Разбира се, има и точно такива случаи!IFF написа:Искрено се забавлявах на това, което си написалKan_Tangra написа:И к'во излиза? 'Успелите' в една от първите държави по стандарт в света, като имат деца, не могат да си позволят 1 кафе в месеца!?
Баси 'стандарта', баси 'успелостта', баси амбициите за развитие.
И отново не говорим за пари, а за живот, свобода!
Свободата ... бате Санчо, никаква я няма! Ово е стандарт!![]()
И след това се огъват и извъртат по всички параграфи и от 100 кладенеца вода ще донесат, само и само за да твърдят, че уж получават по 10к на месец семейно, а нямат 2 лева за 1 кафе в месеца.
За мен успял човек е 'СВОБОДЕН' преди всичко!!!
Това не пречи да си има семейство и да си гледа децата.
Щом ти ТЕЖИ, да плащаш разходите на децата си, как може да говорим за свобода и успялост!?
Ако в тая развита държава, с такова развито и евтино образование децата ти не могат сами да се погрижат за себе си, и трябва ти целия си живот и смисъла му да ги ползваш за оправдание, че 'живееш за децата си', за какво си говорим? Нима е толкова трудно децата да учат в университет, да си купят къща и да успеят, че се налага и ти цял живот да служиш на тая цел!?
Сега разбирам защо някои тук са такива фенове на соца. И там се раздаваха панелки на всеки селянин, а и на децата по-късно, и там образованието за децата беше платено и осигурено. Какво му трябва повече на човек!? (риторичен въпрос)
Явно това е екзистенциалната мечта и смисъл на живота!
Не се впрягайте, пиша си!
![]()
Отдалеч си личи че нямаш деца. Това което не достига, когато имаш малки деца е времето, просто няма откъде да го вземеш, вечер докато напишем с тях домашните и ги сложим да спят и станало 9 часа, уикенда е само два дена, и те чакат да ги заведем някъде, ама те бира не пият, пък и заведението трябва да се избира, къде има място да търчат когато ги хване съклета. Трябва да се ходи все някаква дреха да им се купува, за супера да не говорим, намразил съм го пазаруването, не искам да видя магазин. А като отидеш някъде без тях постоянно се оглеждаш, защото си мислиш че си ги загубил някъде. Такива ми ти работи, семейни.
Да не генерализираме. И аз понякога го правя, но се надявах, че от контекста ще се разбере.