От Канада в България
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Re: От Канада в България
Apple и те са започнали в "Гараж" доколкото си спомням, така че не е нужно да се омаловажат постиженията и усилията на предприемчивите Българи. Не е лесно да се започне бизнес, особено в България. Тези които успяват да започнат бизнес по честен път в БГ заслужават само уважение (според мен).
Между другото Жоро е прав че много хора си живеят живота и като цяло качеството на живот е много по-високо от колкото в Канада. Мисля че вече споменах в друга тема, че болшинството от хората пътуват по няколко пъти в годината из цяла европа, дубай и други "интересни" и сравнително недостъпни за нас (които живеем в северна америка) дестинации. Разстоянията в Европа са сравнително "къси" полетите кратки и евтини а не като тук да плащаш по 700-800 долара от Ванкувър до Торонто..
Всичките мои познати независимо от професиите си (някои са доста успели други не толкова) живеят добре и никой не мизерства, на никой нищо не му липсва и абсолютно всички пътуват по няколко пъти годишно в чужбина.
Много от нас които отдавна сме напуснали България отдавна имаме доста "изкривена" представа за там. Вярно е че има неща които не се променят лесно и простотия се среща в изобилие, но има и много положителни промени.
Не е рай но и ад също не е.. Ако човек може да си осигури прилични доходи живота там въобще не е лош.
Между другото Жоро е прав че много хора си живеят живота и като цяло качеството на живот е много по-високо от колкото в Канада. Мисля че вече споменах в друга тема, че болшинството от хората пътуват по няколко пъти в годината из цяла европа, дубай и други "интересни" и сравнително недостъпни за нас (които живеем в северна америка) дестинации. Разстоянията в Европа са сравнително "къси" полетите кратки и евтини а не като тук да плащаш по 700-800 долара от Ванкувър до Торонто..
Всичките мои познати независимо от професиите си (някои са доста успели други не толкова) живеят добре и никой не мизерства, на никой нищо не му липсва и абсолютно всички пътуват по няколко пъти годишно в чужбина.
Много от нас които отдавна сме напуснали България отдавна имаме доста "изкривена" представа за там. Вярно е че има неща които не се променят лесно и простотия се среща в изобилие, но има и много положителни промени.
Не е рай но и ад също не е.. Ако човек може да си осигури прилични доходи живота там въобще не е лош.
& ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

ivandaman, да прав си, за това което си написал. Но според мен една страна е добро място за живеене, съдейки за стандарта на живот и за отношението към пенсионерите, децата и социално слабите /инвалиди/; инфраструктурата; образованието и здравеопазването, както и съдебно-изпълнителната власт.
Не им ща евтините полети с УизЕър до Европа и красива Гърция /пълна с бежанци/, когато не можеш спокойно да оставиш децата си да играят навън, такситата са се превърнали в градски транспорт, в болниците си носиш консумативите за операция, в училищата липсва елементарен контрол и продължават да сменят всяка година учебниците и теориите, а милиционерите раздават власт по улиците. За политика даже не отварям дума ...
Не им ща евтините полети с УизЕър до Европа и красива Гърция /пълна с бежанци/, когато не можеш спокойно да оставиш децата си да играят навън, такситата са се превърнали в градски транспорт, в болниците си носиш консумативите за операция, в училищата липсва елементарен контрол и продължават да сменят всяка година учебниците и теориите, а милиционерите раздават власт по улиците. За политика даже не отварям дума ...
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Aбсолютноkrimon написа:ivandaman, да прав си, за това което си написал. Но според мен една страна е добро място за живеене, съдейки за стандарта на живот и за отношението към пенсионерите, децата и социално слабите /инвалиди/; инфраструктурата; образованието и здравеопазването, както и съдебно-изпълнителната власт.
...

Не мога приема крайно отрицателни определения за БГ като с очите си виждам че въобще не е така.
& ZIONISM
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

ами стой си там където си при белите мечки бе жена,никой не те кара насила да се връщаш в българия и ни остави нас мазохистите да страдаме и измъчвамеkrimon написа:ivandaman, да прав си, за това което си написал. Но според мен една страна е добро място за живеене, съдейки за стандарта на живот и за отношението към пенсионерите, децата и социално слабите /инвалиди/; инфраструктурата; образованието и здравеопазването, както и съдебно-изпълнителната власт.
ей много болен народ господи.това булгароканатците са тотално изперкали.
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
- roumensp
В България несъмнено можеш да имаш що-годе "нормален" живот, но след като съм имал 16 години такъв тука, лично за мен е почти невъзможно да се върна към тамошната "нормалност". За някои неща "приличните доходи" не вършат работа, нито тук, нито там.ivandaman написа:Много от нас които отдавна сме напуснали България отдавна имаме доста "изкривена" представа за там. Вярно е че има неща които не се променят лесно и простотия се среща в изобилие, но има и много положителни промени.
Да, има и според мен е доста по-добре отпреди 15-20 години.ivandaman написа:Моят поинт е че в БГ има положителни промени и че не е абсолютен ад (както някои се опитват да ни го представят)
Последно промяна от roumensp на Пет Мар 18, 2016 1:51 pm, променено общо 1 път.
- roumensp
Батка, krimon не пише в български форуми да убеждава хората в нещо си, ти пишеш в канадски (както и Жорката).Pavel M написа: ами стой си там където си при белите мечки бе жена,никой не те кара насила да се връщаш в българия и ни остави нас мазохистите да страдаме и измъчваме

така е.но ми се струва малко странно след като дълги години не живее в българия да има мнение за живота в държавата и особенната претенция мнението и да е правдивоroumensp написа:Батка, krimon не пише в български форуми да убеждава хората в нещо си, ти пишеш в канадски (както и Жорката).Pavel M написа: ами стой си там където си при белите мечки бе жена,никой не те кара насила да се връщаш в българия и ни остави нас мазохистите да страдаме и измъчваме
как стават тия работи и аз чак не знам
- roumensp
Ми сигурно има роднини, чете медиите и т.н.
В тоя форум има сума ти "експерти" относно живота в САЩ, без изобщо да са живели там.
В тоя форум има сума ти "експерти" относно живота в САЩ, без изобщо да са живели там.
Отношението към пенсионерите, децата и социално слабите не е по-лошо, отколкото в другите държави. Ако имаш предвид именно думичката “отношение“. Размерът на пенсиите и социалните помощи е нещо много по-различно от “отношението“. Ясно е, че в една много по-бедна държава от Канада няма как пенсиите и социалните помощи да са като канадските. Същото важи и за инфраструктурата. Никой не може за 1 ден и без пари да оправи всички пътища и да построи нови магистрали, железопътни линии, метро и т.н. Всичко става постепенно, има много кусури, някъде нещо е направено некачествено, някъде са откраднати пари, нагласени конкурси за “нашите“ фирми. Но тези неща ги има и на други места по света. Затова има и граждани, които се борят срещу тези недостатъци. Ето ви един такъв случай:ivandaman написа:Aбсолютноkrimon написа:ivandaman, да прав си, за това което си написал. Но според мен една страна е добро място за живеене, съдейки за стандарта на живот и за отношението към пенсионерите, децата и социално слабите /инвалиди/; инфраструктурата; образованието и здравеопазването, както и съдебно-изпълнителната власт.
.... Аз също винаги съм мислел по този начин и ми е напълно ясно че БГ е на светлинни години от този тип държаши. Моят поинт е че в БГ има положителни промени и че не е абсолютен ад (както някои се опитват да ни го представят) както и Канада не е "рая на земята"..
Не мога приема крайно отрицателни определения за БГ като с очите си виждам че въобще не е така.
https://news.bg/int-politics/es-i-turts ... ntite.html"
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
roumensp написа:Ми сигурно има роднини, чете медиите и т.н.
съгласен съм.точно така е.
една леля на втората и братовчедка и е казала и тя вече като носител на достоверна информация вече има иградено и неуспоримо мнение
макар,че човек когато е предубеден няма нужда от достоверната информация за да защитава тезата си
а аз такива съм ги гледал,гледал.нищо ново под слънцето
само се смея,по точно казано само им се присмивам

Аз все още не разбирам за какво говорите бе хора...?! Къде ги виждате тези положителни промени, в какво, в кой сектор така да го кажем...?! За какви положителни промени говорите? Увеличение на корупцията и престъпността, обедняване на народа все повече и повече, унищожаване на образователната ситема и културата, унищожаването на армията ли, кое от всичките тези неща, а те са още мноого да не казвам безброй...?! Няма какво да си кривите душите и да се нанишате, там си е просто един ад, нали ние за това сме избяли на 10 хил.км. през Океана! И какво му е по-доброто от преди 15-20 г. това, че се бият с палки и бухалки под път и над път, на всяко кръстовище ли...?! Вие не сте добре ли, не виждате ли или наистина сте де@или, ама защо влизате в този форум, да дразните нормалните хора като нас дето се разкъсваме от действието на носталгията колкото и да не си признаваме някои и от това, че сме никои тука, без корени, без роднини, без приятели от детските години, без бащините къщи...?! Ние си носим кръста, който сме си избрали, но нямаме нужда от още сол в раната. Хубаво е да се съобразявате когато пишете в този форум, не бива ей така без задръжки...!roumensp написа:В България несъмнено можеш да имаш що-годе "нормален" живот, но след като съм имал 16 години такъв тука, лично за мен е почти невъзможно да се върна към тамошната "нормалност". За някои неща "приличните доходи" не вършат работа, нито тук, нито там.ivandaman написа:Много от нас които отдавна сме напуснали България отдавна имаме доста "изкривена" представа за там. Вярно е че има неща които не се променят лесно и простотия се среща в изобилие, но има и много положителни промени.
Да, има и според мен е доста по-добре отпреди 15-20 години.ivandaman написа:Моят поинт е че в БГ има положителни промени и че не е абсолютен ад (както някои се опитват да ни го представят)
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
много искаш.съдбата на давещия се е единственно в неговите ръце и никой за нищо не му е длъженivalin написа:Аз все още не разбирам за какво говорите бе хора...?! Къде ги виждате тези положителни промени, в какво, в кой сектор така да го кажем...?! За какви положителни промени говорите? Увеличение на корупцията и престъпността, обедняване на народа все повече и повече, унищожаване на образователната ситема и културата, унищожаването на армията ли, кое от всичките тези неща, а те са още мноого да не казвам безброй...?! Няма какво да си кривите душите и да се нанишате, там си е просто един ад, нали ние за това сме избяли на 10 хил.км. през Океана! И какво му е по-доброто от преди 15-20 г. това, че се бият с палки и бухалки под път и над път, на всяко кръстовище ли...?! Вие не сте добре ли, не виждате ли или наистина сте де@или, ама защо влизате в този форум, да дразните нормалните хора като нас дето се разкъсваме от действието на носталгията колкото и да не си признаваме някои и от това, че сме никои тука, без корени, без роднини, без приятели от детските години, без бащините къщи...?! Ние си носим кръста, който сме си избрали, но нямаме нужда от още сол в раната. Хубаво е да се съобразявате когато пишете в този форум, не бива ей така без задръжки...!roumensp написа:В България несъмнено можеш да имаш що-годе "нормален" живот, но след като съм имал 16 години такъв тука, лично за мен е почти невъзможно да се върна към тамошната "нормалност". За някои неща "приличните доходи" не вършат работа, нито тук, нито там.ivandaman написа:Много от нас които отдавна сме напуснали България отдавна имаме доста "изкривена" представа за там. Вярно е че има неща които не се променят лесно и простотия се среща в изобилие, но има и много положителни промени.
не съм те налагал по кратуната да бъхтиш 10 хиляди километра и за сметка на това да те съжалявам
проблема си е лично твой и не го измествай от болната глава на здравата
- roumensp
Не съм аз тоя, който ще те убеждава, че не е така, аз съм виждал България само за 2 седмици в последните 16 години. Спорът си го води с Батката, Танграта, Жоро и т.н. ... лично аз нямам никакво намерение да се връщам.ivalin написа:Аз все още не разбирам за какво говорите бе хора...?! Къде ги виждате тези положителни промени, в какво, в кой сектор така да го кажем...?! За какви положителни промени говорите? Увеличение на корупцията и престъпността, обедняване на народа все повече и повече, унищожаване на образователната ситема и културата, унищожаването на армията ли, кое от всичките тези неща, а те са още мноого да не казвам безброй...?! Няма какво да си кривите душите и да се нанишате, там си е просто един ад, нали ние за това сме избяли на 10 хил.км. през Океана! И какво му е по-доброто от преди 15-20 г. това, че се бият с палки и бухалки под път и над път, на всяко кръстовище ли...?! Вие не сте добре ли, не виждате ли или наистина сте де@или, ама защо влизате в този форум, да дразните нормалните хора като нас дето се разкъсваме от действието на носталгията колкото и да не си признаваме някои и от това, че сме никои тука, без корени, без роднини, без приятели от детските години, без бащините къщи...?! Ние си носим кръста, който сме си избрали, но нямаме нужда от още сол в раната. Хубаво е да се съобразявате когато пишете в този форум, не бива ей така без задръжки...!roumensp написа:В България несъмнено можеш да имаш що-годе "нормален" живот, но след като съм имал 16 години такъв тука, лично за мен е почти невъзможно да се върна към тамошната "нормалност". За някои неща "приличните доходи" не вършат работа, нито тук, нито там.ivandaman написа:Много от нас които отдавна сме напуснали България отдавна имаме доста "изкривена" представа за там. Вярно е че има неща които не се променят лесно и простотия се среща в изобилие, но има и много положителни промени.
Ей, Жорко, ти си бил голяма баданарка бе човек... Колко хубаво ги замазваш нещата... за теб всичко е мед и масло... Личи си, че си симпатизант на сега действащата власт и правиш всичко да ни убедиш колко е хубаво сега в България и как няма нищо общо с това, което ние знаем, че ние сме гьонове и нищо не разбираме...joro написа:Отношението към пенсионерите, децата и социално слабите не е по-лошо, отколкото в другите държави. Ако имаш предвид именно думичката “отношение“. Размерът на пенсиите и социалните помощи е нещо много по-различно от “отношението“. Ясно е, че в една много по-бедна държава от Канада няма как пенсиите и социалните помощи да са като канадските. Същото важи и за инфраструктурата. Никой не може за 1 ден и без пари да оправи всички пътища и да построи нови магистрали, железопътни линии, метро и т.н. Всичко става постепенно, има много кусури, някъде нещо е направено некачествено, някъде са откраднати пари, нагласени конкурси за “нашите“ фирми. Но тези неща ги има и на други места по света. Затова има и граждани, които се борят срещу тези недостатъци. Ето ви един такъв случай:
https://news.bg/int-politics/es-i-turts ... ntite.html"
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
Знам какво е България не от интернет, почти всяка година ходя. Имам живи родители - двама, да са ми живи и здрави, които както можете да си представите са пенсионери. Естествено имам и много живи и здрави роднини, от 1-во коляно. Няма да забравя как преди няколко години като бях с баща ми на пазар, той се приближи в Била и попита за цената на една луканка. Продавачката зад щанда, преценявайки го на око, му каза: "Не може да си я позволиш, дядка!" и му обърна гръб. Идеше ми да потъна в земята. Баща ми наистина е пенсионер, но е доста уважван човек в България, постигнал много в живота и даже прославил името на тази държава, сега просто вече е възрастен човек ...
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)