Zdrawejte wsichki!
Na faza izprashane dok. za medicinski sled interwuto sme, no imam edin problem, kojto mnogo me trewoji i ne znaq kak da prcediram.
Nie sys sypruga mi mislim da zaminem pyrwi i sled kato se ustroim tam da wzemem i decata s nas. Towa moje bi shte byde 6 ili po-malko meseca sled nasheto zaminawane. Pritesnqwa me fakata, che ako ni izdadat wizite zaedno ima weroqtnost tehnite da iztekat predi da imame wyzmojnost da gi wzemem w Quebec. No me moga da si pozwolq da riskuwam i da gi wzem otnachalo s nas, zashtotoi nqmame nito poznati, nito priqteli tam i dokato se ustroim trqbwa da bydat w BG. Imal li e nqkoj podoben problem i kak postypihte wie? Molq wi za sywet kak da procedirame. Zabrawih da kaja, che dosega decata sme gi pisali w doc, che shte ni pridrujawat. Ima li nqkakyw problem i daje i te imat Certificat de selection du Quebec.
Zabelqzah i oshte neshto - na tozi Certificat de selection du Quebec imeto na dyshterq mi i e zapisano ne kakto e w pasporta, a edna bykwa e izpusnata. Dali da i izwadq now pasport ili da dawam obqsneniq, zashtoto s tozi nomer na pzsporta tq e zapisana w dosegashnite documenti?
Blagodarq predwaritelno na wsichki i uspeshen den!
Po otnoshenie po-kysno zaminawane na decata
Re: Po otnoshenie po-kysno zaminawane na decata
Срока на визите ще е еднакъв за цялото семейство и ще бъде една година от датата на която сте направили медицинските.
Няма проблем децата да пристигнат в Канада по-късно (първи трябва да влезне основния апликант), но по никакъв начин не бива да допуснете визите им да изтекат, т.е. трябва да успеете да ги доведете в Канада преди изтичане на визите.
Като алтернативен вариант - можете да доведете децата до Канада за някакъв относително кратък срок, да им оформите документално статута в Канада, след което да ги върнете в България.
Няма проблем децата да пристигнат в Канада по-късно (първи трябва да влезне основния апликант), но по никакъв начин не бива да допуснете визите им да изтекат, т.е. трябва да успеете да ги доведете в Канада преди изтичане на визите.
Като алтернативен вариант - можете да доведете децата до Канада за някакъв относително кратък срок, да им оформите документално статута в Канада, след което да ги върнете в България.
-
- Обратна връзка:
Zdraveite!
Nie postapihme to4no po tozi na4in i izobsto ne sajaliavame zatova. Kak prozedirahme! Deteto mina s nas medezinskite, izvadihme mu viza i nie zaminahme, a toi ostana v Bg.Nie tragnahme na 22.04., a negovata viza izti4ase fevruari mesez. Predi 10 dni diado mu go dovede i niamase nikakav problem. Ostavihme go po sastite pri4ini, poradi koito vie iskate da ostavite vasite deza. I 4estno da vi kaja, taka e mnogo po-dobre.Deteto ne izjiviava stresa, koito bi izjivialo, ako pristigne zaedno s roditelite. Naseto sega e mnogo stastlivo i mu haresva v Kanada. Dokato dezata na moi poznati i priateli sa izjiveli neveroiaten stres, pristigaiki s roditelite si. Taka, 4e vie si prezenete, no moeto mnenie e, 4e e po-dobre parvo da se ustroite, da si namerite rabota i togava da dovedete dezata. Kasmet!
P.S. Zabravih da vi kaja, 4e ako niakoi ste pridrujava dezata vi, kato napuskat stranata, triabva da napravite palnomostno, 4e ste saglasni dezata da napusnat stranata, pridrujeni ot edi koi si. Tova e ot men!Uspeh!
P.S. Zabravih da vi kaja, 4e ako niakoi ste pridrujava dezata vi, kato napuskat stranata, triabva da napravite palnomostno, 4e ste saglasni dezata da napusnat stranata, pridrujeni ot edi koi si. Tova e ot men!Uspeh!
"Ползата от живота не се състои в продължителността му,а в начина, по който е преживян;някой е живял дълго, но е преживял малко.Вземи от живота,докато съществуваш:това зависи от волята ти,а не от броя на преживените години."
Аз винаги съм казвала и пак ще го кажа, въпреки опита на Павлина или и заради него също, че по-добре от пристигане с децата няма!
Няма никакъв стрес за децата в подобен случай или той е не по-голям от стреса на детето в последващо пристигане. Раздялата,обаче е сериозен стрес и особенно за по-малките. Как се отразява и на родителите,също можем да си представим.
Да не говорим,че не всички почват работа първата седмица от пристигането като Павлина и нямат възможност да си позволяват покани на родители. Аз например втора година (трета тече) не бих могла да си го позволя и едва ли и в близките ще мога.
Дали ще ми дойде Павлинка на гости с детето от Квебек или от България,не е от значение,нали? Имам впредвид стреса на детето...Това, че във втория случай родителите му ще търсят жилище, на детето няма да се отрази по никакъв начин.
Няма никакъв стрес за децата в подобен случай или той е не по-голям от стреса на детето в последващо пристигане. Раздялата,обаче е сериозен стрес и особенно за по-малките. Как се отразява и на родителите,също можем да си представим.
Да не говорим,че не всички почват работа първата седмица от пристигането като Павлина и нямат възможност да си позволяват покани на родители. Аз например втора година (трета тече) не бих могла да си го позволя и едва ли и в близките ще мога.
Дали ще ми дойде Павлинка на гости с детето от Квебек или от България,не е от значение,нали? Имам впредвид стреса на детето...Това, че във втория случай родителите му ще търсят жилище, на детето няма да се отрази по никакъв начин.
Blagodarnost!
Blagodarq na wsichki, koito otgoworiha. Naistina wyprosa e mnogo wajen i az samata oshte se kolebaq kak da postypq. Za towa bih iskala da polucha nqkakwa informaciq za detski gradini tam. Shte popitam za towa wyw foruma. Ako nqkoj prochete towa syobshtenie i znae neshto po w-sa, molq da mi otgowori.
Upeh na wsichki!
Upeh na wsichki!
-
Zdraveite i ot men !!!
Nasheto dete e na 1 godina i 2mesetsa .Kogato givot i zdrave doide momenta da zaminavame 6te e na okolo 2 godini .Sega za da imame vreme da u4im ezika sas saprugata mi go vodim pri niakoia ot babite mu za 3-4 4asa 2-3 pati v sedmitsata .Sled san parvata mu duma e MAMA i zapo4va da pla4e ako tia ne e do nego .Taka 4e priateli ne znam kak shte se 4uvstvate ako ste na hiliadi kilometri ot nego to pla4e a vie ne mojete da go pregarnete.Za edno dete niama nisto po-dobro ot tova da e blizo do svoite roditeli .Nie sas sigurnost shte go vzemem s nas .Drugoto bi bilo ludost . :idea: Pomislete mnogo dobre !!! USPEH
Nasheto dete e na 1 godina i 2mesetsa .Kogato givot i zdrave doide momenta da zaminavame 6te e na okolo 2 godini .Sega za da imame vreme da u4im ezika sas saprugata mi go vodim pri niakoia ot babite mu za 3-4 4asa 2-3 pati v sedmitsata .Sled san parvata mu duma e MAMA i zapo4va da pla4e ako tia ne e do nego .Taka 4e priateli ne znam kak shte se 4uvstvate ako ste na hiliadi kilometri ot nego to pla4e a vie ne mojete da go pregarnete.Za edno dete niama nisto po-dobro ot tova da e blizo do svoite roditeli .Nie sas sigurnost shte go vzemem s nas .Drugoto bi bilo ludost . :idea: Pomislete mnogo dobre !!! USPEH
-
- Обратна връзка:
Zdraveite otnovo!
Naistina vseki sam si prezenia i na vseki kasmeta mu e razli4en. Viarno e,4e horata,koito sa po4nali rabota na parvata sedmiza sa malko. Az sasto se pritesniavah mnogo, zastoto ne znaeh dali ste moga da si pozvolia za tolkova kratko vreme da izpratia pokana na nikoi ot roditelite mi, kakto i da platia samoletnite bileti i razhodite po patuvaneto. No si kazah, 4e triabva da go napravia na vsiaka zena i vazmojno za nai-krtako vreme, za da moje deteto ni da doide po nai-barzia na4in pri nas. I slava bogu, imahme kasmet i uspiahme. Za stresa ne znam kakvo da kaja. Mnogo zavisi ot deteto. Naseto prosto e mnogo privarzano kam baba si i diado si i nito edin pat ne e plakalo za nas, dokato ni niamase. Taka, 4e vseki sam si prezenia i si razglejda problema ot vsi4ki strani. Nie resihme taka i ne sajaliavame. Viarno e, 4e malkiat mnogo ni lipsvase i e mnogo trudno da izdarjis dalgo vreme, bez da vijdas deteto si, no poniakoga se iziskvat jertvi i vzemane na trudni resenia. Tova resenie bese edno ot nai-trudnite v jivota mi, kato izklu4im resenieto dali da tragnem za Kanada ili ne. Do poslednia moment ne biah anuliarala rezervaziata za sina ni, a dori i biah zapo4nala da mu prigotviam bagaja. No nakraia si kazah, 4e e po-dobre e da tragnem bez nego i ako ne ni haresa v Kanada i ako ne uspeem da se ustroim, ste se varnem. No pri men nestata stoiaha po drug na4in-triabvase da izbiram mejdu 3 nesta-Balgaria, Kanada ili Italia. Kato v Balgaria i Italia mi predlagaha naistina hubavi rabotni mesta, no v kraina smetka az izbrah neizvestnoto i novoto. I ne sajaliavam pone zasega! Mislia, 4e malko se pouvliakoh, zatova spiram. Kasmet na vsi4ki i dano izberete pravilnoto resenie!
"Ползата от живота не се състои в продължителността му,а в начина, по който е преживян;някой е живял дълго, но е преживял малко.Вземи от живота,докато съществуваш:това зависи от волята ти,а не от броя на преживените години."