Ние сме по Федералната процедура и вече имаме визи в паспортите... Точно преди да тръгнем (мислихме го за март-април) и жена ми позабременя

Направо голямо ошашкване настана. Разбира се, винаги има вариант да отидем в Албърта или Манитоба, където здравното покритие е от ден първи... но това са месеци подготовка, очаквания, които трябва да хвърлиш в кофата и да се самонакажеш без никаква помощ от приятели и близки да започнеш отначало. А в Торонто, също и в Квебек между другото, ни очакват с отворени обятия наистина близки приятели приятели, които не просто предлагат, а искат да живеем при тях в началото и да помогнат с каквото могат. Решихме Торонто, защото сме по Федералната и за да няма проблеми, а и по нашите проучвания откъм работа ще е по-добре... Иначе нещата откъм помощ в началото ни беше еднакво.Unfortunately we cannot offer you plan that will cover benefits due to pregnancy, abortion, miscarriage, childbirth or complications thereof if the person is already pregnant. There is no company in Canada that will provide coverage related to pregnancy if the person is already pregnant.
Та затова искам да проучим и варианта за Квебек. Знам, че в Квебек бременните жени са покрити от ден първи. Но доколко това нещо е обвързано със сертификат за селекция ... това не зная. Затова основният ми въпрос, за който много се надявам да помогнете е - кога и доколко ми трябва сертификата за да се възползвам от здравна система (най-вече за жената ме интересува - ние с другото детенце ще си направим застраховки за първите три месеца), образователна система (имаме момиченце на 2 годинки и ще можем ли да ползваме детски градини), майчински - аз мисля да отварям фирма и мога да назнача жената на работа за 4-5 месеца докато роди - и без това ще ми помага... Четох тук и се оказа, че ако направим така и майчински ще може да взима - http://www.rqap.gouv.qc.ca/travailleur_ ... ons_en.asp.." . Но остава въпросът - доколко сертификатът за селекция е ключов.
С две думи - бихме пробвали за Квебек - да кацнем в Торонто (че по-евтин билета от този до Отава), но да дадем адрес в Квебек и ако ни пуснат имиграционните - добре. Ако ни направят проблем, че даваме адрес в Квебек, а сме по Федералната, ще дадем адреса на приятелите ни в Торонто. Не че е голямата работа, въпросът е, че ако се окаже, че сертификатът за селекция е ключов за здравното покритие или за майчинските след това - просто няма смисъл да се опитваме да даваме адрес в Квебек, защото ще сме в същата ш...а ситуация, в каквато ще сме и в Онтарио...
Моля за вашето съдействие, мнение и помощ по темата! Благодаря предварително за всички отговори!