Канадски простотии

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
pumpy

Re: Канадски простотии

Мнение от pumpy »

kiro написа:
optics написа: По-скоро Киро ми се стори че влага иронична нотка по-горе в темата че се "кефел" на събиращите точки.
Полу-иронично ;) Има много 'фенове' около мен, които аха-аха да си купят самолетен билет и все не става ... :)

Иначе ако прокарваш бизнес разходи има смисъл.

За покупки в магазин - на $30000 eligible purchases годишно от купуване на салам, маслини, бензин, и др., 1% са $300. Минус $100-150 годишна такса..... Яка далавера!
Киро, тези карти не са за хора, които харчат 30к през карта на година - тогава определено няма смисъл.
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Поливане на градинките всяка нощ, вали- не вали, има /няма нужда. Водата прелива навънка, градинката мирише на блато. Да се отчитат грижи, да била зелена тревата. Вместо да я оставят да изсъхне или да я заместят с ксерофитна растителност.
Embrace your climate change!
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Гошо 7 спомена дините в съседна тема, та се сетих за една канадска простотия. Почти невъзможно е да се намерят дини със семки в магазините. Всичко е seedless. И не са толкова вкусни според мен. Тази година в суперстора тука взеха да пускат със семките, едни такива продълговати, и направо си умирам от кеффффф.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Аз нещо не го схващам кефа в семките
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
NightMartini

Мнение от NightMartini »

optics написа:Аз нещо не го схващам кефа в семките
Привет Оптикс
Как аз правя домати.
Купувам семена или използвам семена от изсъхнали домати. Правя разсад в отделни саксии. След време, когато разсада е готов ги засаждам в градината.
Кажи ми сега как са я направили тази диня без семки, краставица без семки, и дори го отчитат като качество на самия плод-зеленчук. Форма и цвят страхотни, вкус – трябва да имаш въображение да си го представиш. Впрочем вече е регистриран и доказан първият случай на починал човек след употреба на ГМО домат. Човекът бил алергичен към алергени типични за рибата, но в случая използвани за производство на ГМО домат.
Само мога да си представя какви боклуци ядем всеки ден.
speedy

Мнение от speedy »

Новината за умрелия от генетично модифициран домат е партенка.

А дините без семки се сеят от семки на хибридни растения. Няма генна модификация.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

NightMartini написа:Впрочем вече е регистриран и доказан първият случай на починал човек след употреба на ГМО домат.
Също както и множество посещения на извънземни, телепатия, ясновидствои и прочие.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

ablood написа:
NightMartini написа:Впрочем вече е регистриран и доказан първият случай на починал човек след употреба на ГМО домат.
Също както и множество посещения на извънземни, телепатия, ясновидствои и прочие.
:y: :D :rofl: :lol:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
pumpy

Мнение от pumpy »

NightMartini написа:Човекът бил алергичен към алергени типични за рибата, но в случая използвани за производство на ГМО домат.
Само мога да си представя какви боклуци ядем всеки ден.
И защо нещо, типично за рибата, се определя като "боклук" когато се намира в домата ?
Ами ако ям органична риба с органични домати в една чиния, те стават ли "боклук" когато се докоснат или не ? Аз знам какво стават след като минат през храносмилателната ми система, но това е друга тема ;)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

optics написа:Аз нещо не го схващам кефа в семките
В България избягвах дините именно заради семките, а също и гроздето. Тука има грозде със семки, но когато жена ми купи такова, не го докосвам. Знам ги и продълговатите дини със семки на Марто, също не съм им фен. Но винаги е добре да има по-голям избор, защото има хора с всякакви вкусове.
Моят проблем е в пъпешите, от десетина сорта има само един или два, които харесвам, но не ги познавам. Тия твърдите изобщо не ги обичам.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Като малък ми беше голяма мъка да се оправям със семките в динята. Всички деца обичат "петела" тоест средата дето няма семки, но ако има повече деца, ще ти се падне съвсем малко петел.
Чехи, руснаци и други "братски" плажни туристи, много се кефеха на дините, щото им идваха много евтини. Помня едно такова дете как хрускаше семките в динята с кеф и викаше, че били като тиквени или слънчогледови - не помня точно.
Марто ти хрускаш ли ги ?
В гроздето, подобно на roumensp ме нервят още повече - грозде със семки за мен си е направо провалено грозде. Понякога изплювам полвин шепа семки и си викам - ей тва колко олио щеше да стане :rofl:
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
NightMartini

Мнение от NightMartini »

Забравих да спомена Пумпи.
В статията се казва, че човекът бил алергичен към морска храна. А алергените използвани при производството на този вид домат били типични за рибата.
Цитат
„Учените са категорични, че причината за смъртта е анафилаксия след консумиране на наскоро разработени домати, съдържащи рибни гени, които са предизвикали бурна и смъртоносна алергична реакция.”

Съгласен съм Спиди. Не е ГМО а техника за отглеждане.
Според мен в природата не е правилно да се смесват гени от един вид с други такива от друг вид. А при динята без семка според мен има някава манипулация при положение, че бялото семе е празно семе и няма да покълне.
Като цяло тук много трудно можеш да намериш вкусни плодове.
Аз от две години имам една мечта да си направя зелеви сърми, защото лозови няма как.
Преди два дена ги направих и умрях от удоволствие.

Аблод не е хубаво, когато се шегуваш с подобни неща.
Прекрасно знаеш, че в доста храни можеш да намериш цялата „менделеева таблица”.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

NightMartini написа: Аблод не е хубаво, когато се шегуваш с подобни неща.
Верно?!?
Дай едничък пример!
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
pumpy

Мнение от pumpy »

NightMartini написа:....
Според мен в природата не е правилно да се смесват гени от един вид с други такива от друг вид.....
Аз знам за пример в природата, където се смесват разни гени и се ражда муле или катър - ха сега
И едно е "ядем боклуци", съвсем друго е "според мен не е правилно".

А относно Менделеевата таблица, като изключим водорода, въглерода, килсорода, калция и фосфора, кои други елементи в категорията на "биклуците" има в храните ни ?
NightMartini

Мнение от NightMartini »

Менделеевата таблица беше поставена в кавички, като нарицателно за химията в храната.

Аспартам – царят на изкуствените подсладители.
Натриев глутамат – усилител на вкуса.
Заключено