Интервюто ни на 5-ти! Досадна грешка и отлагане!
Интервюто ни на 5-ти! Досадна грешка и отлагане!
Интервюто ни мина нормално! Потвърждавам всички мнения до момента относно интервюиращия, преводачката и обстановката! Не се шашкайте изобщо! Хората са добронаберени и приветливи! Въпросите ни бяха само по документите! Единствено въпроса “Защо Квебек” на който след третото изречение премина на съпругата ми! В края на краищата не получихме сертификати и всичко заради досадната грешка да изпратя академични справки от университета, а да не пратя приложението на дипломата! Оказа се че единствено на него е изписана специализацията ми “Микропроцесорна техника” и никъде другаде! Нито на дибломата, нито на академичната справка! Така че не могли да ме отнесат към никоя от предпочитаните професии! Връчиха ми 4 бр. Формуляри адресирани до ордата на инженерите като неофициална справка, дали дипломата ми за електро-инженер попада в списъка с предпочитаните! Също трябва да им изпратя и преведено приложението на дипломата и до три месеца да очаквам сертификатите си по пощата ако всичко е наред! Кофти! Пак ще се чака! Иначе ни обясни какво трябва да правим след като си получим сертификатите, определи ни и сумата която трябва да внесем с нас в Квебек! Обясни ни и какво предстои на децата ни и ни пожела успех! По думите на преводачката всичко е ОК, но трябва да направим това! А , между другото, то е съпроводено и с една такса до ордера от 195 САД. Това е! Ако някои е чувал или изпадал в подобна ситуация, моля да сподели!
За да направиш прерия е нужно - пчела и детелина и една мечта голяма. Ако мечтата е достатъчно голяма, може и без пчела и детелина!
- p4eli4ka
- Обратна връзка:
Имаше няколко човека попаднали в твоята ситуация. Питай sunwom и Linko. Те може би ще могат да ти обяснят как се процедира. За Linko не съм сигурна, но sunwom е попаднала точно в такава ситуация:
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... ght=#37656
Свържи се с нея. Дано да може да ти помогне.
Късмет
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... ght=#37656
Свържи се с нея. Дано да може да ти помогне.
Късмет

Pour être heureux un an, gagnez au loto. Pour être heureux toute votre vie, aimez ce que vous faites 

Ееее, неее, това е вече върхът на сладоледа! Току що научих, че на човека, който се яви след мен са му объркали сертификата! Вместо неговия му връчили моя сертификат! Значи все пак са го разпечатали! Е това вече ако някой може да ми го обясни, евала! 

За да направиш прерия е нужно - пчела и детелина и една мечта голяма. Ако мечтата е достатъчно голяма, може и без пчела и детелина!
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Спокойно, Valdi, не си единственият. Както каза и p4eli4ka, аз и sunwom сме в същата позиция - със сините папки (но без сертификати) и със 4 бр. формуляри за Ордера на инжинерите в Квебек в ръцете, след интервюто. Това си е чисто и просто т.нар. "връзване на гащите" от страна на интервюиращите, а за нас е досадно забавяне на процедурата и допълнителни разходи.
Ние със sunwom минахме нашите интервюта през м. април на настоящата година. Тя изпрати въпросните формуляри в края на същия месец (април 2004) и в началото на август получи утвърдителен отговор заедно със сертификата за селекция. Аз изпратих формулярите до ордера в края на юни (един ден преди крайния срок от 90 дни) и вече всеки момент очаквам отговора им и надявам се - сертификата за селекция, който съм сигурен, че беше разпечатан още през април.
А относно причините за едно такова тяхно решение - те са от най-различно естество. При мен причината беше, че мосю Ла Рю не можа да схване как така едновременно съм работил и като офицер и като инжинер. Явно офицерите при тях само командват и използват необходимата им техника, но не се занимават с нейната поддръжка. Не мога да се сърдя на Ла Рю, че не знае нашия основен стил на работа: "Пари нема - действайте!"
Ние със sunwom минахме нашите интервюта през м. април на настоящата година. Тя изпрати въпросните формуляри в края на същия месец (април 2004) и в началото на август получи утвърдителен отговор заедно със сертификата за селекция. Аз изпратих формулярите до ордера в края на юни (един ден преди крайния срок от 90 дни) и вече всеки момент очаквам отговора им и надявам се - сертификата за селекция, който съм сигурен, че беше разпечатан още през април.
А относно причините за едно такова тяхно решение - те са от най-различно естество. При мен причината беше, че мосю Ла Рю не можа да схване как така едновременно съм работил и като офицер и като инжинер. Явно офицерите при тях само командват и използват необходимата им техника, но не се занимават с нейната поддръжка. Не мога да се сърдя на Ла Рю, че не знае нашия основен стил на работа: "Пари нема - действайте!"

Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
-
- Обратна връзка:
Явно причините са сходни в моя и твоя случай, понеже и аз работя във МВР като системен инженер!Linko написа:Спокойно, Valdi, А относно причините за едно такова тяхно решение - те са от най-различно естество. При мен причината беше, че мосю Ла Рю не можа да схване как така едновременно съм работил и като офицер и като инжинер. Явно офицерите при тях само командват и използват необходимата им техника, но не се занимават с нейната поддръжка. Не мога да се сърдя на Ла Рю, че не знае нашия основен стил на работа: "Пари нема - действайте!"