Работа

Купувам-Продавам.Обяви за работа. Квартири.
Публикувай отговор
pumpy

Re: Работа

Мнение от pumpy »

velvet19 написа:Мизерна работа с мизерно заплащане... :o
Като гледам, изискването е сегондер 5 - какво очаквате от такава работа ?
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

pumpy написа: Като гледам, изискването е сегондер 5 - какво очаквате от такава работа ?
Те - нашите хора са на ниво секондер 5. Ако са завършили българска филология (макар че като гледам правописа на повечето отхвърлени кандидати - надали!) или са културолози ( отново надали!), каква точно позиция са очаквали да заемат? Директори? Ми то си е написано черно на бяло, че е работа с временна заетост и физкултурно образУвание би било бонус. :D :rofl:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Пардон не бонус, а предимство! Бонусите Мухъта ги раздава. :* :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
scoubidou

Мнение от scoubidou »

Виждам че не съм се изказал достатъчно ясно, примерната обява, която пуснах не е от агенцията на жаната на Аблъд, исках да му покажа каква би трябвало да е една обява за работа, не като тяхната:
Свободни позиции за обща работа в склад за мъже. Местата са за Монреал, за повече информация на тел. 514-332-2600.
Сервико по принцип не предлага постове, просто си набира хора на повикване ако изскочи някаква работа за деня.
pumpy

Мнение от pumpy »

Préposés au déchargement

Plusieurs postes disponibles

HORAIRE : jour et de soir
Salaire : à discuter

• Décharger et déplacer des produits et des matériaux, à la main ou à l'aide d'accessoires de manutention
• Aider à l'entretien des aires de travail

Exigences du poste :

• Secondaire 5
• Apte au travail physique, dynamique
• Disponible rapidement et débrouillard
Свободни позиции за обща работа в склад за мъже. Местата са за Монреал, за повече информация на тел. 514-332-2600.
И сега, ако пренебрегнем факта, че едната е на "разбираем език, а другата на чужд.....каква е точно разликата между двете ? Или някой има очаквания, че ще е директок на склада и ще стои на бюро да си клати краката по цял ден и да му плащат за това ?
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

IFF написа:...
IFF,
Преди години те вкарах в игнор листа си, понеже ме преследваше като отхвърлена любовница. Вчера обаче наш общ познат ми разказа, че не само продължаваш да дъвчеш публично мен, жена ми и професиите ни, но дори си намерил повод да дойдеш у дома инкогнито, да вземеш ненужна вещ, която съм обявил за подаряване. А аз се чудех на странното ви поведение.

Това навлизане в личното ми пространство е вече прекалено. Обсебеност към някой от нас? Малко си ми далечко, но ще намеря начин да мина да го обсъдим.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

ablood написа:
IFF,
Преди години те вкарах в игнор листа си, понеже ме преследваше като отхвърлена любовница. Вчера обаче наш общ познат ми разказа, че не само продължаваш да дъвчеш публично мен, жена ми и професиите ни, но дори си намерил повод да дойдеш у дома инкогнито, да вземеш ненужна вещ, която съм обявил за подаряване. А аз се чудех на странното ви поведение.

Това навлизане в личното ми пространство е вече прекалено. Обсебеност към някой от нас? Малко си ми далечко, но ще намеря начин да мина да го обсъдим.

Каква е тая "Ненужна Свещ" бе Аблъд , а бе вие там в Монреал само се плюете и после си ходите на гости и пак с начале ...
На това аз му викам "садомазохизъм" !
Един безплатен съвет ще ти дам Аблъд ! :!:
"Внимавай с "ОБЩИЯ" познат " !!!
Скоро ще ти сипе да ядеш ! ;) :lol:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
tonny

Мнение от tonny »

Сигурно и аз съм ти в игнор листата ама не се сдържах да се майтапя на чужд гръб/***. :D
Като разбра, че е той какво си каза...шит шит шит :rofl:
IFF

Мнение от IFF »

ablood написа:
IFF,

:D :rofl: :D
Да се срещнем ако искаш на Монт рояла.
Иначе единствената ненужна вещ, която съм взел от тебе е профила ти в Линкдин-а. Ако приятеля ти си мисли, че съм идвал във вас, значи бъркаш човека. Потърси по-обстойно.
IFF

Мнение от IFF »

ablood написа:
IFF,
Не бе, не е обсебеност, просто като видя някой да пише глупости и не ме свърта :D
Обещавам ако ме банат, да си сменя никнейма на "лъжлив Съби".
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

pumpy написа:Този копи и пейст показва едиснтвено, че някой, който е имал някакви очаквания е отишъл на интервю и не е започнал работа през въпросната агенция.
Всичко останало са лични усещания, тотално ненужни на някой, който има други очаквания и може би ще започне работа през въпросната агенция....
Ниkога няма да забравя миналогодишното ми посещение в Турция. С кола съм в бензиностанция нощно време някъде из Анадола. Налях бензин и платих с кредитна карта на колонката. Едно момче излезе от павильона, изми ми стъклата, напомпа ми гумите (включително и резервната) и ми подари освежител за кола. Не беше свършил с измиването на прозорците и аз му подадох 5 евро бакшиш...
Той хвърли четката, спря да ми мие колата, влезе в бензиностанцията, тръшна вратата и я заключи от вътре!
Обиди се, че му предлагам пари за това за което му се плаща от работодателя и е задъжен да направи.
Изводите можете да си направите сами.
IFF

Мнение от IFF »

analgin написа:
pumpy написа:Този копи и пейст показва едиснтвено, че някой, който е имал някакви очаквания е отишъл на интервю и не е започнал работа през въпросната агенция.
Всичко останало са лични усещания, тотално ненужни на някой, който има други очаквания и може би ще започне работа през въпросната агенция....
Ниkога няма да забравя миналогодишното ми посещение в Турция. С кола съм в бензиностанция нощно време някъде из Анадола. Налях бензин и платих с кредитна карта на колонката. Едно момче излезе от павильона, изми ми стъклата, напомпа ми гумите (включително и резервната) и ми подари освежител за кола. Не беше свършил с измиването на прозорците и аз му подадох 5 евро бакшиш...
Той хвърли четката, спря да ми мие колата, влезе в бензиностанцията, тръшна вратата и я заключи от вътре!
Обиди се, че му предлагам пари за това за което му се плаща от работодателя и е задъжен да направи.
Изводите можете да си направите сами.
Късметлия е момчето, живее в Турция, при нас миналата година приеха закон и облагат с данъци сервитьорките за евентуалия бакшиш, който щели били да вземат. Капитализъм, ко да прайш.
pumpy

Мнение от pumpy »

IFF написа: Късметлия е момчето, живее в Турция, при нас миналата година приеха закон и облагат с данъци сервитьорките за евентуалия бакшиш, който щели били да вземат. Капитализъм, ко да прайш.
Въпрос на култура:
- в Европа явно консуматорите са стиснати, бакшиша не се "полага" по право и съответно не се облага;
- в Северна Америка сервитоьрите работят на под минимална заплата и бакшиша си е "задължение". Това е и причината, поради която данъчните облагат предполагаем бакшиш от 10% от оборота на сервитьора, защото се вярва, че той е получил поне толкова. Разбира се ако е "крив" по цял ден няма да получи нищо, но тогава той самият би напуснал тази позиция, защото сметката не се връзва на под-минимална надница само.
IFF

Мнение от IFF »

pumpy написа:
IFF написа: Късметлия е момчето, живее в Турция, при нас миналата година приеха закон и облагат с данъци сервитьорките за евентуалия бакшиш, който щели били да вземат. Капитализъм, ко да прайш.
Въпрос на култура:
- в Европа явно консуматорите са стиснати, бакшиша не се "полага" по право и съответно не се облага;
- в Северна Америка сервитоьрите работят на под минимална заплата и бакшиша си е "задължение". Това е и причината, поради която данъчните облагат предполагаем бакшиш от 10% от оборота на сервитьора, защото се вярва, че той е получил поне толкова. Разбира се ако е "крив" по цял ден няма да получи нищо, но тогава той самият би напуснал тази позиция, защото сметката не се връзва на под-минимална надница само.
Някой път не е само до сервитьора, аз съм работил на места, където контингента е основно от студенти, забрави за бакшиш там. Руснаците също не дават например.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Мите, в тази обява коментираш във вреда на автора:
miteto написа:pumpy, no offence ама на обява която дори не уточнява "за каква работа става дума" и колко часа трябва да се работи на ден - какви отговори очакваш?
miteto написа:Аз мисля, че информацията, която scoubidou даде е доста полезна - а именно, че тези работи не гарантират пълен работен ден, а тук-там по 2-3 часа.
То сега някой може да се интересува и от $5/час и да си мисли че ще му стигат, обаче аз примерно бих му казал че минималната заплата в Квебек и в Онтарио вече е над $10/час - да има предвид и да си прави по-точно сметката.
miteto написа:Ок, ясно - но това е много общо. В тази тема аз виждам, че първия пост е конкретна обява "Свободни позиции за обща работа в склад за мъже".
Ти гарантираш ли, че става въпрос за постоянна работа, 8 часа на ден? Т.е. това, което IFF каза не е вярно според теб - "Обявата е за разтоварване на камиони - работа от време на време, днес два часа, утре пет, а пък вдругиден стоиш и чакаш"?
А днес с цялата си наглост ме поучаваш:
miteto написа:В Малки Обяви не трябва да се коментира от кибици дето се чудят кво да правят. Който му харесва - обажда се на обявата, който не му харесва - не се обажда.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Публикувай отговор