Някой спонсорирал ли е родител(и)?!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
Val

Някой спонсорирал ли е родител(и)?!

Мнение от Val »

Здравейте,

Моля ви, ако някой е спонсорирал родител(и), бихте ли споделили опита си? Може и в лични съобщения, ако не желаете публично.

Интересува ме, например, при положение, че майка ми не знае английски и няма кой да й помогне в БГ за нейната част от процедурата, имаме ли шансове да преминем цялата процедура (най-вече имам предвид БГ частта: документи, интервю, etc.) без помощта на адвокат?

Благодаря предварително на всички, които ще отговорят.
:wave:
Последно промяна от Val на Сря Окт 06, 2004 3:25 pm, променено общо 1 път.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

ne sam go pravil no dokolkoto znam ti izprashtat na teb dokumentite parvo i ti moje da g popalnish
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
Val

Мнение от Val »

Ей, тва се казва скорост!!! :D :beer:

Kolio,

Да, първата част от процедурата е, че ти кандидатстваш от тук, за да те одобрят за спонсор. След това обаче, втората част е, че спонсорираният трябва да подаде документи от БГ да кандидатства за имиграция. Та, втората част е, което ме притеснява. :(

Като се има предвид, че става въпрос за сравнително възрастен човек, който не знае английски...

Благодаря ти за отзивчивостта все пак. :D
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Val написа:Ей, тва се казва скорост!!! :D :beer:

Kolio,

Да, първата част от процедурата е, че ти кандидатстваш от тук, за да те одобрят за спонсор. След това обаче, втората част е, че спонсорираният трябва да подаде документи от БГ да кандидатства за имиграция. Та, втората част е, което ме притеснява. :(

Като се има предвид, че става въпрос за сравнително възрастен човек, който не знае английски...

Благодаря ти за отзивчивостта все пак. :D
da ama te ti gi davat na teb dokumentite da gi pratish tam
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
Val

Мнение от Val »

Are you sure?

Като гледам процедурата, втората й част (която е за изпълнение от спонсорирания) много ми прилича на обикновената имигрантска процедура (i.e. skilled workers).

What will the person you want to sponsor have to do?
He or she will have to:
• sign the Agreement (form IMM 1344B);
• complete the forms included with The Immigrant’s Guide for sponsored parents,
grandparents, adopted children and other relatives, and send them with the required
documentation to the visa office that will be processing his or her application;
• go for an interview at a Canadian visa office;
• undergo a medical examination (results of the medical examination are valid for 12
months). The visa office will send the person you are sponsoring and his or her family
members instructions on how to proceed;
Note: It is the responsibility of the person being sponsored and of his or her dependants to
pay the costs of their medical examination.
• pass criminal and security checks; and
• obtain passports and, in some countries, exit visas.

What happens with the application for permanent residence of the
person you want to sponsor at the visa office?

The visa office will review the application and supporting documentation to assess the eligibility of the
person you want to sponsor as a member of the family class and his or her admissibility as an immigrant to
Canada. It will contact them to let them know if they need to provide additional supporting documents or
be interviewed. The visa office will make a final decision to either approve or refuse the application for
permanent residence.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

The visa office will send the person you are sponsoring and his or her family
members instructions on how to proceed
tva e edinstvennoto, osven podpisite s koeto triabva da im pomognesh
kato sponsorirash niakoi, mississauga ti izprashta dokumenti za tiah....pone beshe taka predi
ako sa go smenili - tva e drug vapros
dori i ako stava vapros za dokumenti specialni ot bukuresht...to te mogat da ti gi faxirat
drugia variant e da gi pokanish na gosti i da varshish vsichko ot tuk
Аватар
Val

Мнение от Val »

KolioBalkanski написа: tva e edinstvennoto, osven podpisite s koeto triabva da im pomognesh
Кольо, ама аз питам не с какво ТРЯБВА, а с какво МОГА да помогна, така че евентуално да се справим без адвокат. :D
KolioBalkanski написа: drugia variant e da gi pokanish na gosti i da varshish vsichko ot tuk
Хм, това не ми звучи да е възможно... по принцип, доколкото знам: 1. процесът трае много време; 2. трябва да се кандидатства извън Канада; 3. изискват се документи, които трябва да се правят в БГ

Затова питам дали някой е минал вече през подобна ситуация и как се е справил на практика.
olga
Обратна връзка:

Мнение от olga »

VAL, мен също много ме интересува тази тема. Сестра ми е от 3 години в Торонто, аз вече съм минала интервю, и чакам да ми пратят формулярите за медицински. Но искаме майка да замине преди мен, да сме по-спокойни за нея, щото тук никой не остана :cry:
Ако намериш полезна инфо, моля те, пиши ми.
Естественно, сестра ми трлябва да я покани
Знам само, че трябва да се подписва Съглашение с Канадско правителство и трябва да се прави Спонсор Агримент от двамата: от сестра ми, която е в Канада, и от майка ми оттук. Трябва да я издържат 10 години - без право на социал. Но трябва наистина да се минава интервю и медицински. Таксите са някъсе към 1500 CAD. И трябва спонсорът да докаже, че има достатъчен доход. Например, за 4-чл.семейство нещо от рода 36 500 CAD + за поканения около 4500. Никак не е лесно. Най-вече ме интересуват срокове. ЩЕ бъда благодарна за всякаква информация.
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Chetoh neide iz CIC-a izrichno che roditeli NE minavat meditsinski pregled spored novite razporedbi.

Da ne sa promenili neshto pak?

Kak moje chovek na primerno 60 da im izdarji meditsinskia pregled? Kade gi tia zdravi hora???
Аватар
niki_70
Експерт по жените
Обратна връзка:

Мнение от niki_70 »

BabaPena написа:Chetoh neide iz CIC-a izrichno che roditeli NE minavat meditsinski pregled spored novite razporedbi.

Da ne sa promenili neshto pak?

Kak moje chovek na primerno 60 da im izdarji meditsinskia pregled? Kade gi tia zdravi hora???
Ne znam za kakvi novi iziskvania stava vypros, no v nachaloto na godinata kogato az minavah moite medizinski se zapoznah s edin 68 godishen muj sponsoriran ot decata mu v Ottawa koito minavashe za 2 pyt na rengen.Intervju e niamal.Decata mu sa izpolzvali advokat i kato prodaljitelnost prozedurata ot nachaloto do medizinskite e bila okolo 10 mesetza.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.

George Carlin
survivor

Мнение от survivor »

Abe az znam za 80-godishna baba, minala uspeshno medicinskiya pregled. Tya e kandidatstvala po humanitarnata programa ot ville de Qc. Te se saobrazyavat che stava vapros za vazrastni hora. Az sa sazhalenie vse oshte ne znam mnogo po tozi vapros, i az sam zasega na principa na probite i greshkite. Shte se opitam bez advokat, ili nay-mnogo da mina s edna konsultaciya.
roni

Мнение от roni »

Survivor,би ли дала инфо каква е тази хуманитарна програма.Ние напоследък започнахме да се замисляме за довеждане на родителите тук,но тъй като са близо 80 годишни си мислехме че шанс почти няма.
От известно време разговорите с тях се превърнаха в непрекъснат психически тормоз и вече се чудим какво да правим. При нас нещата едва сега започнаха леко да се размърдват и не можем да зарежем всичко и да се върнем,за да стоим до тях.От друга страна дори и да дойдат мисля че ние трябва да им поемем здравното осигуряване(в смисъл плащане),а с техните болести не знам как ще издържим финансово. А да не говорим,че ще живеят като в затвор без вестници,без телевизия,без разходката за хляб до кварталният магазин(защото при нас такъв няма) и т.н. Просто не знаем какво да правим.Ако някой има такъв проблем моля да сподели.
Благодаря предварително.
survivor

Мнение от survivor »

Roni, ami tova mi go kazaha semeistvo litovci, koito sa ze zasellili v grad Qc. Zhiveli sa vinagi s babata, koyato bila na 80 godini i oshte kato si poluchili vizite otishli v posolstvoto i obyasnili za kakvo stava vapros, a te i izdali turisticheska viza. Zaminavat s neya, a tam vednaga zapochvat procedura po humanitarnata programa. Tazi humanitarna prigrama e za hora, koito imat seriozni prichini da ne mogat da zhiveyat v stranata si dokato im se gleda deloto. Pri babata-litovka - tya nyama drugi deca i nyama koy da se grizhi za neya. Tova minavalo, yavno zavisi i ot vazrastta, ako e 50-60 godishna edva li shteshe da mine. Dokolkoto razbrah, mozhe tazi hum. programa da ya sachetaesh sas sponsorirane, t. e. otstapkata e samo tova che ti razreshavash da zhiveesh v Canada dokato trae procedurata. A mozhesh i da minesh bez sponsoriraneto, t. e. ako nyamash neobhodimite pari pak mozhesh da podadesh molba. Litovskoto semeistvo ne e imalo pari za sponsorirane. Ami tova e, ne znam mnogo, ako reshish da predpriemesh neshto, savetvam te da ne razchitash samo na moite dumi. Sega ti prochetoh saobshtenieto pak, shtom nablizhavat 80 imash realni shansove. Uspeh!
roni

Мнение от roni »

Благодаря за отговора survivor. Всъщност това с хуманитарната програма е добра идея;тъкмо ще видим как ще им понесе Ка.(докато са туристи)Знаеш ли откъде мога да получа повече инфо за нея?
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... ght=#49669

Update: Минаха повече от 4 месеца откакто написах мнението в по-горната тема (и почти 16-ти месеца откакто сме подали) и все още няма ни вест ни кост от имиграционните ...
Заключено