http://news.ibox.bg/newsvoice/id_932672374"
Интересен поглед на нещата:
.........
Замислих се обаче за друго - за всички останали акушерки, гинеколози, лекари. За тези, които са застъпили на смяна след Емилия Ковачева. За тези, които и в момента се намират на работните си места. За тези, които утре ще отидат пак на работа. Как ли се чувстват те в момента? Днес, няколко дни след като техен колега извърши нещо чудовищно. И след като всички ние, медии, а и останалите българи вкупом започнахме да си спомняме, припомняме и разказваме, да разнищваме и изваждаме и най-дребните детайли настоящата, а и от предишни случки.
..........
Започнах този текст с желанието единствено да благодаря - на всички онези лекари и медицински сестри, които са помагали на мен и на семейството ми. Помагали са въпреки - въпреки условията и ниските си заплати. Лекували са ме, въпреки моите собствени целенасочени деструктивни усилия. Благодаря на онзи лекар, който ме оперира. На онази медицинска сестра, която ми донесе кафе. На онзи лекар, който ми предписва лекарства по телефона, защото аз се намирам на пътя между работа 1 и работа 2 и не мога стигна до поликлиниката. Благодаря на онзи лекар, който обърна внимание на родителите ми.
Благодаря за усилията им въпреки. Благодаря, че още не са се побъркали напълно, защото би било разбираемо. Благодаря, че са тук и все още не са избягали - нещо, което би било обаче напълно разбираемо.
За мен лични, като лекар това ме "жегва" - аз избягах от там за да могат днес да ми "благодарят" пациентите на едни друг континент. Съчувствам на всичките си приятели и колеги, които останаха да се борят с "вятърни мелници", съчувствам на гаджето си от Френската, което е шеф на едно провинциално спешно отделение за пари, които моята асистентка изкарва за един ден, без да рискува да яде бой, съчувствам на всички онези, от двете страни на барикадата (лекари и пациенти), които страдат заради малодушието на поколения българи, за които "кочината" в която живеят е достатъчно добра и не искат НИЩО, НИКОГА да се промени........