Кофти новини

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
paskalev

Мнение от paskalev »

Firmata w koqto az rabotq syshto se razrastwa. Imam pogled i wyrhu nqkolko ot golemite firmi i organizacii w Kanada - Bank of Montreal, CIBC, Rogers, Shoppers Drugmart, Canadian Tire, ... - i moga da kaja che seriozno sa si uwelichili IT budget-ite za 2004 i oshte poweche za 2005. Towa ot koeto moga lichno da widq se prewejda direktno w poweche rabota w IT sektora. E - moje bi ne za wsichki IT profesii, no kato cqlo.

Pochti wsichki hora, koito poznawam imat trudnosti s namiraneto na rabota w nachaloto, no nqma takiwa, koito da poznawam i koito da ne sa si namerili prilichna rabota prez pyrwite 6 meseca.

Dali towa che si namirash rabota, no ne wednaga, a po-kysno oznachawa che nqma rabota? Hmmm
Аватар
sara
Рошава гарга

Re: Кофти новини

Мнение от sara »

sofia написа: Аз мисля добре е 4 седмици за работа
според квалификацията, както беше преди 4-5 години, а не
4 месеца за к'ва да е....
софия, ами можеш да се опиташ да си малко поне в част с реалността! за търсене/намиране на работа по специалността независимо дали си с тукашно или нетукашно образование и независимо дали ти е парва или последваща работа се казват, че се изискват средно 6 месеца! И това касае не само ИТ, а всички!

така че няма нищо ненормално.. и това си е навсякъде!

какво било преди 4-5 години - такова. времето тече и нещата се променят... добре е човек да е в настоящето , а да не живее със спомените само :)
sofia

Мнение от sofia »

sara написа:софия, ами можеш да се опиташ да си малко поне в част с реалността! за търсене/намиране на работа по специалността независимо дали си с тукашно или нетукашно образование и независимо дали ти е парва или последваща работа се казват, че се изискват средно 6 месеца! И това касае не само ИТ, а всички!
Аджеба ! Що си приказваме глупости - нали това казвам - работа
няма и трябват дълги месеци ( 5-6-7 ) за да попаднеш на нещо .
Много хора нямат пари за да си позволят да чакат и почват к'во
да е, а това бкарва в порояния круг на дисквалификацията..
Аватар
No667

Мнение от No667 »

Chris написа:......................
.................Търсенето и намирането на работа е много относително нещо и за всеки е много индивидулано. Скоро говорих с канадец, който ме вика да отида в Северна Манитоба (брррррррр) и да ми дават 25$/час като ИТ специалист, ама да събира друг студ там.
Kade e tova v severna Manitoba,tam ima 3-4 grada koito sa silno industrialni i kakto i pristanishteto v Churchel.
Az za 25$ na chas bih otishal v Severna Manitoba bez problem,super evtin jivot,za 100-200$ na mesec ste izplashtam kashta,hrna evtina,jivot evtin,barbekuta,indianci vinagi gotovi za kupon i za 2-3 godini moje da se spestiat dosta pari poviarvai mi.25$ na chas si e dobro zaplashtane,znam takiva koito hodiat sezonno da rabotiat na sever v Manitoba i vzemat na sezon dobri pari,a i studa ne e tolkova goliam che da e prechka.
Snimki MANITOBA:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/

Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/

-------------------------------------------------------
Натали

Мнение от Натали »

Наскоро прочетох твоето писмо, и в момента и аз съм на това положение - имам file от април 2001 г., но в началото на юни 2004 получихме писмо от посолството, че да им изпратим новите попълнени формуляри, документите за изкаран курс по English (ако няма такъв, то да се явим в Британското посолство на изпит по English) и изрично беше написано, че интервю няма да се провежда.
Днес минаха точно 3 месеца откакто са ги получили в Букурещ. ДАЛИ ИМА ТАКЪВ СЛУчАЙ КАТО МОЯ??? :roll: :?:
[quote="estoyanova"]
Натали

Мнение от Натали »

Ув. paskalev, понеже съм нова във форума и искам да те питам какво е IT sektor :?: и дали знаеш как стават нещата с поканата за работа от Канада?
Благодаря ти предварително!

[quote="paskalev"]Firmata w koqto az rabotq syshto se razrastwa. Imam pogled i wyrhu nqkolko ot golemite firmi i organizacii w Kanada - Bank of Montreal, CIBC, Rogers, Shoppers Drugmart, Canadian Tire, ... - i moga da kaja che seriozno sa si uwelichili IT budget-ite za 2004 i oshte poweche za 2005. Towa ot koeto moga lichno da widq se prewejda direktno w poweche rabota w IT sektora. E - moje bi ne za wsichki IT profesii, no kato cqlo.

Pochti wsichki hora, koito poznawam imat trudnosti s namiraneto na rabota w nachaloto, no nqma takiwa, koito da poznawam i koito da ne sa si namerili prilichna rabota prez pyrwite 6 meseca.

Dali towa che si namirash rabota, no ne wednaga, a po-kysno oznachawa che nqma rabota? Hmmm[/quote][paskalev]
Натали

Мнение от Натали »

Ув. paskalev, понеже съм нова във форума и искам да те питам какво е IT sektor :?: и дали знаеш как стават нещата с поканата за работа от Канада?
paskalev написа: Hmmm
[paskalev]
Натали

Мнение от Натали »

[quote="Cvetan"] [Cvetan]
Поздрави за издържаният изпит в British Council :) , но аз какво да правя като ми дадоха избор: или ТОЗИ изпит, или да предоставя удостоверение, че изкарах курс по English. Дали ще се признаят моите трите нива по язика. :?: Чакам от тях отговор вече 3 мецяца.
paskalev

Мнение от paskalev »

Натали написа:Ув. paskalev, понеже съм нова във форума и искам да те питам какво е IT sektor :?: и дали знаеш как стават нещата с поканата за работа от Канада?
Zdrawej Nataly,

IT e sykrashtenie na Information Technology - Informacionna tehnologia. Profesiite w IT sektor-a sa naprimer Programisti, Administratori na Bazi ot Danni ili Mreji, Arhitekti na prilojeniq ili na bazi ot danni, i t.n.

Neznam kak stawat neshtata s pokana za rabota ot Kanada - az dojdoh kato presen imigrant i si tyrsih rabota na mqsto.
Заключено