Напускащи Квебек (Канада)

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
newcomer

Re: Напускащи Квебек (Канада)

Мнение от newcomer »

ivandaman написа:Аз със сигурност не съм в "игнор" листа на Бистра. На мен пък тя въобще не ми пречи и откровено казано ми е малко странна тази масова истерия срещу нея.

Не съм забелязал тя да атакува (непредизвикано) някой, но пък за сметка на това много хора чакат тя да напише нещо (независимо какво) и да се нахвърлят върху нея като хиени..

Разбирам закачливите подхвърляние в кръга на майтапа но злобарските атаки са неоправдани според мен.

и на мен ми е симпатична
не си само ти единствения
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

ivandaman написа:Аз със сигурност не съм в "игнор" листа на Бистра. На мен пък тя въобще не ми пречи и откровено казано ми е малко странна тази масова истерия срещу нея.

Не съм забелязал тя да атакува (непредизвикано) някой, но пък за сметка на това много хора чакат тя да напише нещо (независимо какво) и да се нахвърлят върху нея като хиени..

Разбирам закачливите подхвърляние в кръга на майтапа но злобарските атаки са неоправдани според мен.
И аз така
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

Аватар
Rhea

Мнение от Rhea »

След 22 години в Канада и ние събираме багажа в умален състав. Децата остават.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

My beef with Strina:

1.Изключително досадна, с претенциите на 25 годишен фотомодел, завършил Харвард :D
2. На всяко гърне мерудия - постоянно натрапва, в 90% от случаите, излишното си и глупаво мнение. Каквото и събитие да се коментира, непременно подобно се е случило или с баща и, или с нейна позната/познат.
3. Като споменах баща и - постоянно ни го натяква, като че ли не на нея, а на нас е помогнал да дойдем в Канада. Сякаш без него не тя и Щерю, а ние щяхме все още да танцуваме по селските вечеринки в белослатинското читалище Просвета.
4. Фукла - на кой му пука за новата и кухня, работа, или колко пъти ходи на ски (абсолютно съм сигурен, че едва "срича" по равните като на Костко паркинга, монреалски писти).
5. Нагла - не отдавна ми забрани (сякаш изобщо съм искал), да се регистрирам под чужд прякор, защото било в противовес с условията на форума, при положение, че тя самата списваше под псевдонима Джулия.
6. Взима си поука от градивния критицизъм, постоянно отправян към нея, като 5-годишната Марийка - колкото повече и казваш да не прави глупости, толкова повече скача в локвата.

Задай си въпроса защо, примерно, Ира не е такъв обект на постоянни и масови подигравки?

Ако се разкара от форума, на мен, а и предполагам на повечето хора тук, ще липсва като херпес зостер.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

7. Задява се с всички наред, без значение дали и влизат във възрастовата група. Дори и възрастовата епоха. За нивото да не говорим.
Принципно ако е бегло и по женски няма да прави чак толкова впечатление, но е типично по кугърски-квебекарски. С рогите напреде, сякаш е бащиния. Достатъчно са ми огнусяли местните кугъри, ми сега и от форума да ме е гнус. В крайна сметка не всички влизат тук да търсят/дават внимание и да компенсират дефицити.
Аз лично нещъ да разговарям с нея, но тя упорито ме цитира, изопачава ми писаното и ми говори. Рипортнах и поста, ама модераторите я толерират. Сигурно от съжаление.
Не, мерси! Не ми е притрябвала!
Според мен човек, който му е време за внуци да се дърпа в някакъв анонимен форум като 13 годишен тийнейджър е меко казано странно. Да не кажа патологично.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Kan_Tangra написа:7. Задява се с всички наред, без значение дали и влизат във възрастовата група. Дори и възрастовата епоха. За нивото да не говорим.
Принципно ако е бегло и по женски няма да прави чак толкова впечатление, но е типично по кугърски-квебекарски. С рогите напреде, сякаш е бащиния. Достатъчно са ми огнусяли местните кугъри, ми сега и от форума да ме е гнус. В крайна сметка не всички влизат тук да търсят/дават внимание и да компенсират дефицити.
Аз лично нещъ да разговарям с нея, но тя упорито ме цитира, изопачава ми писаното и ми говори. Рипортнах и поста, ама модераторите я толерират. Сигурно от съжаление.
Не, мерси! Не ми е притрябвала!
Според мен човек, който му е време за внуци да се дърпа в някакъв анонимен форум като 13 годишен тийнейджър е меко казано странно. Да не кажа патологично.
И това го казва човек, който ме е канил на кафе на лични и е бил любезно отрязан. :D :D :D :D
Благодаря, че ми оправи вечерта!
И без това те сложих там, където сам си пожела, така че това е последният път, когато се обръщам директо към теб. Приятна вечер и сладки козуначени сънища! :inlove:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Bistra, ма ти набута всички в игнор листата, не остана никой за четене.

Rhea, на къде се местите, на юг или към Европа?

Работила съм в Италия и там много ми харесваше, хората са доста по дружелюбни от Квебек, но покрай децата хич не ми се мести, въпреки, че на моменти имам вълни на желание да се преместя в Торонто. Там ми харесва, прекрасно е никой да не ти квака на главата.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
newcomer

Мнение от newcomer »

[И това го казва човек, който ме е канил на кафе на лични и е бил любезно отрязан. :D :D :D :D
Благодаря, че ми оправи вечерта! *]

Кан Тангра,това горното го написа Бистра за теб

а ние у нас на такива като теб им викаме герантофили
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

Аватар
Rhea

Мнение от Rhea »

IRA написа:
p

Ира, връщаме се в БГ. На времето тръгнахме заради децата. Искахме да им дадем шанс на избор. Децата пораснаха и си взеха живота в ръце. Ние пък дойдохме, видяхме, победихме и сега решихме, че ни е време да се приберем. За 22 години сме си ходили 3 пъти, като за първия път ни взе 16 години да се наканим. Не се връщаме от носталгия. Просто мислим, че България е естествения избор когато човек няма нужда да работи и не е в пряк контакт с разните инстанции. Времето ще покаже дали сме прави. Аз съм оптимист
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

IRA написа:Bistra, ма ти набута всички в игнор листата, не остана никой за четене.

Работила съм в Италия и там много ми харесваше, хората са доста по дружелюбни от Квебек, но покрай децата хич не ми се мести, въпреки, че на моменти имам вълни на желание да се преместя в Торонто. Там ми харесва, прекрасно е никой да не ти квака на главата.

Местят се защото им е дошло време за пенция, а в Канада освен да те напъхат в някой пенционерски дом и да ти вземат душичката друго не може да стане ....

В Торонто не вадите ли с мъжо над 5000 , ще си мечтаеш за квакането, тук на шумаж не стааа :D :rofl: :lol:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

myhata II написа: Местят се защото им е дошло време за пенция, а в Канада освен да те напъхат в някой пенционерски дом и да ти вземат душичката друго не може да стане
А в България дори и да имаш пари поливат старците с маркуч да пукнат по-бърже и им приберат грешните парици. :fubar:
Дано да са по-дълго здрави и да се гледат сами. Успех!
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
newcomer

Мнение от newcomer »

Bistra написа:
myhata II написа: Местят се защото им е дошло време за пенция, а в Канада освен да те напъхат в някой пенционерски дом и да ти вземат душичката друго не може да стане
А в България дори и да имаш пари поливат старците с маркуч да пукнат по-бърже и им приберат грешните парици. :fubar:
Дано да са по-дълго здрави и да се гледат сами. Успех!

ей за това всеки който мине ще се гъбарка с теб,заради пълните ти глупости които пишеш понякога

ми хората имат 20 год в канада което им позволява да получават пълния размер на пенсиите си в българия
даже и на мин пенсия от 1200 д да са с 2 пенсии в българия ще си живеят като царе докато в канада с тия пенсии са живи умрели
освен това ще си живеят на сравнително хубав климат лежерен живот без да им се налага да спят по 2 часа на ден в ръша на шамплейн

ти кат си се забила в онова забутано монтреалско село кво си мислиш,че хората с прилични доходи в българия ядат доматите с колците ли

Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

IRA написа:Там ми харесва, прекрасно е никой да не ти квака на главата.
Ще се радвам да се преместите и да се наслаждавате на по-зелената трева.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Rhea

Мнение от Rhea »

myhata II написа:
Местят се защото им е дошло време за пенция, а в Канада освен да те напъхат в някой пенционерски дом и да ти вземат душичката друго не може да стане ....

:
Муха, прав си, мъжът ми се пенсионира, но на мен ми остават 10 години до този момент. Изобщо не сме притиснати да ходим някъде, просто тук няма какво повече да правим. България е отправна точка до всички европейски дестинации, а и зимите започнаха да ни тежат вече. Не е прищявка, мислим го вече 6 месеца и до сега не сме открили засечка в плана. Дори го очакваме с нетърпение.
davidT

Мнение от davidT »

newcomer написа: ти кат си се забила в онова забутано монтреалско село кво си мислиш,че хората с прилични доходи в българия ядат доматите с колците ли
Центъра на вселената се върти около Стрина :D
"Mатематически гарантирано е,че Биткоин e обречен"