за Mamma Mia ми е думата, ходил ли си поне веднъж на Mamma Mia, за да видиш колко струва, ако не друго?
Аз съм ходила 2 пъти. Нормалните билети са от $44-$76. В събота и неделя стигат до $94. За справка можеш да провериш на www.mirvish.com.
Тая цена, която я цитираш, е от фирми, които препродават билети на най-луксозните места в залата, плюс вечер в хотел и вечеря в луксозен ресторант. Офертите са предназначени предимно за хора, които не живеят в Торонто и искат да гледат мюзикъла.
Между другото, представлението е супер!!!!!!
Препоръчвам го на всички, особено ако харесвате ABBA.
Мда, мисля, че изобщо не е толкова страшно в Канада...

Аз не искам да се намесвам спора, тъй като наистина ми се вижда излишен. Всеки трябва сам за себе си да реши тоя въпрос. На когото му е добре в БГ - да си стои там. Няма смисъл да идва в Канада, да страда и да ни убеждава колко всичко е по-хубаво в БГ.

Обективни критерии за имиграция едва ли има, тъй като всички сме различни. Някои хора са толкова закостенели, че не могат да се приспособят към различни условия изобщо. Виждала съм хора от всякакви възрасти, които са толкова балканци, че и след години живот в Канада, не се научават като срещнат познат да се усмихнат, да кажат "Hi", да задържат вратата след себе си, вместо да я тръшнат под носа на идващия след тях... Да не говорим за по-големи промени...

Така че, имиграцията не мисля, че е въпрос на пари и финансови пресмятания. Не бих посъветвала никого да имигрира, воден само от тези подбуди.
Но, както казах, това си е мое мнение и не искам да споря с никого. Включих се всъщност, за да поправя само 1 фактологическа грешка:
Велико, не искам да се заяждам, но като плашиш хората в БГ с цените тукVeliko написа:Ako si Toronto: naem 1000, tel - 25, cabel 25, tel karti -20, internet -25, ako si s kola - 400. Za towa se seshtam, ostawat ti 500 kinta. Ako si sam, mozhe da se oprawish, ako si semeen, s malko dete i iskash to da hodi na gradina - oshte 600-700. Shte wzemash za nego detski 240 $. Parite, koito ostawat sa samo za jadene. Za drehi, zabavlenia (Mama Mia struwa 250 $)i dr. ekstri niama da ostanat.

Аз съм ходила 2 пъти. Нормалните билети са от $44-$76. В събота и неделя стигат до $94. За справка можеш да провериш на www.mirvish.com.
Тая цена, която я цитираш, е от фирми, които препродават билети на най-луксозните места в залата, плюс вечер в хотел и вечеря в луксозен ресторант. Офертите са предназначени предимно за хора, които не живеят в Торонто и искат да гледат мюзикъла.
Между другото, представлението е супер!!!!!!

Мда, мисля, че изобщо не е толкова страшно в Канада...

- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Ами...зависи колко и за какво харчиш!
Вярно е, че тук цигарите, алкохола и заведенията са на отчайващо грозни цени в сравнение с България...
Но все пак, не всички идват тук само заради парите.
Поне за мен, за нашето семейство, по-важна е перспективата, спокойствието, сигурността в утрешния ден...
А ако трябва да отговоря буквално на въпроса ти (е, не чак с курсовете $-лев, ИРА го е направила
), то 1000 лв. месечен семеен доход в България беше в началото на тази година повече, отколкото тук е сега 2000$.
Но пак повтарям, не е коректно да сравняваш тези неща, все едно да питаш кое е по-ценно - водата или ракията...
Вярно е, че тук цигарите, алкохола и заведенията са на отчайващо грозни цени в сравнение с България...
Но все пак, не всички идват тук само заради парите.
Поне за мен, за нашето семейство, по-важна е перспективата, спокойствието, сигурността в утрешния ден...
А ако трябва да отговоря буквално на въпроса ти (е, не чак с курсовете $-лев, ИРА го е направила

Но пак повтарям, не е коректно да сравняваш тези неща, все едно да питаш кое е по-ценно - водата или ракията...

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
- velko
- Обратна връзка:
А защо не зададете въпроса така:
Кое е по-добре, 1000 негарантирани всеки месец лева в БГ или 2000 гарантирани CAD всеки месец в Канада?
Мисля, че така ще е най-коректно! Малцина са тези които получават 1000 лева нето и освен това са им гарантирани доживот! Не че в Канада са ти гарантирани доживот, но е малко по-стабилно, поне според мен, кандидат емигранта и според това което съм изчел досега. Има още какво да прочета преди да реша окончателно но все пак, ето и моята гледна точка:
Сумарният доход в моето семейство е 600 лева, които се разпределят горе-долу така
- 150 лева - погасяване на кредит
- 120 лева средно за ток (климатизиран ап. и 3 ПЦ-та х 24 часа)
- 250 лева средно за манджа
- 80 лева мобилни телефони (моя и на съпругата 2х40 средно)
- 100 приблизително покрай лапето за кво ли не и училище
оппаааааа, май излязох със 100 лева на късо.....
И като се вземат предвид непредвидените разходи...... Mamma Mia....
Ето защо предпочитам канадските 2000 пред нашите 1000.
Бъдете здрави!!
Кое е по-добре, 1000 негарантирани всеки месец лева в БГ или 2000 гарантирани CAD всеки месец в Канада?
Мисля, че така ще е най-коректно! Малцина са тези които получават 1000 лева нето и освен това са им гарантирани доживот! Не че в Канада са ти гарантирани доживот, но е малко по-стабилно, поне според мен, кандидат емигранта и според това което съм изчел досега. Има още какво да прочета преди да реша окончателно но все пак, ето и моята гледна точка:
Сумарният доход в моето семейство е 600 лева, които се разпределят горе-долу така
- 150 лева - погасяване на кредит
- 120 лева средно за ток (климатизиран ап. и 3 ПЦ-та х 24 часа)
- 250 лева средно за манджа
- 80 лева мобилни телефони (моя и на съпругата 2х40 средно)
- 100 приблизително покрай лапето за кво ли не и училище
оппаааааа, май излязох със 100 лева на късо.....
И като се вземат предвид непредвидените разходи...... Mamma Mia....
Ето защо предпочитам канадските 2000 пред нашите 1000.
Бъдете здрави!!
Despite of the high cost of living, it remains popular!
- Lub0
- Обратна връзка:
Само се чудя как може да плащате 80 лева за мобилни телефони при доход от 600!!! иначе и друг път съм го казвал и пак ще повторя, който е добре в БГ-то ще е добре и в Канада (имам в предвид, ако сам се е борил, а не тате носи, мама меси).
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
там е работата я - в Бг обикновенно си със собствено жилище,А как стои въпроса ако имаш собствено жилище в Торонто и ако си под наем в БГ?
в Торонто - предполагам и да не си под наем го изплащаш към 1000 долара на месец отиват сигурно,което все пак е повече от наем в Бг.
И кво значи - "гарантира" доход?
къде ги има такива гаранции?
Колко добре ще си ,където и да е много зависи от мотивацията също ,за кво се бориш ,какаво искаш и т.н.
- Sneji
- Най-любезен форумец
Де да бяха само 1000$ на месец, ама не са. Ако изплащаш свое жилище - поне 1500$ на месец само към банката (25 години все така) + данък, защото вече си собственик + консумативи (става въпрос за нещо, което не е ново и е доста далече от центъра).THC написа: в Торонто - предполагам и да не си под наем го изплащаш към 1000 долара на месец отиват сигурно,което все пак е повече от наем в Бг.