Защо 3 март, а не 16 април?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Аватар
ivalin

Re: Защо 3 март, а не 16 април?

Мнение от ivalin »

pumpy написа:Определено, но и ДВАТА случая не бих се нарекъл "СВОБОДЕН"
Свободата е нещо, което някои никога няма да разберат.......
Определо в никакъв случай не можеш да се наречеш свободен, а че много хора никога няма да разберат що е свобода, това е абсолютно вярно! Въпроса е ти дали си сред тях или не...?! "Свободата, Санчо, е като салама, който ти така лекомислено режеш..." :lol: Ето ви двама "освободители": http://prikachi.com/images.php?images/914/3873914J.jpg" ;( „Мнозина смятат, че свободата е да можеш да правиш каквото си искаш. Това не е свобода. Свободата е да упражняваш власт и да носиш отговорност за своите постъпки. Ето защо, когато някой започне протести, то това е или израз на безправие, или пропаганда на малцинството от народа. Ако народът е свободен, той не протестира, а упражнява властта си. Правото на протест замества правото на власт и е доказателство за липсата на народен суверенитет. Правото на протест е прах в очите на народа, защото упражняването на свободно поведение не е свобода. Свободата е само когато реално се упражнява властта.* :(
Последно промяна от ivalin на Сря Мар 04, 2015 4:23 pm, променено общо 1 път.
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Почти всички терористи, узурпатори и прочие "революционери" (Кадафи, Кастро, Mao и подобни) претендират, че "освобождават" народа от предишната власт. Практиката винаги е след "освобождаването" да гарантират продължителността на свободата, чрез физическо изтребване на опозицията и премахване на демократичните избори.

"Освободителите" почти никога не са това, за което се представят.

Свободата в масовия случай значи слободия. Много по-добре е кадърно управление, вместо хаотична свобода. Уви, всички "освободители" обещават светло бъдеще, но мнозинството носят тирания и упадък.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

pumpy написа:
agent Ozo написа:Ами има зависимости и зависимости, Пумпи. Ти, например, едва ли би предпочел зависимостта от нацистите пред тази на "савецката" власт. Така е било и с нашите предци предполагам.
Определено, но и ДВАТА случая не бих се нарекъл "СВОБОДЕН"
Някой да е казал, че освобождението на 3 март 1878 г. е от нещо друго, освен от турското робство?
Кое освобождение е донесло на който и да е онази свобода, която ти имаш предвид?
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

agent Ozo написа: Кое освобождение е донесло на който и да е онази свобода, която ти имаш предвид?
Ми например да си пуснеш гълъба ;-)
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Гълъбът докато е в клетка сигурно много би искал да е свободен. В първите минути от свободата си сигурно също ще е много ентусиазиран. Като огладнее и измръзне обаче ще се залепи за прозореца на старото жилище, ако изобщо доживее да не бъде докопан от някоя котка, ракун, предно стъкло и прочие.

И българите така са недоволствали от османската власт, без да имат идея що за стока са българските управници. Да не говорим, че членството в империята ни е осигурило десетки поколоения (5 века) мир, спокойствие и относителен рахат. Европа през това време е била многократно прекроявана от войни, нашествия, революции и крочие кланета.

Няма тотално щастие, обаче има тотални ревльовци и политиците много ги обичат
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Споко, Аблъде! Твоето виждане е подкрепяно от НПО-шниците днес, което ще рече че бъдещите поколения на БЪлгария ще разсъждават точно като теб. Защото това е вече заложено в учебниците за най-малките. Ето за какво сигнализира директорът на РИМ в Добрич:
Учебник за 3-ти клас „Човек и общество“ съдържа чудовищни лъжи за историята на България. Странното издание учи невръстните дечица, че българите живели щастливо и сговорно с поробителя по време на турското робство. Имали неограничени права, дори и да изповядват свободно православната религия.

За безумните уроци алармира директорът на регионалния исторически музей в Добрич Костадин Костадинов. Потресен, той написа в личния си блог: „За Османската империя ще научите, че „немюсюлманите имали право да изповядват вярата си… в семействата си българите говорели родния език, създавали песни, празнували празници… в общите села християни и мюсюлмани живеели заедно, а в труда и празника човешките връзки надмогвали различията“ (стр. 60). Въобще идилия, мед и мляко текат по улиците, а доволната рая пее радостни песни за султана”.

За още по-голям срам на авторите Апостолът на Свободата Васил Левски е представен като организатор на някакво въстание, но срещу кого и защо – остава пълна тайна. Особено покъртително е описано залавянето и обесването на Левски. Цитатът в този урок на стр. 66 гласи: „Той създал комитети за подготовка на общо въстание… но ПОЛИЦИЯТА заловила Апостола и съдът го осъдил на смърт. Присъдата била изпълнена в покрайнините на София“. По въпроса толкова, обесването не е споменато. Според историкът Костадин Костадинов третокласниците остават с впечатлението за един справедлив процес и заслужена присъда от Апостола.
И ако това ви звучи скандално, почакайте да стигнете до страница 68, където е описано Априлското въстание. От там ще научите новината, че въстанието е съпроводено с протести в САЩ!!! Да, няма грешка – Америка се вдигнала на протест! Ето и точния цитат: „Хората в Западна Европа, Съединените щати и Русия протестирали срещу султанската власт“ .
„Като прочетох за протестите на хората в Съединените щати, и ми се прииска да си скъсам дипломата по балканистика. Както и да е… Но като прочетох, че с нашите опълченци на Шипка се сражавали и румънци- вече не исках да си късам дипломата. Исках да я подпаля… „, коментира шефът на РИМ в Добрич.
Ето това е истината, дами и господа. Съединените щати присъстват в българската история като гаранти за демократичните свободи на българите още преди да са създадени самите САЩ. Това не е ли направо велико? А? :)
Вечна слава и признателност на САЩ!! :bow: :l: :bow: :l: :bow:
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Гледам картините и си викам: "Тези лъжи на кремълската пропаганда трябва да бъдат забранени със закон."

ИзображениеИзображение
Това са долнопробни исинуации. Нали, Аблъде?
pumpy

Мнение от pumpy »

agent Ozo написа:
И ако това ви звучи скандално, почакайте да стигнете до страница 68, където е описано Априлското въстание. От там ще научите новината, че въстанието е съпроводено с протести в САЩ!!! Да, няма грешка – Америка се вдигнала на протест! Ето и точния цитат: „Хората в Западна Европа, Съединените щати и Русия протестирали срещу султанската власт“ .
„Като прочетох за протестите на хората в Съединените щати, и ми се прииска да си скъсам дипломата по балканистика. Както и да е… Но като прочетох, че с нашите опълченци на Шипка се сражавали и румънци- вече не исках да си късам дипломата. Исках да я подпаля… „, коментира шефът на РИМ в Добрич.
Ето това е истината, дами и господа. Съединените щати присъстват в българската история като гаранти за демократичните свободи на българите още преди да са създадени самите САЩ. Това не е ли направо велико? А? :)
Факти:
1. Априлско възстание - 1876 година
2. Създаване на САЩ - 1776

И още нещо лично: През 1904 прадядо е съавтор на книга издадена във Филаделфия (САЩ) "Македонския въпрос и неговото правилно решаване". Това е втора публикация за него в САЩ, първата е през 1897 пак по темата за Балканите и бъдещето им.
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

pumpy написа:
agent Ozo написа:Ето това е истината, дами и господа. Съединените щати присъстват в българската история като гаранти за демократичните свободи на българите още преди да са създадени самите САЩ. Това не е ли направо велико? А? :)
Факти:

И още нещо лично: През 1904 прадядо е съавтор на книга издадена във Филаделфия (САЩ) "Македонския въпрос и неговото правилно решаване". Това е втора публикация за него в САЩ, първата е през 1897 пак по темата за Балканите и бъдещето им.
Агента се изразява съвсем алегорично, но то трябва и акъл, за да да го разбере някой... Иначе голям "американ праз" кога е обявена независимостта на САЩ, още по-голям праз е прадядо ти къде е съавтор. Е и това какво променя?!
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
grozdan

Мнение от grozdan »

пумпи, защо изобщо се хабиш? По-добре питай ивалин верно ли е играл кукерицата по време на кукерските празници в Перник през 1996-та. Така ще добиеш полезна, жизненоважна информация :party:
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Ха, ха, ха, Пумпи! Говоря за САЩ като символ на свободата и демокрацията по твоите разбирания. :) Както правилно ме е разбрал, Ивалин.
Онези САЩ от 1876 г. са се занимавали по това време с "демократичното" избиване на индианците и вкарването им в резервати. Същото лято на 1876 г. сиуксите и шайените си връщат поне малко на САЩ-саните в битката при Литъл Бигхорн.
pumpy

Мнение от pumpy »

ivalin написа:
pumpy написа:
agent Ozo написа:Ето това е истината, дами и господа. Съединените щати присъстват в българската история като гаранти за демократичните свободи на българите още преди да са създадени самите САЩ. Това не е ли направо велико? А? :)
Факти:

Агента се изразява съвсем алегорично, но то трябва и акъл, за да да го разбере някой... Иначе голям "американ праз" кога е обявена независимостта на САЩ, още по-голям праз е прадядо ти къде е съавтор. Е и това какво променя?!
Аз не обичам история, но фактите са си факти и няма как да кажа на черното бяло. Ако вие можете, за мен дискусията приключва тук.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

pumpy написа:Аз не обичам история, но фактите са си факти и няма как да кажа на черното бяло. Ако вие можете, за мен дискусията приключва тук.
Никой и не си е помислял друго, Пумпи. Ти никога не би нарекъл черното бяло и обратното.
Само дето критериите за кое е бяло и черно се променят в зависимост от това за кой става въпрос - за тези на които симпатизираш, или за омразните ти. :)
pumpy

Мнение от pumpy »

agent Ozo написа:
pumpy написа:Аз не обичам история, но фактите са си факти и няма как да кажа на черното бяло. Ако вие можете, за мен дискусията приключва тук.
Никой и не си е помислял друго, Пумпи. Ти никога не би нарекъл черното бяло и обратното.
Само дето критериите за кое е бяло и черно се променят в зависимост от това за кой става въпрос - за тези на които симпатизираш, или за омразните ти. :)
Сега разбирам: за русофобите САЩ са създадени през 1776, а за русофилите не са.
Или казано по друг начин: според опозицията Немцов е убит, според Путин той още си е жив.
И черното си е винаги черно, независимо на кого и колко симпатизираш....
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

agent Ozo написа:
pumpy написа:
agent Ozo написа:Ами има зависимости и зависимости, Пумпи. Ти, например, едва ли би предпочел зависимостта от нацистите пред тази на "савецката" власт. Така е било и с нашите предци предполагам.
Определено, но и ДВАТА случая не бих се нарекъл "СВОБОДЕН"
Някой да е казал, че освобождението на 3 март 1878 г. е от нещо друго, освен от турското робство?
Кое освобождение е донесло на който и да е онази свобода, която ти имаш предвид?
За пореден път ще трябва да припомня историческите факти
- на 3 март няма Освобождение, а е подписанл примирие между Русия и Турция, с което Турция се зъгласява на временна руска окупация на земите населени с българи в приблизителните граници, кокто тя е определила вследствие борбите на българите за църковна независимост. Признаването на българската екзархия е дефакто ограничена автномия на тези земи. Османската империя е изгрдена на религиозен принцип и по този начин се дава възможност на българите да определят, кой да ги представя пред върховната власт ( султана).на местно ниво, както и сами да организират образованието си.
- Издръжката на руските окупатори се възлага на окупираното българско население.
- Този предварителен договор няма никакви реални последствия за българското население в Османската империя. Той не предвижда независимост, а само автономия на земите населени с българи.
- Разпокъсването на българите на седем части от последвалия Берлински договор е договорено между Русия и Австро-Унгария преди войната.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Публикувай отговор