Да изкоментираме и това

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Mielle

Да изкоментираме и това

Мнение от Mielle »

:tmi: :^) :x :fubar:
На чий гръб?
Останаха ли работещи в България и какъв %...?
http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/ ... prava.html"
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Re: Да изкоментираме и това

Мнение от Bistra »

Ти почна бетер Мухъта и Спиро (бог да го прости!) за всяка новина в българския печат - нова тема. :D
Това е тема за български форум, не за канадски!
Ние като канадски граждани сме освободени от здравни осигуровки към българската здравно-осигурителна система, тъй че коментарът ми се изчерпва с краткото: "Дреме ми!" :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Mielle

Мнение от Mielle »

Отпред пише Форум България.
В темата пишат българи.
Който се чувства канадец да пише в канадските форуми.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Bistra написа:Ние като канадски граждани сме освободени от здравни осигуровки към българската здравно-осигурителна система
Освободени сте дръжки. Освободени сте заради продължителното постоянно пребиваване в чужбина, а не защото сте и канадски граждани. За да бъдете освободени само на това основание, ще трябва да се откажете от българското си гражданство.

Неграмотна, ама устата. Нормално явление. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Че то си е канадски форум - за канадци и хора, които имат намерение да имигрират в Канада.
Темите в този подфорум са само информативни, тъй като по рождение сме българи. Затова и изразих позиция - кратка, ама аз толкова умея. :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

Не са единични случаите когато семейства се връщат обратно в България. Не всички имат роднини като някой от по-горе писалите в темата на които всичко им е било на готово...., Тати се е направил на рефюже, платил хонорар на "ЖУРНАЛИСТ" в селски весник за да му напише статия, че е репресиран и е пял циганският химн в канадска съдебна зала за да получи право на престой в Канада....
Хайде няма нужда!!!
Mielle

Мнение от Mielle »

за канадци и хора, които имат намерение да имигрират в Канада.
Вярваш ли на 100% в това?
Тук пишат всякакви хора-европейци,американци,канадци и предимно българи.
То темата за починалата хипопотамка да знаеш носи невероятен информативен характер.
Значи викаш варенето на ракийката в казанката по би вървяло тук от здравните осигуровки? :lol:
само не разбрах защо си вечно крива и с рогите напред?
Щом всички те дразним давай смело "в списъка" и ще пишеш само със себе си ама май не е интересно така :^)
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

Не и обръщай внимание, тя си е такава.
А, и за ракията си права защото и за това си има форум, поддържан от хора които знаят какво правят - Ракията.com
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Гледай, колко лично го прие! :D
Казваш: "Коментитайте!"
и аз коментирам. :angel:
Не виждам смисъл, ако нямаш никаква връзка с Канада в минало, настояще или бъдеще да пишеш тук, ама щом казваш, съгласих се. :handshake: Иначе е верно това, дето казваш. Трудно може да ми се угоди. Мъжът ми тича 5 години подир мен, докато склоня да се омъжа за него. :D
Темата за хипопотамката не помня. Не ми казвай само, че съм я пуснала аз! :D
joro

Мнение от joro »

Mielle написа::tmi: :^) :x :fubar:
На чий гръб?
Така и не разбрах какво трябва да коментираме.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

joro написа:
Mielle написа::tmi: :^) :x :fubar:
На чий гръб?
Така и не разбрах какво трябва да коментираме.
Жоре, да те светна аз като не си разбрал.
Понеже не са останали работещи в нашата мила татковина, хората излежаващи присъди трябва да бъдат лишени от осигурителни права. Нещо повече! Желателно е да бъдат третирани като каторжници в Гулаг или немедленно умъртвявани, независимо от тежестта на провинението. :!:
Трудът в затвора не беше ли задължителен? Значи те технически са работещи. Що да не бъдат и здравноосигурявани? А сега го изкоментирай ти де! :x
joro

Мнение от joro »

Bistra написа: Жоре, да те светна аз като не си разбрал.
Понеже не са останали работещи в нашата мила татковина, хората излежаващи присъди трябва да бъдат лишени от осигурителни права. Нещо повече! Желателно е да бъдат третирани като каторжници в Гулаг или немедленно умъртвявани, независимо от тежестта на провинението. :!:
Трудът в затвора не беше ли задължителен? Значи те технически са работещи. Що да не бъдат и здравноосигурявани? А сега го изкоментирай ти де! :x
Хората излежаващи присъди не са проблем, проблем са тези, които трябва да са в затвора, но не са :D :D :D Именно те трябва да бъдат лишени от някои права :D :D :D
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Mielle

Мнение от Mielle »

joro Пише,че си в България,ако това е така ,наистина няма как да коментираш,ако не знаеш в какво се състои проблема.
Ще ти дам само един малък нагледен пример на приятелка,която се завърна от работа в Англия и започна работа в България.
След 4 години работа в Англия,момичето си беше платило там всички здравни осигуровки.Отиде в съответната служба в България и се оказа,че независмо,че сме в ЕС нямаме единна база дании и за Българската такава си дължеше 400 лв.Дори представените документи от Англия не помогнаха.Та тя реши да няма главоболия с нашите институции и си ги плати на каса тези 400 лв.
След 1 месец и се обадиха да и споделят,че случайно системите сработили и проверката е установила,че наистина /нима?/ са платени в Англия,но разбираш ли няма как да и възстановят тези 400 лв в България,защото вече са усвоени.........
Сега като се появи този пост в медиите беше доста изкоментиран,защото въпросните господа зад решетките с това правителствено решение ще бъдат обезпечени за сметка на :работещите в България и най-вероятно и други като по-горният случай описан от мен,които чинно си ги плащат.Да не мислиш,че Боко ще ги извади тези пари?
Та който не се е сблъсквал с тази двойна игричка няма как и да знае реално какво се случва.
Да не подценяваме и жените по майчинство.На тях също им искат след 2 години майчинство да заплатят здравни осигуровки.
И изведнъж убийците,изнасилвачите и прочее се оказват с уредени такива.Въпросът беше чисто и просто на чий гръб?
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Както казах - за сапун! :rock:
И аз съм така настроена спрямо социаладжиите, административните лапачи, що не и затворниците и кой ли още не, ама никой не ме слуша. :sweat:
Ми борете се за правата си бе, хора! Нали живеете в условията на демокрация!
Демокрацията се оказа кофти нещо. По-добре е да се върне чичко Сталин и Гулаг! |(
Публикувай отговор