sofia написа:
Сам казваш: "след 4 месеца" и "нека не избързваме да обявяваме "това е факт"" ! Да не искаш да кажеш. че 4 месеца за
к'ва де е работа е добре ? Аз мисля добре е 4 седмици за работа
според квалификацията, както беше преди 4-5 години, а не
4 месеца за к'ва да е....
После к'во е това "софтуерист" !? Какво точно "софтуерваш" ако
смея да попитам ? Сериозно, без заяждане . Аз например съм
бил Линукс администратор, после ядрен програмист ( vfs подсистема )
и това уж се търси, ама два месеца и само празни приказки за сега..
за каква и да е работа не е неободим и месец. пиците ги подкарах още първия месец... аз говоря за работа свързана с компютри, в офис и т.н... за новодошъл, без канадски опит..
и разбира се не става въпрос за сравнение на ситуацията сега и преди 5 години.. но преди 5 години куцо и сакато пишеше софуер, пари се наливаха в огромни количества за всевъзможни проекти... след това балонът се спука.. махалото мина в другата крайност... сега нещата се уравновесяват, софуерният бизнес ще стане като всеки друг - не раздут, не свит... работа като всяка друга, намирането на която няма да е по-трудно или по-лесно от други професии... поне така предполагам...
а щом смееш да попиташ за моята квалификация

- ще ти кажа (въпреки че нарочно не исках да споменавам какво и защо, щото няма връзка с темата): Visual C++, Linux и Windows администратор в БГ... тук се преквалифицирах на Java, JavaScript, Applicаtion Servers, Oracle и т.н... е не съм ядрен програмист, ама се мъчим нещо и ние... мърляме за Bell, Sprint, Direct Energy...

иначе по-сериозно - всеки съди от собствената си камбанария.. аз си намерих работа - казвам че се намира.. друг не успява да си намери - той естествено ще каже че работа няма... за това казах да не се правят обобщения... положението не е лесно, но въпреки това работа се намира...
та така.. ха да сме живи и здрави, пък ще му намерим колая..