Ама въобще не дискутирам къде живота е по скъп, а къде аз харча по малко за храна . Лично на мен са ми по евтини ресторантите в България отколкото в Канада. Като ходя на почивка не ме интересува средната заплата в съответната страна. Това е все едно да кажа, че курортите в Куба са супер скъпи защото средната заплата на страната била....yahoo написа:Много повърхностно е такова сравнение, което не отчита разликата в доходите между две толкова различни страни. Преди време пресмятах че разликата при средната заплата между България и Канада е близо 6 пъти. Още не съм срещнал масово цените в Канада да са 6 или повече пъти българските за да се твърди че в Канада живота бил по-скъп. Последно в Пловдив скромно на ресторант за двама сметката се движеше около 50 лв. които са $37 х 6 = $222 еквивалентни канадски пари на тези 50 лв., които все още за същите поръчки не съм похарчвал за двама в Канада.IRA написа:Иначе храната като цяло в Канада е малко по скъпа сравнено с България, а ресторантите много по скъпи
България може да тръгне по правилния път
Re: България може да тръгне по правилния път
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Извинявай, разбрах го по съвсем различен начин като принципно сравнение на цени в двете държави. Не си и представих, че говориш за канадски турист в България при което е очевидно къде повечето неща ще са му по-евтини с канадска заплата.IRA написа:Ама въобще не дискутирам къде живота е по скъп, а къде аз харча по малко за храна . Лично на мен са ми по евтини ресторантите в България отколкото в Канада. Като ходя на почивка не ме интересува средната заплата в съответната страна. Това е все едно да кажа, че курортите в Куба са супер скъпи защото средната заплата на страната била....
- Bistra
- Напуснал форума
Хехехех, ама ти така кажи! Естествено, че ще са ти по-евтини с канадската заплата!IRA написа:Лично на мен са ми по евтини ресторантите в България отколкото в Канада.

Това е мечтата на Мухъта - да печели тук, а харчи там. Само че с пътните и като се сложи и факторът време също, харчът ти става от рошав по-рошав. По-хубаво си харчи, където печелиш.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Ако пък трябва да анализираме този абстрактен пример, бих отбелязал, че с 3 бона заплата не ти се полага, не би трябвало да ти дадат жилище под наем за 1500, трябва да са 30% някъде тия разходи. Затова трябва да се местиш в нещо по-евтино, ако примарно си паднал изведнъж с доходите, поне така правят местните. И канадските приятелки си плащат половината сметка, или квото яли-пили...Ако и пак казвам, ако взимаш 3000$ месечно и имаш 1500$ наем след това другите плащания и тогава кажи какъв ти е проблема да похарчиш и 200$ за ресторант, че не можеш да си напазаруваш от Costco и да си поканиш приятелката

Embrace your climate change!
Днес прочетох тази статия и се съгласих с детето, ако баща му беше шеф на всички българи, то положението там щеше да е под контрол.
Айдеее пак дискриминация... не ми се полагало... от къде на къде не ми се полага, че нали тука е голямата демокрация всичко има и всичко за всеки е позволено...?! Оказва се пак обаче, че не всичко е позволено и не на всеки, има си ващи има и има си и нащи, а ние сме все от другите, извън сайдера (така да се каже аутсайдерите) така ли...? Ако имаш 5 деца в колко по-евтино можеш да се събереш и с какво трябва да живееш освен децата?! И с домашните любимци на проприетера ли?! Ти местил ли си се в по-евтино някога, че даваш такъв акъл?! След като отчетеш и фактор инфлация (т.е. качване на цените включително и на наемите), а заплатите си стоят същите или се качват на година с 25 цента как си го представяш по-евтиното?! Ако ще преживяваш 2 м. под земята, с плъхове, червеи и най-различни инсекти, то защо си блъскал толкова път да дойдеш тука и да мизеруваш ли?7George написа:Ако пък трябва да анализираме този абстрактен пример, бих отбелязал, че с 3 бона заплата не ти се полага, не би трябвало да ти дадат жилище под наем за 1500, трябва да са 30% някъде тия разходи. Затова трябва да се местиш в нещо по-евтино, ако примарно си паднал изведнъж с доходите, поне така правят местните. И канадските приятелки си плащат половината сметка, или квото яли-пили...
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
- Bistra
- Напуснал форума
Пак казвам. Няма такъв наем 1500$, освен ако не е цяла къща или супертузарски блок.7George написа:Ако пък трябва да анализираме този абстрактен пример, бих отбелязал, че с 3 бона заплата не ти се полага, не би трябвало да ти дадат жилище под наем за 1500, трябва да са 30% някъде тия разходи. Затова трябва да се местиш в нещо по-евтино, ако примарно си паднал изведнъж с доходите, поне така правят местните. И канадските приятелки си плащат половината сметка, или квото яли-пили...
Моята приятелка в момента е в 5 1/2 - 990$ и ще се мести, щото собственичката и е направила репозешън.
Не само приятелките, но и съпругите си плащат. Вече на 2 пъти ми се случва да ходим с приятелски семейства на ресторант. Даже и децата си делят: Единият плаща сметката за едното, другият за другото.

Заплатата ми с по-малко от долар на година не са я увеличавали и то беше съвсем в началото. Ако ти вдигат само с 25 цента - смени си работата!
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Твоята приятелка най-вероятно е в дървения, без включено парно и топла вода, без гараж и т.н. да не говорим за района и другите неща като училища, магазини, болници, паркове връзки за комуникация... Защото на Плац Дарлингтън в Кот Де Нейж примерно 4 1/2 е 1600$ нищо особено най-обикновен апартамент в бетонен блок. Малко по-нагоре над Ванхорн на Еландей пък малък 4 1/2 с 2 тоалетни и без коридор при това е над 1200$ в зависимост от изложение, етаж и т.н.Bistra написа:Пак казвам. Няма такъв наем 1500$, освен ако не е цяла къща или супертузарски блок.7George написа:Ако пък трябва да анализираме този абстрактен пример, бих отбелязал, че с 3 бона заплата не ти се полага, не би трябвало да ти дадат жилище под наем за 1500, трябва да са 30% някъде тия разходи. Затова трябва да се местиш в нещо по-евтино, ако примарно си паднал изведнъж с доходите, поне така правят местните. И канадските приятелки си плащат половината сметка, или квото яли-пили...
Моята приятелка в момента е в 5 1/2 - 990$ и ще се мести, щото собственичката и е направила репозешън.
Не само приятелките, но и съпругите си плащат. Вече на 2 пъти ми се случва да ходим с приятелски семейства на ресторант. Даже и децата си делят: Единият плаща сметката за едното, другият за другото.![]()
Заплатата ми с по-малко от долар на година не са я увеличавали и то беше съвсем в началото. Ако ти вдигат само с 25 цента - смени си работата!
Вие като едно време в казармата... Като отидеш на "доктор" и кажеш, че те боли крака и той те пита; "Кога те боли?". "Ами като бягам или като вървя." Отговора на т.нар. "доктор" винаги беше: "Ами няма да бягаш тогава, няма да вървиш щом те боли!".
Последно промяна от ivalin на Пет Яну 23, 2015 2:10 pm, променено общо 1 път.
- Bistra
- Напуснал форума
Всеки се простира според възможностите си и търси начин да ги подобри без да се оплаква по форуми.
Сред чужди хора надали ще срещнеш съчувствие или пък помощ. Никой никому не е длъжен!
Аз на твое място бих си купила собствен имот. При сегашните лихвени проценти горе-долу ще плащаш пак толкова и ще е в по-свесен квартал.

Аз на твое място бих си купила собствен имот. При сегашните лихвени проценти горе-долу ще плащаш пак толкова и ще е в по-свесен квартал.

И аз гледам да се простирам според чергата си и не мисля, че съм тръгнал да се оплаквам по форумите поне не съм разбрал кога и къде?! За сега съм доволен от това, което имам и ми стига предостатъчно. Аз само казах, че има 2 и 200, а не всичко е под един знаменател.Bistra написа:Всеки се простира според възможностите си и търси начин да ги подобри без да се оплаква по форуми.Сред чужди хора надали ще срещнеш съчувствие или пък помощ. Никой никому не е длъжен!

леле и скъпотията дето е станала в циганската махала на кент и дарлингтънivalin написа:Твоята приятелка най-вероятно е в дървения, без включено парно и топла вода, без гараж и т.н. да не говорим за района и другите неща като училища, магазини, болници, паркове връзки за комуникация... Защото на Плац Дарлингтън в Кот Де Нейж примерно 4 1/2 е 1600$ нищо особено най-обикновен апартамент в бетонен блок. Малко по-нагоре над Ванхорн на Еландей пък малък 4 1/2 с 2 тоалетни и без коридор при това е над 1200$ в зависимост от изложение, етаж и т.н.Bistra написа:Пак казвам. Няма такъв наем 1500$, освен ако не е цяла къща или супертузарски блок.7George написа:Ако пък трябва да анализираме този абстрактен пример, бих отбелязал, че с 3 бона заплата не ти се полага, не би трябвало да ти дадат жилище под наем за 1500, трябва да са 30% някъде тия разходи. Затова трябва да се местиш в нещо по-евтино, ако примарно си паднал изведнъж с доходите, поне така правят местните. И канадските приятелки си плащат половината сметка, или квото яли-пили...
Не само приятелките, но и съпругите си плащат. Вече на 2 пъти ми се случва да ходим с приятелски семейства на ресторант. Даже и децата си делят: Единият плаща сметката за едното, другият за другото.![]()
Вие като едно време в казармата... Като отидеш на "доктор" и кажеш, че те боли крака и той те пита; "Кога те боли?". "Ами като бягам или като вървя." Отговора на т.нар. "доктор" винаги беше: "Ами няма да бягаш тогава, няма да вървиш щом те боли!".
ми то за хилка и 500 на месец съвсем спокойно ще си наемеш апартамент в ница или монте карло с изглед към уотър фронта
ей ще ви заробят в тая канада да гърбите заради единия наем за 1бр бунгало и 2 колички джънк фууд от макси и пак ще сте доволни
ей на това аз му викам мазохизъм
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
- roumensp
Таман се навих и мечтите ми секнаха:newcomer написа:ми то за хилка и 500 на месец съвсем спокойно ще си наемеш апартамент в ница или монте карло с изглед към уотър фронта

http://www.apartments-for-rent-monaco.com/"
Най-евтиното май е 3400 евро за кутийка от 53 квадрата. Плюс service charges 360 евро. Ще го отложа за по-добри времена.

BTW, ако семейството ми имаше доходи от 3К и наем от 1.5К на месец, директно щях да си се прибера в България. Лично мнение.
Или да си нема нещо по-евтино.roumensp написа:
BTW, ако семейството ми имаше доходи от 3К и наем от 1.5К на месец, директно щях да си се прибера в България. Лично мнение.
С 3000 доход и 1500 наем не ни остава друго освен да мрънкаме колко е скъп живота в Канада.
Преди да дойдем в Канада, търсех квартири в craigslist и си бях заложил диапазон от 1000 до 1200, останалите обяви въобще не ги отварях.
Там не е за цървулчета !

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
- Bistra
- Напуснал форума
Къде, Мух?myhata II написа:Там не е за цървулчета !![]()
![]()
В Кот де Неж, ли? Да видиш какъв цигански квартал е само, па и да плащаш 1500, за мен си е направо безумие, ама всеки си решава.