Интервю на 17.09.2003.
Записано ниво в молбата ми:Френски 7/7, английски 6/6
Първо интервюиращата ми обясни за какво сам там с две три изречения.После започна с въпросите.
За първи път ли подавате молба за имиграция?
Били ли сте друг път в Квебек?
Женени ли сте?
Имате ли деца?
Какви са професионалните ми задължения?-на този вапрос аз отговорих това което бе написано в препоъката ми, но тя се усмихваше иронично, следейки казаното от мен, с което ми показваше че са заучени неща.Но на мен наистина това ми бяха задълженията и без препоръката от работодателя ми пак това щях да й кажа.
Имам ли роднини в Квебек?
Имам ли роднини в Канада?
Някой вапроси повтаряше по-бавно, но я разбирах и й отговарях с разяснения, като прилагах нужните документи.
Попита ме за профес.ми задължения за други две мои работи не по специоналноста, на които отговорих кратко(дори преводачката се намеси дали сам разбрал, а нетрябваше, защото разбрах вапросите й и просто мислех), но това не бе достатъчно за консулката и поиска по-подробни разяснения , които обаче направих със затруднение.
На английски въпросите бяха:
Говорите ли английски?
Имате ли брат?
На тези вапроси отговорих кратко, но явно искаше да оцени нивото ми, за което продалжих да й говоря, при което тя кимна одобрително.След това отново на френски продалжихме
Колко обици имам?-отговорих й кратко .
Но на вапроса къде се намират ? я разбрах, но се запънах и замислих. За нейя обаче това бе знак че сам дебюдант, а не франкофон, за което ме върна и каза да изкаран курс и пак да се явя. Не ми достига и стаж по професията с която кандидатствам, а той е 4 г.-аз лично сам попълвал тест от интернет, където за моята професия-счетоводител ми се дават необх.точки за този стаж.Освен това втората ми длажност на която работя, за която нямам втора специалност завършена по време на Висшето си образование имам сащо 4 г. стаж.Средно специално образование-завършен 4г. Строителен техникум с квалификация Строителен техник.Не мога да разбера техния професионализъм с критерийте им за оценки, защото има случаи на одобрени и с моето положение. Не искам да критикувам, но нещата са много относителни за весеки поотделно.
МОЛЯ ЗА ИНФОРМАЦИЯ,ЗА ТОВА КАК МИНАВАТ ВЪРНАТИТЕ ЗА ВТОРО ИНТЕРВЮ(ПО-ВИСОКИ ИЗИСКВАНИЯ ЛИ ИМАТ ИЛИ ЗАЩИТАВАШ ПОСОЧЕНОТО ОТ ТЕБ НИВО В МОЛБАТА СИ).КАК СЕ ПРОЦЕДИРА С НАСРОЧВАНЕОТ НА ДАТА ЗА ИНТЕРВЮ И КОГА НАЙ-РАНО МОЖЕШ ДА СЕ ЯВИШ.
Едно неуспешно интервю.ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВТОРО ИНТЕРВЮ
здравей,
много съжалявам за това как са се отнесли с теб. Моите наблюдения са, че лесли-стефани стоянов действа абсолютно субективно, и това ако е професионализъм! Май най-много трябва да се разчита на късмета... Аз бях на интервю на 10,09,03 и не ми даде сертификата заради стажа - имам си 7 год., 4 от които във моя фирма ЕТ по време на висшето ми образование, които тя не можа да проумее(!?!)
. + това съм завършила френска гимназия (писах 9/12т.), но на това което говори лесли трудно можеш да му кажеш Френски език. Каза ми, че до 2 седмици ще ми даде отговор по пощата - още чакам и тръпна как ще ми откажат.
Мисля (а и практиката го показва), че тя е по-благоразположена към двойките отколкото към сам кандидат.
По твоя случай- доколкото си спомням от форума франкофон те пишат от 7т. нагоре (сигурно пак зависи), но има и случаи и на НЕфранкофони дали им сертификати.
На теб значи не ти е насрочила дата за интервю (че на някои така правели), а ти е казала, че "по пощата" ще получиш отговор? Ще трябва да поучиш още малко френски, за да преминеш границата на франкофоните.
поздрави
много съжалявам за това как са се отнесли с теб. Моите наблюдения са, че лесли-стефани стоянов действа абсолютно субективно, и това ако е професионализъм! Май най-много трябва да се разчита на късмета... Аз бях на интервю на 10,09,03 и не ми даде сертификата заради стажа - имам си 7 год., 4 от които във моя фирма ЕТ по време на висшето ми образование, които тя не можа да проумее(!?!)

Мисля (а и практиката го показва), че тя е по-благоразположена към двойките отколкото към сам кандидат.
По твоя случай- доколкото си спомням от форума франкофон те пишат от 7т. нагоре (сигурно пак зависи), но има и случаи и на НЕфранкофони дали им сертификати.
На теб значи не ти е насрочила дата за интервю (че на някои така правели), а ти е казала, че "по пощата" ще получиш отговор? Ще трябва да поучиш още малко френски, за да преминеш границата на франкофоните.
поздрави
Wtorite interwiuta s hora, na koito im e otkazano wednaj proti4at mnogo barzo - s razgowor na ob6ti temi, za prowerka na ezika, a ne po debat otnowo warhu dokumentite. Razgoworite sa ot tipa - `koja be6e wa6ata data na rajdane` i wsiakakwi swobodni temi, prosto kakwoto i dojde na interwiuira6tata.
Kriteria za minawane na interwiuto za Quebec e Frenskia, w powe4eto slu4ai i sa6to Frenskia e osnowna pri4ina za otkazite, nezawisimo, 4e se predstawiat drugi pri4ini.
I na parwo, i na wtoro interwiu, ako ste sas slab Frenski, ni6to ne pre4i na intrewiuira6tia da wi warne, ima takiwa slu4ai , i to ne edin i dwa.
Kasmet, i u4ete Frenski, za da ste sigurni, 4e 6te minete, ako ste warnati za Frenski.
Kriteria za minawane na interwiuto za Quebec e Frenskia, w powe4eto slu4ai i sa6to Frenskia e osnowna pri4ina za otkazite, nezawisimo, 4e se predstawiat drugi pri4ini.
I na parwo, i na wtoro interwiu, ako ste sas slab Frenski, ni6to ne pre4i na intrewiuira6tia da wi warne, ima takiwa slu4ai , i to ne edin i dwa.
Kasmet, i u4ete Frenski, za da ste sigurni, 4e 6te minete, ako ste warnati za Frenski.
ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
:)
Здравей Роки,
Извинявай че не прочетох от начало до край това което си писал, -> видя ми се малко несвързано, но останах с впечатлението че са те върнали за езика. Ако е така няма страшно -> сядаш си на дупето здравата учиш 10-тина месеца езика (междувременно се обаждаш във виена че не си съгласен с оценката -> те ще ти отговорят нещо, но каквото и да е ще бъде в твой плюс, ще ти дадат нов шанс и тогава е твоят миг - така наречените 15 мин. слава - това е момента да се покажеш в най-добрата си светлина , можеш да ми вярвяш щото аз съм го изпитал. така че си сядай на дупето и учи френски. Друго освен успех и доста търпение не мога да ти пожелая.
))
Извинявай че не прочетох от начало до край това което си писал, -> видя ми се малко несвързано, но останах с впечатлението че са те върнали за езика. Ако е така няма страшно -> сядаш си на дупето здравата учиш 10-тина месеца езика (междувременно се обаждаш във виена че не си съгласен с оценката -> те ще ти отговорят нещо, но каквото и да е ще бъде в твой плюс, ще ти дадат нов шанс и тогава е твоят миг - така наречените 15 мин. слава - това е момента да се покажеш в най-добрата си светлина , можеш да ми вярвяш щото аз съм го изпитал. така че си сядай на дупето и учи френски. Друго освен успех и доста търпение не мога да ти пожелая.