Не разбрах, минал ли съм се или съм на далавера.optics написа:15 долара на месец ???
Канадски простотии
- klisurov
- Обратна връзка:
Re: Канадски простотии
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
- optics
- Модератор
Не съм сигурен, щото не разбрах за какво точно ги даваш, помислих си нещо, но може да не съм прав.klisurov написа:Не разбрах, минал ли съм се или съм на далавера.optics написа:15 долара на месец ???
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Логиката е че всеки месец има да се плащат сметки, а ако държиш над определена сума ти приспадат и таксите.klisurov написа:Каква е логиката да държиш пари в Chequing?!?
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
- roumensp
Това са двете основни причини, но за мен не са достатъчно основание. Сметките плащам с line of credit, която за разлика от чекинга няма лимит на броя транзакции и след това да им плащаш на транзакция, а месечната такса е 3.90 и предпочитам да я плащам вместо да заглобя определена сума пари на 0% лихва. А има и институции дето предлагат безплатни безлимитни чекинг акаунти, например Coast Capital .... Според мен всеки, който плаща такса за чекинг се е минал, вкл. и аз, без значение че от 3.90 няма да обеднея особено.Kpetrov написа:Логиката е че всеки месец има да се плащат сметки, а ако държиш над определена сума ти приспадат и таксите.klisurov написа:Каква е логиката да държиш пари в Chequing?!?
За Авентура ли става дума? Смятали ли сте колко % е "възвръщаемостта" (без там първите еди колко си хиляди точки уелкъм бонус)?roumensp написа:Миналата година CIBC убедиха жената да вземе някаква измислена rewards карта. Бях убеден, че е голяма минавка, но след като си плати 90% от цената на раунд-трип до Хавай с точките, спрях да съм толкова сигурен.optics написа:Моя реален опит е, че има далавера, независимо че с бензина съм много по-назад от теб.roumensp написа: Като се замисля, май е изгодно: аз например пълня бензин за 200/месец, което е 72 кинта/година повече cash back от карта с 1% и без annual fee. Като дадеш и няколкостотин долара на месец за храна и си избил 99-те annual fee.
За такива като вас дето щъкате постоянно, TD VISA Infinite Travel Rewards може да е най-яката карта. 4.5% за пътуванета купувани чрез Expedia и 1.5% на всичко друго. Имали сме години, когато ни връщаха хиляда и кусур долара на година.
- roumensp
Миналата година правихме множество реновации, от типа на нова кухня, прозорци, стълбище и т.н. и затова върнаха много, но тая година няма да се повтори. Аз лично нямам много вяра на разни точки, особено пък ако expire-ват ... предпочитам да ми връщат КЕШ, като мухата.Marto написа:За Авентура ли става дума? Смятали ли сте колко % е "възвръщаемостта" (без там първите еди колко си хиляди точки уелкъм бонус)?
За такива като вас дето щъкате постоянно, TD VISA Infinite Travel Rewards може да е най-яката карта. 4.5% за пътуванета купувани чрез Expedia и 1.5% на всичко друго. Имали сме години, когато ни връщаха хиляда и кусур долара на година.

В щатите имах всички възможни карти, вкл и дискавър, щото по едно време само тя се приемаше в Костко. Като дойдох в Канaда, единство Еймекс се съгласиха да ми прехвърлят акаунта и ми издадоха канадска Air Miles веднага ($50 годишна такса). За 8 години съм похарчил през нея грубо 150 000 и съм събрал досега около 14 000 мили, които май са достатъчни за един билет до БГ в двете посоки - примерно 1200-1400. Като извадя 400 за таксата, излиза, че далаверата ми е само около 1000. От нова година Америкън Експерс загубиха контракта с Костко, а от около 2 месеца спряха да ги приемат по бензиностанциите на Шеврън. Единствената утеха е, че сервиза им е безукорен и че удвояват гаранцията на всичко купено с тяхната карта.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Капитал 1 са пълни чекиджии. Мойта същата я блокираха щото обърках н пъти пин-кода на бензиностанцията и аз така я оставих. Ползвам Уолмартската. Всички Мастър-карти вървят в Костко.ablood написа:4%?
Това звучи добре, стига да не е само за някакъв промоционален период.
Аз трябва да си извадя нова карта, след като се нахендрих с Косковския си MasterCard. Поради коренно различната система в бързината съм платил по-малка сума, което е тъпо, защото в момента имах няколко хиляди свободни в чекинга. В резултат ми анулираха гратисния период със задна дата и ми шибнаха лихви за всички покупки миналия месец от момента на транзакцията. Докато се усетя беше минал още един месец (видях лихвата чак в следващото извлечение) и бях навътрял още няколко бона. Сега съм я покрил и замразил, но се оглеждам за друга cash back карта.
Embrace your climate change!
Павел написа:В щатите имах всички възможни карти, вкл и дискавър, щото по едно време само тя се приемаше в Костко. Като дойдох в Канaда, единство Еймекс се съгласиха да ми прехвърлят акаунта и ми издадоха канадска Air Miles веднага ($50 годишна такса). За 8 години съм похарчил през нея грубо 150 000 и съм събрал досега около 14 000 мили, които май са достатъчни за един билет до БГ в двете посоки - примерно 1200-1400. Като извадя 400 за таксата, излиза, че далаверата ми е само около 1000. От нова година Америкън Експерс загубиха контракта с Костко, а от около 2 месеца спряха да ги приемат по бензиностанциите на Шеврън. Единствената утеха е, че сервиза им е безукорен и че удвояват гаранцията на всичко купено с тяхната карта.
Air Miles май са минавка заради таксите, подобно на aeroplan. Аз акумулирам aeroplan miles заради пътувания и когато мигрираха към ТД от CIBC постоянно ми пращаха реклами, но не ги искам. Aeroplan милите имат стойност (казват експертите уж) около 1.3 цента за похарчен долар (Air Miles май и те там някъде), което е доста зле, особено като се има предвид колко трудно се намират удобни дати с тях.
Номерът там е да се избират полети с United и да се избягват полети с Air Canada. За един и същ маршрут, таксите са нещо от рода на 130 c United с/у 200 за Air Canada. Според мен с тези мили си струва (ако ги имаш така или иначе) да се лети в САЩ или Канада, колкото се може по-далече. Полет от Едмънтън до Халифакс е 25,000 мили плюс $200. Нормалния билет е около $800, т.е. милите излизат със стойност над 2 цента, което е чат-пат добре.
PS: Еймекс кратко за Еймерикан Експрес ли е? Името на компанията е Шеврон.
Marto написа:Павел написа:В щатите имах всички възможни карти, вкл и дискавър, щото по едно време само тя се приемаше в Костко. Като дойдох в Канaда, единство Еймекс се съгласиха да ми прехвърлят акаунта и ми издадоха канадска Air Miles веднага ($50 годишна такса). За 8 години съм похарчил през нея грубо 150 000 и съм събрал досега около 14 000 мили, които май са достатъчни за един билет до БГ в двете посоки - примерно 1200-1400. Като извадя 400 за таксата, излиза, че далаверата ми е само около 1000. От нова година Америкън Експерс загубиха контракта с Костко, а от около 2 месеца спряха да ги приемат по бензиностанциите на Шеврън. Единствената утеха е, че сервиза им е безукорен и че удвояват гаранцията на всичко купено с тяхната карта.
Air Miles май са минавка заради таксите, подобно на aeroplan. Аз акумулирам aeroplan miles заради пътувания и когато мигрираха към ТД от CIBC постоянно ми пращаха реклами, но не ги искам. Aeroplan милите имат стойност (казват експертите уж) около 1.3 цента за похарчен долар (Air Miles май и те там някъде), което е доста зле, особено като се има предвид колко трудно се намират удобни дати с тях.
Номерът там е да се избират полети с United и да се избягват полети с Air Canada. За един и същ маршрут, таксите са нещо от рода на 130 c United с/у 200 за Air Canada. Според мен с тези мили си струва (ако ги имаш така или иначе) да се лети в САЩ или Канада, колкото се може по-далече. Полет от Едмънтън до Халифакс е 25,000 мили плюс $200. Нормалния билет е около $800, т.е. милите излизат със стойност над 2 цента, което е чат-пат добре.
https://answers.yahoo.com/question/inde ... 803AAXkLBN"
http://dictionary.cambridge.org/pronunc ... sh/chevron"
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
- roumensp
И при мен така ... Но вече за нищо не я ползвам.Павел написа:Като дойдох в Канaда, единство Еймекс се съгласиха да ми прехвърлят акаунта ...
Аз не съм стъпвал в Костко от 2 години, но жена ми твърди, че приемали само Capital One.7George написа:Всички Мастър-карти вървят в Костко.
Онлайн приемат всичко, вкл. и Виза.
Цитат от твоя линк:Павел написа:Marto написа:
https://answers.yahoo.com/question/inde ... 803AAXkLBN"
http://dictionary.cambridge.org/pronunc ... sh/chevron"
С което и аз съм съгласен. Само че излиза, че според тебе Apple е "ейпъл".Best Answer: The "A" is pronounced like it is in "Apple"

Речникът хубаво (и дава "шеврон" като опция), но аз ти говорих за името компанията, а то се произнася точно така. Ето ти няколко примера от известни американски журналисти и самите реклами на компанията:
https://www.youtube.com/watch?v=6vAYKzKu2eQ"
https://www.youtube.com/watch?v=odsREn1 ... tu.be&t=10"
https://www.youtube.com/watch?v=Fy4wUqx ... tu.be&t=18"
- optics
- Модератор
Абсолютно !roumensp написа:Аз лично нямам много вяра на разни точки, особено пък ако expire-ват ... предпочитам да ми връщат КЕШ, като мухата.
Точките са измислени по следните причини. Винаги е в сила поне едната, а често и двете.
1. По-трудно да може са сметнеш фактическата далавера
2. Да ти пробутат продукт който иначе не би купил с пари или повече би се поколебал ( и за което те цоцат или от продавача му, или самите те са продавача).
Примерно всички видове "мили" са ми абсолютно омразни, като се почне с това че тяхното число няма НИЩО общо с числото мили които искаш да прелетиш. Тази липса на логика просто ме убива. Ми викайте им просто точки тогава, защо мили ??? Ако съм спестил 4000 мили, очаквам да мога да си взема с билет за отиване и връщане до дестинация която е на 1200 мили, да не платя нищо и да ми останат 1600 мили спестени. Това е логиката.
Един подход в прикриването на истинския процент, макар и много елементарен но явно върши работа, също както цените завършващи на 99 вършат работа е следния:
Примерно в dx.com дават една точка на всеки 10 долара. После тая точка се оказва че може да я "редиймнеш" за 10 цента. Значи цифрите 1 и 10 в случая звучат по-приятно за ухото, отколкото ако ти кажат - за всеки похарчен долар ще получиш обратно 0.01 долар в точки. Въпреки, че математически е същото, 0.01 долара звучи по-нефелно.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
- optics
- Модератор
По повод думите... винаги съм бил привърженик на оригиналното произношение и затова ме нерви когато изконно гръцката дума Нике (Νίκη) се произнася Найки, а изконно японската дума Никон - става Найкон. Кьоосера става Кайосера ?!? Особено изнервящо за имена.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
Аз събирам мили на Юнайтед и ги харча за билети на стойност около 800/1000 долара (Денвър-Форт Сейнт Джон), което дава около 6 цента на миля. Денвър-София билет ми дава 2 цента на миля, което е отностелно нормална цена за билет от мили. При положение, че не ми струват НИЩО да ги събирам, не виждам защо да се лишавам от 2/3 билета годишно на цена от 800 кинта всекиoptics написа:Абсолютно !roumensp написа:Аз лично нямам много вяра на разни точки, особено пък ако expire-ват ... предпочитам да ми връщат КЕШ, като мухата.
Точките са измислени по следните причини. Винаги е в сила поне едната, а често и двете.
1. По-трудно да може са сметнеш фактическата далавера
2. Да ти пробутат продукт който иначе не би купил с пари или повече би се поколебал ( и за което те цоцат или от продавача му, или самите те са продавача).......