Казвах ви аз, ама вие не ми повярвахте
Казвах ви аз, ама вие не ми повярвахте
Бат Бойко пак премиер
http://m.standartnews.com/balgariya-pol ... 60864.html"
Да идва по-бързо, че магистралата до Благоевград го чака!
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Re: Казвах ви аз, ама вие не ми повярвахте
Не му завиждам Жоре, държавата в момента е на такова дередже че новото правителство ще са точно като пожарникари дето имат доста горящи проблеми да гасят, пари също няма, въобще - лоша работа. Както и да го погледна, с всичките му кусури, бат Бойко в момента е най-добрият избор, не виждам кой друг би се нагърбил с подобна задача, друг въпрос е колко време ще успее да се задържи на поста, особено с коалиционен партньор като РБ.joro написа:Бат Бойко пак премиер
Е, поне нашата Муха ще си спести връщането в България, поне за сега.

Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
- optics
- Модератор
Коко, то кажи-речи всеки път е така.Koko написа: Не му завиждам Жоре, държавата в момента е на такова дередже че новото правителство ще са точно като пожарникари дето имат доста горящи проблеми да гасят, пари също няма, въобще - лоша работа.
Кога е било добре ? Всеки път - все належащи проблеми, все лайна за ринене, а върха на сладоледа - народните избраници трябвало да седнат да изковат закони. 25 години ги коват тез закони, бе как не ги изковаха най-накрая.

Всеки път излиза гачи ли досега сме я карали без закони, но сега вече ще седнат и изковат....

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Един човек си вървял по тротоара с крокодилче. Крокодилчето мрънкало: не искам по тротоарааа, минават много хорааа, блъскат мееее, искам в автобус. Добре – казал, човекът и се качили на автобус. Където мрънкането продължило: не искам и в автобусааа, тук е още по-пълно с хорааа, притискат ме, искам да слезем на паважааа. Слезли. И пак: не искам на паважааа, има дупкиии, много е неравно, препъвам се, хайде да опитаме на тротоар. Добре – казал човекът и се качил на тротоар. Обаче крокодилчето:...ооо, бях забравил колко е кофти на тротоарааа… И тогава човекът се спрял и казал много строго: Слушай какво, крокодилче, много добре знаеш, че ако изпия едно лексотанче, ще ми изчезнеш от главата.И много добър анализатор да бях, пак не бих могла да опиша сегашната политическа ситуация по-добре от този виц. Вицът не е толкова смешен, колкото музикалните реплики, които си разменят с клипчета във Фейсбук преговарящите за правителство, но пък е по-точен. В предишния парламент недостатъкът беше, че не сме представени всички. В сегашния недостатъкът е, че сме представени всички. До този момент става ясно, че ни е по-лесно да функционираме с части от себе си, отколкото с целите себе си. В оня парламент се оформи нещо като управление и нещо като опозиция. В този – ни управляващи, ни опозиция.БСП загуби изборите и не знае какво да прави. ГЕРБ спечели и също не знае какво да прави. РБ влезе и се чуди какво да прави. ПФ влезе и се чуди какво да не направи, та да му е гарантирано влизането и следващия път. „Атака“ и „АБВ“ влязоха и още се пощипват, за да повярват. ДПС винаги влиза и винаги знае какво прави.Вие кого видяхте в ролята на крокодилчето? Ако сте гласували за ГЕРБ, най-вероятно сте сигурни, че крокодилчето е реформаторско. То не знае какво иска. То мрънка какво не иска. Не иска Бойко Борисов за премиер. Иска Бойко Борисов за премиер. Не иска националистите за партньор. После ги иска и те вече са патриоти. Ако обаче сте гласували за реформаторите, най-вероятно се представяте Бойко Борисов в ролята на крокодила. Иска да е премиер. После пък не иска да е премиер. Иска коалиция от трима, като лидерите им лично се ангажират с управлението. Ама може и да са двама, ако това повече се харесва на Жозеф Дол. И Патриотичният фронт е подходящ за крокодил, който има претенцията да съществува, но да не бъде побутван и притискан.Всичко изглежда толкова объркано, че е трудно дори да бъде проследявано, камо ли разбирано. Животът в България отдавна прилича на сюрреалистично произведение, което можеш да четеш и разбираш, само ако преди това си попаднал на интервю с автора, който за улеснение обяснява сюжета предварително, тъй като не сюжетът е изненадата, а майсторските похвати, с които той се осъществява.Да предположим, че предварително написаният сюжет е следният: ДПС отдавна иска да управлява с ГЕРБ, тъй като го смята за по-дисциплиниран партньор от БСП. Най-после е дошъл (в смисъл – докаран, добутан) моментът, в който тази мечта може да се осъществи. Но е неудобно. Неудобно за ДПС, които излизат от една провалена власт, а и за ГЕРБ, които многократно са се заричали да не управляват с ДПС. Затова се избира възможната към този момент схема: ГЕРБ да управлява с правителство на малцинството, а ДПС да подкрепя с гласуване в парламента. Дали с РБ или без РБ, няма особено значение, но по-добре с РБ, за да му бъде стоварена вината при провал. Когато нещата зазлеят и хората излязат на улицата, тогава ДПС, дало 300 дни толеранс, ще излезе от прикритието и ще официализира подкрепата, както подхожда на една национално отговорна партия.Ако това е сюжетът, по-ясни ли стават сложните стъпки при преговорите? Защо реформаторите искат Патриотичния фронт в коалицията? За да имат мнозинство за реформите, както твърди Радан Кънев? Разбира се, че не. Мнозинство те така или иначе ще имат при обещанието на ДПС за 300 дни спокойствие. Реформаторите искат Патриотичния фронт като гаранция срещу ДПС, тъй като това беше условието на ДПС да даде 300 безпроблемни дни на правителството. Коалиция вече може би има и тя е между ДПС и ГЕРБ – негласна, скрита. Затова ни изглежда толкова безумно всичко, което се случва гласно и явно.А най-подходящият изпълнител за ролята на крокодила сме самите ние – защото не знаем какво искаме и пробваме ту това, ту онова. И за ролята на човека, в чиято фантазия живее крокодилът, пак сме ние най-добрите, защото вместо да си глътнем хапчето и да видим реалността, продължаваме да умуваме дали ДПС е по-дълго, отколкото зелено.
http://reduta.bg/v2/article/%D0%BA%D0%B ... 0%B8%D0%BB"
http://reduta.bg/v2/article/%D0%BA%D0%B ... 0%B8%D0%BB"
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Демокрацията е свързана със свободата.Koko написа:Не му завиждам Жоре, държавата в момента е на такова дередже че новото правителство ще са точно като пожарникари дето имат доста горящи проблеми да гасят, пари също няма, въобще - лоша работа. Както и да го погледна, с всичките му кусури, бат Бойко в момента е най-добрият избор, не виждам кой друг би се нагърбил с подобна задача, друг въпрос е колко време ще успее да се задържи на поста, особено с коалиционен партньор като РБ.joro написа:Бат Бойко пак премиер
Е, поне нашата Муха ще си спести връщането в България, поне за сега.
Свободата е свързана с отговорността.
Най-вече с отговорността за последствията от свободния избор.
Боко е последствие - 1 000 000 българи си го избраха и сега ще си носят последствията.
В нормална държава, в която гласуват нормални хора с критичен минимум от тях разумни Боко би прогресирал максимум до собственик на квартална месарница.
В Бълтария Халоуйн май трябва да се обяви за нацинален празник
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Поне е ясно за кого са гласували.Ivan1007 написа:Боко е последствие - 1 000 000 българи си го избраха и сега ще си носят последствията.
При правителството на Орешарски не беше ясно. И още не е.
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич
"