nqkoi ima li svesten otgovor na"za6to Kwebek"

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
ghr

Мнение от ghr »

Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Всеки си има свестен отговор, но за себе си. Мого неща се изписаха по тази тема във форумите - поразрови се назад в страниците и в архивите. Но ти трябва да си имаш свой собствен отговор, иначе е безсмислено да предприемаш каквото и да било. Моите, или чиито и да било доводи, едва ли ще ги приемеш "от раз". А и никой тук няма за цел да кандърдисва и убеждава другите - целта е да се помага на убедените т.е. вече взелите своето решение и тръгнали по този път, па макар и за някои отстрани това да изглежда като "да си трошим главите" :)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
olga
Обратна връзка:

ето това се казва добър вопрос

Мнение от olga »

струва ми се, че това е въпросът, който никой не пропуска и никому не спестява.
Дайте да си подредим мислите в този постинг.
Според мен:
1. Това е страната - тук е за цяла Канада, няма как да се избегне обобщаването - която предлага програма тре биен организее за имигранти от всички краища на света. При това веднага дава легален статут на ПР, а само след 3 години - гражданство.
При това програмата на Кебек изисква по-малко пари и сроковете са реални.
2. Кебек - защото всички ние тук обичаме френския повече от родния си език, :wink: това всъщност е езикът на дипломацията и любовта.
Има курсове за възрастни и деца за усъвършенстване на езика, при това безплатни.
3. Кебек е провинцията, която не се е американизирала колкото Онтарио, например. И много прилича на родната ни Европа, така че стресът от преместването няма да е толкова голям.
3. Нещо професионално непременно трябва да се измисли.
Аз, например, работя в мелнично предприятие, и намерих, че в Квебек преработването на зърно е добре развито, респ. мелници бол и работа също.
4. Намерих една чудна статистика, в която се казва, че за Кебек е достигнал един процент на безработицата от 8 %, най-нисък за последните 28 години!!!!!!!!!!!!!!
5. Оттук нататък нищо оригинално не мога да посоча - ниска престъпност, спокоен живот - това е важно за семейните, добро образование -безплатно до ниво колеж, достъпно висше. Кредити за висше образование дават на самите студенти, което е много честно и стимулиращо.

Някой ако се сети за нещо специално-оригинално, нека да сподели, за да си помогнем взаимно!!!
:D
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

olga - statistikata naistina e chudna i me nakara da proveria - bezraboticata e 8% ne 1%:
http://www.quebecnews.com/en/show_brief ... epage=TRUE
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

А защо не?
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Joy

Мнение от Joy »

Оттук нататък нищо оригинално не мога да посоча - ниска престъпност, спокоен живот - това е важно за семейните, добро образование -безплатно до ниво колеж, достъпно висше. Кредити за висше образование дават на самите студенти, което е много честно и стимулиращо.
:D Просто казвайте истината,а тя е,че Квебек има само предимства пред другите провинции! :D :wink: (не ме замеряйте с домати!)

Значи:
-много по-евтино образование(както на ниво колежи,частни училища,така и на ниво Университети).Всъщност,ако не се лъжа,най-евтиното образование в Северна Америка.
-много по-ниска цена на живот -ако в Онтарио се харчи минимум 1000 дол./мес. за храна,тук спокойно и доволно изкарваш с 100 на седмица.
-по-ниска цена на наем и жилищна собственност- жилищният наем в Монреал е средно с 300-400 дол./мес по-нисък от този в Торонто.

-Много по-ниски застраховки- ама наистина МНОГО! Застраховките са ти едно важно перо от семейният бюджет.Колата в Монреал не е лукс,а средство за придвижване. С цените на застраховките,транспорт на собственно возило в Торонто е лукс,а разстоянията са огромни.

-безплатен или евтин достъп до спортни клубове,библиотеки и места за развлечение.
-Менталитетът начинът на живот на кебекуа е близък до нашият.Те са приятни,открити хора,с чувство за хумор,с които винаги можеш да намериш общ език.
Аватар
nibis

Мнение от nibis »

JOY написа:
Оттук нататък нищо оригинално не мога да посоча - ниска престъпност, спокоен живот - това е важно за семейните, добро образование -безплатно до ниво колеж, достъпно висше. Кредити за висше образование дават на самите студенти, което е много честно и стимулиращо.
:D Просто казвайте истината,а тя е,че Квебек има само предимства пред другите провинции! :D :wink: (не ме замеряйте с домати!)

Значи:
-много по-евтино образование(както на ниво колежи,частни училища,така и на ниво Университети).Всъщност,ако не се лъжа,най-евтиното образование в Северна Америка.
-много по-ниска цена на живот -ако в Онтарио се харчи минимум 1000 дол./мес. за храна,тук спокойно и доволно изкарваш с 100 на седмица.
-по-ниска цена на наем и жилищна собственност- жилищният наем в Монреал е средно с 300-400 дол./мес по-нисък от този в Торонто.

-Много по-ниски застраховки- ама наистина МНОГО! Застраховките са ти едно важно перо от семейният бюджет.Колата в Монреал не е лукс,а средство за придвижване. С цените на застраховките,транспорт на собственно возило в Торонто е лукс,а разстоянията са огромни.

-безплатен или евтин достъп до спортни клубове,библиотеки и места за развлечение.
-Менталитетът начинът на живот на кебекуа е близък до нашият.Те са приятни,открити хора,с чувство за хумор,с които винаги можеш да намериш общ език.

Cool man ....Ako i tozi otgovor ne vi haresa .....
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

кажи че е заради морското им училище в Римуски :lol: :lol:
и че защото ти признават безусловно GMDSS-а и ще ти бъде много лесно да си приравниш правоспособността.
Последното не е чак такава истина - зависи щурман коя степен си и колко стаж имаш ,но в сравнение с останалите професии си 100 години напред имаш там 1 изпит ли колко е и май тва е ...
а и конвенционалните сертификати и АРПА- трябва да са ти местни...
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Da, taka e, nastina e individualno. No, joy e dala dosta dobr otgovor.
Az lichno ne iskam da jiveya v Quebec i se nadyavam da ne mi se nalaga da hodya tam, osven na gosti, kakto sega, no po princip i moyat otgovor e svrzan s obichaynite clicheta. Az bih kazal neshto ot sorta:
-Zashtoto v Quebec sredata e po-evropeyska, horata sa po-drujelyubni ot anglofonite, fresnkiyat ezsik go predpochitam, zavrshil sam istoriya na Nova Franciya i s tova moga da si namerya rabota po specialnostta nay-veche v Quebec i razbira se tova, che naemite tuk sa dosta po-niski ot Ontario, kakto i zastrahovkite, osobeno avtomobilnite. No, az lichno bih nablegnal na naemite, zashtoto tova e osnovniyat mesechen razhod za vsyako semeystvo. Edin apartament s edna spalnya v Ottawa, Ontario se dviji mejdu CA$ 700 i 800 i nagore, spored rayona. A, sashtoto neshto ot drugata strana na reka Ottawa- Gatineau, Quebec moje da se nameri za 450 CA$! vie mojete da kajete sashtoto kato sravnite Toronto s Montreal primerno. Te, kebekarite mnogo se kefyat kato se pravyat sravneniya v tyahna polza.
Bonne chance na vsichki! :P
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
Koko

Re: nqkoi ima li svesten otgovor na"za6to Kwebek"

Мнение от Koko »

ghr написа:nqkoi ima li svesten otgovor na"za6to Kwebek"
Какво питаш всъщност - ако ти зададът такъв въпрос на интервюто, какво да отговориш на интервюиращия те или какво наистина мотивира човек да се засели в провинция Квебек?
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Струва ми се Кoko, че въпроса е по-скоро в първия споменат от теб смисъл - какво да се каже на интервюто, докато аз го разбрах във втория.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
gerchev
Обратна връзка:

Мнение от gerchev »

Има две неща коити трябва трябва да си изясни всеки.
1. Защо Квебек?
Както казва JOY за предимствата на Квебек, лично за вас могат да бъдат силно мотивиращи и това да ви е повлияло за избора. Това е личната мотивация,
2. Мотивацията която искат да чуят те от вас.
Аватар
DrJack
Обратна връзка:

Мнение от DrJack »

JOY написа:
Ei tova samo kak go razbrahte......ne mi go pobira uma.....
I am whoever I say I am, If I wasn't then why would I say I am....
Joy

Мнение от Joy »

DrJack написа:
JOY написа:
Ами, разбрахме го като си общуваме с тях... :roll:
Аватар
maria29

Мнение от maria29 »

JOY написа:
DrJack написа:
JOY написа:
Ами, разбрахме го като си общуваме с тях... :roll:
GLYPOSTI. Ta te izbiagvat da ob6tuvat s 4ujdentzi (vkl. i s Français(es)) osven ako ne e po-slujeben vapros t.e. kogato sa glajni da go praviat. Iskam da poiasnia 4e opitat mi e osnovno varhy ville de Quévec i selata v regiona. I opredeleno problemat ne e vav van6nia vid a po skoro v bolnia mozak na tuka6nite. Kandidat emigrantite da si praviat izvodtite...
Tova sa nai-golemite temeryti koito sam vijdala a kolko do 4uvstvoto za humor ne predpriemaite riskove da probvate svoeto. Opasnoto e! Ne samo 4e niama da vi razberat ami i sled tova 6te govoriat i zad garba vi. Nai-golemite litzemeri koito poznavam. Kato slu6am kak govoriat zad garba na drugite Québécois moga da si predstavia kakvo se kazva po moi adres.
Ve4e me4tai da se mahna ot tozi bord.l :lol:
"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
Заключено