Гинеме като мухи

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Mielle

Re: Гинеме като мухи

Мнение от Mielle »

pumpy :y:
7George Точно по селата едва ли ще оставят колегата си да се задави с обяда си,просто защото не ги кефи примерно.
Не става въпрос само за здравословен начин на живот ,а за абсолютно безхаберие,деградация и морал /дано не звучи старомодно тази дума/ ,но е факт.
Абе те дете на 10 години оставиха да умре в двора на училището със сърдечен шок.
бащата се беше набирал с колега от другият край на столицата и докато дойде до Младост детето умря в ръцете му пред погледите на учители и деца....ей това е ужас!
Пред ТВ–то заявиха:"ами нищо не можахме да направим!"
Напротив,могли са!Но не са били обучени за такава дейност.
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

Тези курсове за оказване на първа помощ, не са нищо особено. И аз съм посещавал такъв в Канада, питай ме дали помня нещо... Ако не работиш нещо ежедневно свързано с това, нямаш необходимата практика. Даже си мисля, че си по-опасен за пострадалия, ако не ти е много ясно какво правиш! Дефебрилатор не съм виждал никъде. А от безброй случай в които пострадалите съдят тези, които са се опитали да им помогнат заради настъпили усложнения вследствие неадекватните им действия, ако видя някой да се гърчи - обаждам се на 911 и се пазя да не ми изцапа обувките... толкоз. В Квебек преди 4-5 години имаше такъв случай, един от тези които развозват туристи с каляски, коня го беше захапал за крака, прекъсвайки някаква артерия. Наблизо имало един военен който си свалил колана и направил турникет. Дошла линейка и откарали пострадалия в болница. Губят ми се подробностите, но в крайна сметка на човека му ампутирали крака, като причината била в турникета. Ако обаче не му е бил направен турникет щял да умре от кръвозагуба... В крайна сметка, той съди военния заради намесата му... нямам представа как са се развили нещата по нататък.
Dead Eyes See No Future
Mielle

Мнение от Mielle »

Rall идея нямам как са в Канада,но ЕС са много сериозни и сертификата има тежест,повярвай ми.
При нас има дефибрилатори навсякъде и се спасяват ежедневно хора.Имаме много и различни канали освен Ambulance,имаме хора на ротационен принцип дежурни.
В тази секция има и специален раздел за бебета.
Но това си зависи от конкретната страна,предполагам.
И в подкрепа на думите ми,че точно в малки населени места няма да ви изоставят,ето какво се слчуи преди ден в България!
Тотален Respect!
http://www.novjivot.info/2015/03/09/10529/"
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Mielle написа: Тотален Respect!
За какво бе? За това, че някой си върши работата? :o
То верно, че са останали малцина такива там, ама все пак, това и влиза в задълженията. :tmi:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Ако беше в някое село в Аризона, леля бистра щеше да се кланя като мангал на молитва ! :lol: :rofl:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Филизчето, ... евала! И аз като бях на такива години, газех из преспите цели километри със и без сериозна причина. Сега гледам и да не препивам или преяждам, че линейките са с пари, нищо че ги покрива застраховката. И няма гаранция че докторите ще ме оправят.

Най-добре са тия, дето са на дърва и имат всякакви запаси за месец поне. И нали не е в София, а на майната си, властта много не се стряска.
Embrace your climate change!
pumpy

Мнение от pumpy »

Mielle написа:Respect!
http://www.novjivot.info/2015/03/09/10529/"
Лекарката не смята, че е извършила геройство. „Просто си вършим работата. В такива моменти човек мисли само за здравето на пациента“, каза още д-р Абидин. Тя допълни, че заради кризисната ситуация през последните 3 денонощия е спала не повече от 20 часа.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Мухич, пак си прекалил с дишането на лепило. :tmi:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

Rall написа:. В Квебек преди 4-5 години имаше такъв случай, един от тези които развозват туристи с каляски, коня го беше захапал за крака, прекъсвайки някаква артерия. Наблизо имало един военен който си свалил колана и направил турникет. Дошла линейка и откарали пострадалия в болница. Губят ми се подробностите, но в крайна сметка на човека му ампутирали крака, като причината била в турникета. Ако обаче не му е бил направен турникет щял да умре от кръвозагуба... В крайна сметка, той съди военния заради намесата му... нямам представа как са се развили нещата по нататък.
Айде сега Помпи да дойде и пак да обясни за поемането на отговорност.
pumpy

Мнение от pumpy »

Guinness написа:
Rall написа:. В Квебек преди 4-5 години имаше такъв случай, един от тези които развозват туристи с каляски, коня го беше захапал за крака, прекъсвайки някаква артерия. Наблизо имало един военен който си свалил колана и направил турникет. Дошла линейка и откарали пострадалия в болница. Губят ми се подробностите, но в крайна сметка на човека му ампутирали крака, като причината била в турникета. Ако обаче не му е бил направен турникет щял да умре от кръвозагуба... В крайна сметка, той съди военния заради намесата му... нямам представа как са се развили нещата по нататък.
Айде сега Помпи да дойде и пак да обясни за поемането на отговорност.
По ясен пример от този трудно може да има. " Ако бе мирно седяло, не би чудо видяло"
Горкият военен се с проклинал хиляди пъти за оказаната помощ. Ние живеем в общество от "лотарийни съзнания" и всяка възможност да се "пенсионираш" за чужда сметка се използва до последно.
И в крайна сметка има и други начини за спиране на кървене освен турникет - когато не знаеш НЕ ПИПАШ, много е просто.....
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

А на коня е..аа ли му мамата ?
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
IFF

Мнение от IFF »

Ако нямате карта на секюрист - по-добре не се намесвайте, може да ви струва много скъпо. Ако имате карта, да знаете че не важи в US.
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

Нямам представа за съдбата на коня Муха. Идеята ми беше, че 100 часа теория, не се равняват и на един час практика.
Курсовете за първа помощ които карах, завършваха с малък тест. Първото упражнение беше писмено, - автомобилна катастрофа с 4-има пострадали, дават ти се всички необходими сведения и имаш колкото си искаш време да намериш адекватно решение. Тука успявахме теоретично да спасим 2-3ма човека ( при положение, че съществува сценарий в който може да спасиш всички!). Следващото упражнение беше- излизаш извън стаята и преподавателя с помоща на 4-има от курсистите пресъздава въпросното произшествие с помоща на атрибути, като изкуствена кръв, разни части от тела (откъснати пръсти, черва, кръв и т.н). Когато ти кажат влизаш и действаш! На тоя етап мога да кажа, че най-талантливите от курса ( аз не бях от тях :( ) успяваха да спасят един човек, при положение, че съществува сценарий при който може да се спасят всички! Което и подкрепя мнението на Пумпи, ако не знаеш какво правиш, не пипай! Радвам се, че има хора като Mielle, които както си рупат баничката на автобусната спирка, ако някой се срине на отсрещния тротоар, веднага са готови с точна диагностика и адекватни действия! :y:
Dead Eyes See No Future
pumpy

Мнение от pumpy »

Rall написа:Което и подкрепя мнението на Пумпи, ако не знаеш какво правиш, не пипай!
Пумпи говори от опит: най-трудния урок за науаване и този, който научих ПРЪВ, преди 21 години е да кажеш: "аз не знам, ще ви пратя на специалист".
Знам, че за много от хората в този форум това не е нещо, което могат да проумеят, защото ЗНАЯТ всичко, но аз предпочитам хората да са честни с мен, отколкото да ми ампутират крака, защото някой искал да ми "помага"....
IFF

Мнение от IFF »

pumpy написа:
Rall написа:Което и подкрепя мнението на Пумпи, ако не знаеш какво правиш, не пипай!
Пумпи говори от опит: най-трудния урок за науаване и този, който научих ПРЪВ, преди 21 години е да кажеш: "аз не знам, ще ви пратя на специалист".
Знам, че за много от хората в този форум това не е нещо, което могат да проумеят, защото ЗНАЯТ всичко, но аз предпочитам хората да са честни с мен, отколкото да ми ампутират крака, защото някой искал да ми "помага"....
Пак се взимаш много насериозно, издишай въздуха, или го изпусни от другото място.
Публикувай отговор