jet написа:Къщите в КА са минимум 6 пъти по-скъпи от САЩ, а заплатите... как ще ги стигнем. По-скоро къде ще живеем (под наем е временно решение).
Какво ще кажеш за лайняния климат - това не можеш да оправиш дори да си господ.
6 пъти ... посмали, манго.

Като сравняваш жилище в даунтаун Торонто ще го сравняваш с подобно в Ню Йорк, а не с къща в някое Тексаско село или с бунгало в мучурищата на Флорида. Че са по-скъпи, по-скъпи са, но разликата е под 50%. Примерно не е коректно да кажеш, че къща в Далас е 2-3-пъти по-евтина от къща в Торонто ... да, като цена наистина може и да е, но Далас е град в нищото, без планини, езера, забележителности и развлечения и на 3-тата седмица ще умреш от скука дори и да си най-големия фен на Далас Каубойс.
За климата си прав, но в Щатите също не е толкова розово - Ню Йорк и почти целия Ийст Коаст имат същите идиотски зими като Торонто; Мичиган и Минесота - още по-студено; Флорида - урагани; в Тексас, Аризона и Невада ще умреш от жега през лятото; в Южна Калифорния е ОК, но през лятото е жега, суша и пожари; във Вашингтон вали колкото във Ванкувър, така че остава единствено Северна Калифорния и още няколко други места (селските реднешки щати от средата напълно ги изключвам).
BTW, за да имаш "нормален" живот в Щатите ти трябва гражданство или поне ПР, а за да ги получиш трябва TN визата да се замени с H1 ... и когато минеш на H1 ще разбереш какво точно представлява крепостничеството в 21-и век.
Съгласен съм, че по принцип там е по-лесно да се реализираш профенсиално и имам познати канадци ("местни" и българи), които са го направили. Но няма гаранция, че ще успееш и че ще си по-добре, отколкото в Канада. Лично за мен посоката беше обратната и не съжалявам, че дойдох в Канада след 6 години там.