Kan_Tangra написа: Ivan1007 написа:feather написа:Не знам, защо никой не спомена това?
Дават социал, поне докато си стъпиш на краката. А на някои - цял живот.
За сравнение в съседна на Канада държава не дават.

Какво е социал?
Чувал съм, че на Изток от Онтарио можело да се живее на него, ама в Албърта не става.
Единстеената социална помощ, която съм ползвал докато си стъпя на краката бяха талони за такси да ходя на работа няколко дена, когато стачкуваше градския транспорт, а аз нямах още кола.
Харесва ми, че в магазините като се съберат повече от 2-4 човека на опашка веднага се обаждат и отваря нова каса.
Знам, знам Тангра и в България е така. Миналото лято дъщеря ми и нейна приятелка от Канада пожелаха да пътуват сами с влак от София, вместо с нас с кола - екзотика.

В 16:30 касиерката на централна гара сложила табелка "15 минути почивка" и затворила гишето на което имало поне 15 човека опашка.

Иди та им обяснявай на момичетата ... не знам какво може да се обясни изобщо - и двете са студентки и работят part time retail

Да, правилно, и в бг е така ... в супермаркетите.
Виж, влаковете, това си е екзотика, вярно.
А сега можеш да сметнеш Бургас - София 360 км по магистрала с кола и да го сравниш с един влак.
(Само да припомня, ограничението на магистралата не е като в Квебек 70км/ч)
Това не ти е Канада, да обикаляш 5000 км с влак и да живееш в него 2 седмици.
Във влак не съм влизал нито аз, нито някой роднина вече едно 15-20 години.
Има си и автобуси, дето пътуват Бургас-София за половината на времето на влака.
А когато не е сезон се пътуваше по 30 лв в 2те посоки.
Сега, в сезона май е около 20-25лв на посока.
Трябва да си ултра цънцар, за да правиш икономия за 5-10 лв и да хващаш влак.
Не че няма и такива майки и бащи на бг канадци.
Това е баси резила, децата им се заточили на другия край на земното кълбо да се позамогнат, а майка им прави икономия за 5 лв да пътува с 5 часа повече.
Знаем си ризите! Не сме от вчера!