axinia59 написа:здравейте, искам да споделя с вас нещо, което ме шокира .Преди десетина дни ми дойде на гости моя близка от провинцията ,която е идвала в София като дете .Решихме да посетим всички знакови места в центъра и започнахме от,,Витошка,, .Не мога да ви опиша за каква мръсотия става дума -плочките грозни,навсякъде с петна от разлято кафе ,трохи , фасове ,щъкащи гълъби ,и от двете страни заведения пълни с безлични ,,кибици,, .В,,Св.Неделя,, запалихме свещички и продължихме към ,,жълтите павета,,.Тук ни чакаше още по- голяма изненада. На мястото ,където беше мавзолея беше посадена градинска метла ,а отгоре стърчеше един голям черен чувал пълен с боклук и пластмасови бутилки ,затова пък наблизо имаше полицаи ,които чинно следяха да не изпуснат някой нарушител.В ляво имаше грозно кафене ,а вдясно 5-6 кофи за боклук нарисувани със спрей.При Народния театър пак същите грозни кафенета ,хотдоци ,сладоледи и т .н., все на едни и същи марки,същата кочина ,като навсякъде по паркове и градинки , а горкия ,,Народен,,с грозни, разпадащи се фасади,с колони боядисани с някаква измислена боя.За първи път се почувствах зле от това , че съм софиянка и разбрах , че от жена шофьор и кмет не става...Ако някой не вярва ,нека се разходи из София.Дано не съм обидила някого.
оле майко,мини по някое руелче в даун таун монтреал
това е задната уличка успоредна на по главната с фасадите на заведенията и магазините
там където са складирани контейнерите на магазините да видип ти кво е мизерия
смърди от всякъде от преливащите с боклуци контейнери,омазано с мазнина и помия по руелчето
можеш с лекота да се подхлъзнеш и да счупиш я крак ,я глава
прекрасна гледка на изронени тухлички по стените опасани с грозни железни стълби,парапети и железни врати
опитай се това да си го представиш на гърба на витошка и тогава ни занимавай с глупостите си
а ,ако имаш възможност да влезеш в кухнята на канадско заведение веднага ще повърнеш и никога няма да си помислиш някога да го посетиш
абе винаги съм се чудел що са толкова мръсни и мизерни канадците
отпред фасадата лъскава,отзад задния двор кочина и мизерия
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?