На 29 години
- Bistra
- Напуснал форума
Re: На 29 години
Зевзешките тролове, А-блъд, са история. Ти сега с тях ли искаш да си съперничиш? Мислех те за малко по-разумен. Явно съм бъркала. Колкото до информацията, не можеш да спориш върху нещо, което не ти е дадено. Мисля, че получи вече един отказ. Трябва да имаш такт и да знаеш, кога да спреш.
Казах, не обичам панаирите! Всъщност, мислех, че си го разбрал покрай троловете.
Казах, не обичам панаирите! Всъщност, мислех, че си го разбрал покрай троловете.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

А ти ми виж моя!ablood написа:Виж ми подписа!
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
ivalin написа:Рumpy, не е коректно така да маниполираш аудиторията! Този мой цитат, който си прикрепил към мнението на Иван е за теб по повод на твоето "велико" изказване, а не за него, защото той съвсем философски по пилатовски се измъква с цитата, който пак ти си посочил.pumpy написа:Ivan1007 написа: Да се твърди, че някой в България е пострадал пряко вследствие на Чернобилската авария е толкова безотговорно, колкото и че причината за болестта или смъртта му не е свързана с аварията.ivalin написа:Що не се ... скриеш някъде. Хората споделят нерадостни съдби, а ти си седнал да събираш 2 и 2 дали прави 4 или не.
Няма нищо пилатовско или философско в това което съм написал.
Това е реалността - за конкретен случай може да се твърди толкова уверено дали е починал вследтвие на аварията в Чернобил, колклто и за който и да било, че е починал от second hand smoking, индустриалната революция, оловен бензин, нездравословно хранене, или един куп други неща. Това са все неблагоприятни рискови фактори, но ако тръгнете по този път в съд няма да стигнете до никъде.
Госпожата я разбирам, но като мъж би следвало да знаеш, че "не знам" е напълно нормален и верен отговор на доста въпроси.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Ivan1007 написа:.....но като мъж би следвало да знаеш, че "не знам" е напълно нормален и верен отговор на доста въпроси....

- klisurov
- Обратна връзка:
Имате ли идея колко много млади хора починаха от рак ...
Или това е само статистика и е твърде далеч от вас ...
Години след 2000 при химиотерапия не са е давало нищо за предотвратяване или поне намаляване на повръщането ...
Хората, които не са имали възможността да си доставят спасителното хапче са си изповръщали стомашния сок ...
Не ме интересува починалите ми познати дали са се разболели заради Чернобил: За прикриване на факти за събитие, кояео би могла да доведе до рак (така формулировката по ли ви допада?) за мен наказанието е доживотен затвор.
Също както и за тези, "несподелили" преливането на язовир ...
Не разбирам защо оправдавате престъпното премълчаване на (евентуална) опасност, криейки се зад теорията, че облака от Чернобил може и да не е бил опасен за българите ...
Или това е само статистика и е твърде далеч от вас ...
Години след 2000 при химиотерапия не са е давало нищо за предотвратяване или поне намаляване на повръщането ...
Хората, които не са имали възможността да си доставят спасителното хапче са си изповръщали стомашния сок ...
Не ме интересува починалите ми познати дали са се разболели заради Чернобил: За прикриване на факти за събитие, кояео би могла да доведе до рак (така формулировката по ли ви допада?) за мен наказанието е доживотен затвор.
Не разбирам защо оправдавате престъпното премълчаване на (евентуална) опасност, криейки се зад теорията, че облака от Чернобил може и да не е бил опасен за българите ...
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
klisurov написа:....Не разбирам защо оправдавате престъпното премълчаване на (евентуална) опасност, криейки се зад теорията, че облака от Чернобил може и да не е бил опасен за българите ...
Eto това, никой не го е казал. Поредното "предположение".......
- klisurov
- Обратна връзка:
Я пакpumpy написа:klisurov написа:....Не разбирам защо оправдавате престъпното премълчаване на (евентуална) опасност, криейки се зад теорията, че облака от Чернобил може и да не е бил опасен за българите ...
Eto това, никой не го е казал. Поредното "предположение".......
Пумпалов, достатъчно добро мнение имам за теб, така че, вземи прочети и поръсъждавай над първото мнение на блъда ... не случайно го попитах защо така ожесточено се опитва да убеди сам себе си
А и мнението на специалиста, работил години в тази сфера, навява същото усещане.
Невинен до доказване на противното: Няма документиран случай на рак при българин, следствие на облака от Чернобил => той не е бил опасен => идването му към България няма никакво значение => в несподелянето на тази информация няма нищо лошо, камо ли престъпно.
Като се има предвид, че има множество замъсители в днешно време, по същия начин може да поспорим за вредата от цигарите, алкохола, марихуаната и т.н.
Аз не знам ди момента някой да се произнесъл на 100%, че някой е починал от рак на белия дроб, защото е пушил, или от цироза на черния дроб, защото е попрекалявал с алкохола, а за марихуаната даже не се сещам какво конкретно заболяване би могла да предизвика
ПП
Надявам се, че всички долавят опита ми за сарказъм в последните два абзаца
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Koko
Koko
- ablood
- Обратна връзка:
Постепенно всички освен Ивалин превключиха от "пълна увереност" към "вероятна възможност".
Той обаче е уверен и в превъзхождащия си интелект(подписът му), та му е простено.
Той обаче е уверен и в превъзхождащия си интелект(подписът му), та му е простено.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- klisurov
- Обратна връзка:
Аз за себе си съм все още уверен, но това с нищо няма да промени твоето мнениеablood написа:Постепенно всички освен Ивалин превключиха от "пълна увереност" към "вероятна възможност".
Koko
Koko
- ablood
- Обратна връзка:
Ти не си заявявал с увереност, че еди кой си бил убит конкретно от чернобилския облак.
Аз също съм съгласен, че повишената радиация вероятно е още един от множеството канцерогенни фактори последните десетилетия, но да се сочи като конкретна причина за нечия смърт в България е клюкарстване.
Аз също съм съгласен, че повишената радиация вероятно е още един от множеството канцерогенни фактори последните десетилетия, но да се сочи като конкретна причина за нечия смърт в България е клюкарстване.
- ablood
- Обратна връзка:
Политиката като дефиниция е неморална. Няма невинен политик. Да осъдиш някой политик е все едно да очакваш, че следващият е по-честен.klisurov написа:За прикриване на факти за събитие, кояео би могла да доведе до рак (така формулировката по ли ви допада?) за мен наказанието е доживотен затвор.
Политиците се опитват да играят по множество свирки едновременно и в много случаи лъсва тяхната неморалност. Това не значи задължително, че издънилият се политик е по-неморален, а че е по-некомпетентен. Добрият политик никога не се оставя да го хванат в издънка.
Начинът не е да ги съдим и разстрелваме, а чрез недоверие, добра памет и разумно гласуване да ги караме да си заработват баницата. Иначе трябва да ги разстрелян е всички и да живеем в анархия.
Любимият ми пример е Хитлер - той не е направил нищо по-лошо от това да угоди на войнствените настроения на германците. След като с цената на милиони жертви почти са спечелили първата световна война те са били поставени в унизителното положение да плащат тежки неустойки на враговете си. Искали са война, искали са да докажат расово превъзходство, мразели са евреите и Хитлер съвсем надлежно си е изпълнявал предизборните обещания.
1993 г. - население 8 459 000 ; нови случаи на рак 23528 = 2,7 промила
2010 г. - население 7 563 000 ; нови случаи на рак 34071 = 4,5 промила
С други думи над 60% скок на заболеваемостта, равнозначно на епидемия
Това са мои изчисления, по масовите медии нищо за това няма да чуете
Bulgayrian
- Bistra
- Напуснал форума
Това са само клюки, моля ти се! Пеййй.....!
Слава богу, че скоро си сменям местоработата, че някои от постоянните участници в този форум почват да ме отегчават не на шега.
Ако цената да се пише във форума са панаирджилъци, май ще минете и без мен.

Слава богу, че скоро си сменям местоработата, че някои от постоянните участници в този форум почват да ме отегчават не на шега.
Ако цената да се пише във форума са панаирджилъци, май ще минете и без мен.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Има много лесен начин ablood да обори конкретизацията, доказването отвъд съмнението и пълната увереност.
Просто да демострира как поглъща Цезий 137, само една десето-милионна част от грама.
Така ще докаже на всички тезата с конкретизацията.
Просто да демострира как поглъща Цезий 137, само една десето-милионна част от грама.
Така ще докаже на всички тезата с конкретизацията.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
- ablood
- Обратна връзка:
Не отричам че данните са верни, макар, че след като са подвеждащо поднесени е твърде вероятно да са манипулирани. Искам обаче да си представиш същите данни, след като вземеш впредвид:kiro написа:1993 г. - население 8 459 000 ; нови случаи на рак 23528 = 2,7 промила
1. Какво е съотношението на диагностицирани случаи на рак 1993/2010? Прекрасно знаеш, че много по - малка част хора днес живеят и се гътват на село с неопределеното заключение "естествена смърт".
2. Колко случаи на рак биват излекувани днес, така, че пациентът да има възможност да доживее друг рак? Тъща ми преживя рак на щитовидната жлеза и продължи да пуши. 2 години по-късно и отрязаха част от белия дроб и спря цигарите за известно време. Сега пуши по 2 кутии на ден и я чакаме да потрети, та да ти подкрепи статистиката. Един колега ма жена ми (тук) е много зле, след като вече за четвърти път минава през ремисия/метастази на различни органи. Лично бях на купона след преживяването на третия.
3. 1993 е 7 години след Чернобилската катастрофа, така, че последствията би трябвало да са много по-силно проявени.