Kazete mi

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
anton

Kazete mi

Мнение от anton »

Niakoi znae li kakvo tochno proveriavat v Bukuresht sled polucavane sertifikata dali praviat otnovo niakakva proverka na informaciata ot vtorite formuliari ili karat napred.Ne mi e mnogo iasna i procedurata s otkrivaneto na dosie,tova ne beshe li napraveno pri polucavaneto na vtorite dokumenti.Izviniavam se che dosazdam po tozi nachin, dokolkoto znam v tozi forum se raziskvat dosta po vazni temi :wink:
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Основната разлика м/у процедурата *Букурещ* и *преди Букурещ* е че с пр.Б. (като пр.н.е ;) ) се занимават провинциалните квебекски власти, а след това - федералните канадски власти.
пр.Б. официално и щастливо приключва с издаването на "Сертификат за селекция за Квебек", оттам-нататък следва процедурата за издаване на виза за Канада.
Както виждаш - две различни процедури и оттам:
- различни досиета
- (предполагам) никаква връзка м/у "вторите документи" и букурещката епопея.
Дано съм бил полезен и ако нещо бъркам, моля поправете ме.
Аватар
holy

!

Мнение от holy »

Напротив! Много общо има между двете процедури!
След интервюто, документите, които сте приложили към тях (дипломи, извлечения за тр.стаж, банкова референция и т.н. ) се изпращат служебно в Букурещ. Така, че при попълване на документите за Букурещ трябва много да се внимава и да се придържате към предоставените вече документи.
В сайта на Канадското посолство в Букурещ има указания за издаване на виза, като има различни изисквания за кандидатите които са за Квебек. Прави впечатление, че не се изискват за Квебек точно тези документи, които вече сме дали с вторите формуляри.
Така, че трябва да се внимава. По-интересен е въпросът как точно става проучването на кандидатите от гледна точка пребиваването им в трети стани и дали изобщо се прави (при условие, че не са приложени документи за това)...
Успех на всички в процедурата!
Заключено