Molia za suvet po parvite dokumenti

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Helga
Обратна връзка:

Molia za suvet po parvite dokumenti

Мнение от Helga »

Почти събрах необходимите документи за първия етап от процедурата :) - но се притеснявам да не пропусна нещо което да се окаже важно :? . Предвид факта че кандидатствам като разведена с едно дете трябва ли още при първите документи да изпратя нотариално заверен документ че бащата е съгласен и има ли някой представа как горе долу трябва да е формулирано това съгласие за да го приемат. Тава което имам е:
1, задгранични паспорти за мен и детето
2. акт за раждане заверен за чужбина - тук малко не разбах - акта за раждане и преписа на акт за раждане заверен за чужбина са две еднакви или различни неща
3. диплома за средно образование
4. диплома за висше + академична справка от съответни ВУЗ
5. банкова референция - за нея има ли значение колко време преди изпращането документите е издадена
6. Попълнена апликациа
7. справка от Ной за трудов стаж
8. понеже в трудовия си стаж съм и самоосигурявана като ЕТ и с прекратена дейност на фирмата но не закрита фирма - за там съм подготвила:
- съдебно решение за откриване на фирма
- данъчна регистрация
- удостоверение че не дължа данъци
- актуално състояние
- осигурителна книжка със заверен стаж
трябва ли да закрия фирмата или мога да оставя всичко на този етап в това положение
надявам се че ако накой от вас е наясно със част от въпросите ми или със всичко което ми е нужно ще ми помогне да се ориентирам в тази каша :roll:

Предварително ви благодаря на всички :lol:
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Здравей, Helga,
Добре си се подготвила по отношение на документите, с едно изключение - съдебното решение за развод. Него също е необходимо да ксерокопираш, преведеш и завериш при нотариус.
Акта за раждане е един-единствен за всеки български гражданин и се издава при неговото раждане. Всичко останало са преписи (копия) и се издават срещу молба и определена такса за определени цели. Та просто ще трябва да заявиш в служба ЕСГРАОН, че актовете ти трябват за в чужбина - те знаят какъв печат да им сложат.
Декларацията от бащата на детето може да я изпратиш и сега, но може да я оставиш и за по-късно - ще ти я търсят задължително на интервюто.
Успех!
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Helga
Обратна връзка:

Мнение от Helga »

Благодаря за отговора :) така като има кой да ми каже че това е достататчно и какво още трябва - съм доста по спокойна :lol: май излишно се шашкам :oops: но предполагам че не съм единствена :lol:
Аватар
yvs

Re: Molia za suvet po parvite dokumenti

Мнение от yvs »

Напълно съм съгласна със съвета на Linko.
5. банкова референция - за нея има ли значение колко време преди изпращането документите е издадена
Не е задължително да е нова, такава се носи на самото интервю.
Препоръчително е, да не е по-стара от три месеца.
8. понеже в трудовия си стаж съм и самоосигурявана като ЕТ и с прекратена дейност на фирмата но не закрита фирма - трябва ли да закрия фирмата или мога да оставя всичко на този етап в това положение
НЕ е нужно да закриваш фирмата.

Успех!
Аватар
rose

Мнение от rose »

Здравей Helga,
Що се отнася до декларацията от бащата, може да не я изпращаш сега, макар че би било добре да си готова с всички документи още от самото начало... :wink:, но задължително трябва да я носиш на интервюто, защото ако те одобрят няма да ти дадат сертификатите без нея...Декларацията от бащата трябва да има горе-долу следното звучене, че той(име на бащата, номер на лична карта и ЕГН) е съгласен детето(име на детето и ЕГН) да имигрира в Канада-провинция Квебек, да се установи там като учи и постоянно живее в гореспомената държава и посочената провинция, заедно с майка си(име на майката, номер на лична карта и ЕГН)... подпис на декларатора, съответно дата и печат и подпис на нотариуса...
Това е :P ,желая ти късмет!
Helga
Обратна връзка:

Мнение от Helga »

Naistina blagodaria na vsichki za kompetentnata konsultacia i pomosht :lol: dosri i ne sum si predstaviala kolko e hubavo da ima koi da te nasochi i pomogne:) iskreno se nadiavam i az v posledstvie da moga da sum polezna na niakoi s neshto;)))
Аватар
kalite
Обратна връзка:

ognyan

Мнение от kalite »

shte zapitam pyk da vidim dali shte otgovori nqkoi

данъчна регистрация

удостоверение че не дължа данъци

tezi dvete zadaljitelni li sa i ako da kakvo po to4no e dana4na registraciq
i moga li da gi zanesa na interviuto ?

blagodarq
Rien de mieux que du sexe avant de dormir
Аватар
kalite
Обратна връзка:

ognyan

Мнение от kalite »

shte zapitam pyk da vidim dali shte otgovori nqkoi

данъчна регистрация

удостоверение че не дължа данъци

tezi dvete zadaljitelni li sa i ako da kakvo po to4no e dana4na registraciq
i moga li da gi zanesa na interviuto ?

blagodarq
Rien de mieux que du sexe avant de dormir
nobleman

съдебно решение за развод

Мнение от nobleman »

Моля, ако някой е на ясно за съдебните решения за развод, да ми отговори, дали трябва да се представи такова, ако апликанта е имал развод преди това, тъй като в Апликационния формуляр, който попълваме има въпрос :Have you been married more that once?, и още един въпрос : Доведената ми дъщеря (17год.) на този етап иска да завърши средното си образование в БГ и да продължи с висше пак в БГ. Трябва ли да я посочим в Апл.формуляр?
Аватар
rose

Мнение от rose »

Здравей,
Задължително трябва да представите документ за развод, ако има такъв, преведено фотокопие за Виена, а за Букурещ дори искат оригинал... :roll:
Ако дъщеря ви не иска да учи в Квебек и иска да завърши образованието си в България става много сложно, защото ако не замине с вас докато й важи визата...ще загуби всички права като постоянно пребиваващ, ако изобщо не е влязла в страната...
Ако не я пишете във формуляра като придружител и после тя иска да дойде, трябва да се задейства процедура по спонсорство...
Някой във форума беше писал, колко може да се стои в Канада и колко извън нея...потърси :wink:
Късмет!
nobleman

Мнение от nobleman »

rose написа:Здравей,
Задължително трябва да представите документ за развод, ако има такъв, преведено фотокопие за Виена, а за Букурещ дори искат оригинал... :roll:
Ако дъщеря ви не иска да учи в Квебек и иска да завърши образованието си в България става много сложно, защото ако не замине с вас докато й важи визата...ще загуби всички права като постоянно пребиваващ, ако изобщо не е влязла в страната...
Ако не я пишете във формуляра като придружител и после тя иска да дойде, трябва да се задейства процедура по спонсорство...
Някой във форума беше писал, колко може да се стои в Канада и колко извън нея...потърси :wink:
Късмет!
Здравей и на теб,
Благодаря за мнението ти.
Но преблема е, че ако съпругата ми стане гл.апликант, тя длъжна ли е да спомене дъщеря си от първият й брак и въобще трябва ли да упоменава своя първи брак.
Моля, който се е сблъсквал с този проблем, да даде своето мнение.
Аватар
rose

Мнение от rose »

Здравей,
Ако съпругата ти има първи брак е длъжна да го спомене...Но не е необходимо да вписва дъщеря си като придружител, ако тя няма да пътува с вас...Тях не ги интересуват децата, които не са отбелязани като придружаващи и това просто се обяснява на интервюто, ако стане на въпрос... :roll: Не се скрива никаква информация, за да не ви създаде проблеми.
Късмет! :P
Заключено