speedy написа:Аз проблеми с макадамия и макадам нямам. И едното, и другото, са кръстени на някой MacAdam.
Думата очевидно е с английски произход и на английски се произнася макадЕмия:
https://translate.google.ca/?ie=UTF-8&h ... /macadamia"
Когато нова чуждица навлезе в българския език, желателно е да е с коректното произношение.
Затова и не споря за guacamole, което на английски се произнася гуакамолиИ, но думата е с испански произход и на испански се произнася гуакамолЕ.
Руснаците също нямат проблем с Гитлер, Ватсон и виски, ама на нас ни е смешно, нали ...
IRA написа:инспекции се правят и във фермите. Качеството на хранителните продукти не е едно и също в различните магазини. Да купиш биологични продукти от магазин е по евтино отколкото от ферма . Не мога да й разбера тезата на Бистра. Храната от магазините идва от фермите, не расте в магазина.
Съгласен съм с IRA. Но в крайна сметка от значение е цялостната култура на хранене и качеството на всички продукти и храни, които купуваш, защото няма голяма файда да купиш "био" мляко и яйца и в същото време да се тъпчиш с мазнотии, тесто, консерванти и евтини сладкиши на килограм.
Bistra написа:Ти пък сега простотий! Гледай как Павлей готви гурмей с гуакамоли! (правилно ли го произнесох?) Аз да си призная честно, се съветвах с чичко Гугъл, какво е туй.

Павел ти каза, че с гуакамоли не се готви и е съвсем прав, защото е същото като да готвиш със салата или ranch dressing.