Ахаа! Стоплих! Той пише от Онтарио.optics написа:Не знам той какво визира, аз просто не исках да пиша кой му е града.

Ахаа! Стоплих! Той пише от Онтарио.optics написа:Не знам той какво визира, аз просто не исках да пиша кой му е града.
Чалгар.optics написа:Братовчед на Миеле ?
Се тая е в случая. Канадския щит.Bistra написа:Не беше ли Кебек? Какво е сега пък това Онтарио?
Моето IP е торонтийско, но аз съм в Монреал.optics написа:Не знам той какво визира, аз просто не исках да пиша кой му е града.
Това са пълни глупости.Chanliev написа:Газът се въди след като мине през определена субстанция, а този минава през урановите залежи изобилстващи на територията на Канада. Ако имате желание карти бол, показват си ги хората.
Всеки дозиметър има съставна част гайгермюлеров брояч. Мери се общия радиационен фон и ако е по-висок от нормалния имаме радиоактивно замърсяване. Ако имате 0.6 мили Сивета на час (μSv/h) е нормалния радиационнен фон, ако имате над тази норма, рака може да ви посети. Пример Фокушима 400 мили Сиверта пиково излъчване, 20 мили Сиверта продължаващо излъчване.
Кой ти каза, че урановите залежи са основния източник на радон? Много по-голяма концентрация на радон в природата се намира в различни видове гранитни формирования (от там по пътя на използването на подобни камънаци в строителството се наблюдават и повишени концентрации в жилищни сгради). Например в САЩ най-големите концентрации на радон са в щата Айова и са свързани директно с едни специфични гранитни образувания, а не със залежи на уранова руда. Макар и урановите мини навремето да са съдържали изключително висока концентрация на радон заради липсата на адекватна вентилация, няма как уранова мина някъде на майната си да доведе до повишена концентрация на радон в урбанизирани райони. Това може да стане само ако локални формирования съдържат висока концентрация на радон и най-вече при липсата на адекватна вентилация. След като с подходяща вентилация в уранова мина може да се свали нивото на радона почти до фоновото такова, какво те кара да си мислиш, че в жилищата това е непосилна задача?Chanliev написа:Карта на уранови залежи в Кебек.
Because the half-life of radon is only 3.8 days, removing or isolating the source will greatly reduce the hazard within a few weeks. Another method of reducing radon levels is to modify the building's ventilation. Generally, the indoor radon concentrations increase as ventilation rates decrease. In a well ventilated place, the radon concentration tends to align with outdoor values (typically 10 Bq/m3, ranging from 1 to 100 Bq/m3).
The four principal ways of reducing the amount of radon accumulating in a house are:
Sub-slab depressurization (soil suction) by increasing under-floor ventilation;
Improving the ventilation of the house and avoiding the transport of radon from the basement into living rooms;
Installing a radon sump system in the basement;
Installing a positive pressurization or positive supply ventilation system.
Ми продължаваш да ръсиш глупости.Chanliev написа:Иване мери си приказките!
Кой си ти, че да ме оценяваш!
Ако не можеш да говориш нормално има медикаменти за това.
Аз няма да ти изброявам всички инструменти за измерване радиация. Щом има значително завишен радиационен фон има радиоактивно замърсяване, за мен това е достатъчно и без значение дали е полоний-218, полоний-214, бисмут-214 и олово-214 (следващ разпад на радона) .
Карта на уранови залежи в Кебек.
http://www.mining.com/study-on-impacts- ... 731-23280/"
И някъде да съм споменал, че имам нужда от помощ. Ни най-малко съм си предлагал услугите.
Ето го проблема - един месец обучение, формирало здрава покнатина в знанията на служещия в БНА.Chanliev написа: А и още нещо, ти ли ми пускаше уредите по радиационна и химическа защита през едномесечия ми курс в българската армията. Не вярвам да си бил ти.
Радиационния фон се измерва в микро сиверти за час. Мили сиверт е 1000 пъти повече и ако е за час е огромна доза много пъти над пределно допустимата. За сведение нормалния радиационен фон в Монреал е около 0.10 до 0.12 μSv/h. В Пловдив е 0.25 μSv/h, а в София и близо до АЕЦ Козлодуй е под 0.15 μSv/h.Chanliev написа:Ако имате 0.6 мили Сивета на час (μSv/h) е нормалния радиационнен фон