Othvarlena aplikatsia!Daite savet...

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
nyk

Othvarlena aplikatsia!Daite savet...

Мнение от nyk »

Zdraveite!Az sam stomatolog.Vav formuliarite biah popalnil grafata za naemeh rabotnik.poluchih sledniat otg:"Les renseigments que vous avez fournis dans votre demande nous amenent a conclure que celle-si repondpas aux exigense reglementeres.A moins que vous ne deposiez,dans une delai de 60 jours,une preuve documentee nous permettant de voir notre decision,nous vous informons de notre itention de rejeter votre demande pour les motifs suivants:
-Vous n'avez pu obtenir un nombre de points suffisants pour vous qualifer en regard du facteur de selection 2c portant sur l'employabilite et la mobilite professionelle.(Reglament sur la slection,Articles 31,32,38,Annexe A et Reglament sur la ponderation,facteur 2c de l'Annexe 1)
Molia ,daite savet!Ne moga da otkria kakvo znachat-Art.31,32,38 i fac.2c
Blagodaria na vsichki,koito biha se otzovali! :( :( :( :?: :?: :?:
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Здравей!Приятелят ми също е получавал такъв отказ.Не искам да те объркам,но мисля че професята ти не е сред желаните за селекция.Това което направи той е че изпрати до Виена любезно писмо да му разяснят какво ознчава това и му изпратиха подробна таблица,в която стояха описани точно тези цифри,той не събираше и точки за години нямам представ на колко си ти но той беше на 36 тогава.
Най-добре според мен изпрати писмо до Виена и ги помоли да ти разяснят,никога не отказват да го правят!
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
Аватар
mariane

Мнение от mariane »

nEZNAM KAKVO ZNA4AT a mislia 4e i tova ne e vaznoto v sly4aia. Tova koeto sa ti pisali e 4e ne otgovariash na nyjdite na stranata v smisal rabotata ti ne e sred tarsenite ot koeto sledva 4e ti ne bi mogal da saberesh nyjnite to4ki i zatova sa ti otkazali.
buddy

Мнение от buddy »

Nie poluchihme sashtoto neshto. Iavno i nashite profesii, a i vazrast ne sa jelani. Vaprosa mi e kam estoyanova - i kakvo stana s pvoia priatel po-natatuk? Zashtoto nali znaete - nadejdata umira/ a i taka triabva da bude/ posledna!
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Приятелят се отказа за френската част,защото 6 месеца по-късно изпрати отново докс към Виена,но му отхвърлиха апликацията.Сега обмисля варианта за федералната част,нищо че ще чака 3-4 години,но поне възрастовата граница там е 49 години.Успех!
buddy

Мнение от buddy »

Taino se nadiavah ot estoyanova na po - jizneutvarjdavasht otgovor,no ....Vse pak mnogo blagodaria. Moje puk da uspeia da naklonia veznite s niakoi dopulnitelen dokument.
PAVLINAP

i nie

Мнение от PAVLINAP »

KOGATO NIE SE IAVIHME NA INTERVIU,EDNA OT PRI4INITE PORADI KOIATO NI OTKAZAHA,BE6E PROFESIATA NA MAJA MI-OHRANA :roll:
pumpy

Мнение от pumpy »

не знам колко мога да съм полезен, защото по мое време преди повече от 2 години правилата бяха малко различни, но все пак:
ако си писал стоматолог е нормално да ти откажат
не можеш да работиш като дентал хигиенист тук без регистрация и ту далече не е толкова лесна колкото изглежда в интернет - приготви си около 3 години загубено време
зарежи този отказ и подай пак документи по-късно с професия дентал хигиенист и поне 6 месеца трудов стаж като такъв от БГ ( не забравяй какво си писал този път защото може и да го пазят и да сверяват, което автоматично отнася следващата ти апликация след поне 6 месеца )
аз лично съм подавал документи поне 3 пъти докато получа положителен отговор и тогавашните втори документи demande de certificat de selection
замисли се наистина ли си готов 5 години да забравиш професията си и да учиш зверски здраво за да станеш dentist тук???
ако отговора на горния въпрос е ДА пак ще прбваш докато успееш
Дано съм бил полезен. Иво
Botzo

Мнение от Botzo »

poumpy написа: ... зарежи този отказ и подай пак документи по-късно с професия дентал хигиенист и поне 6 месеца трудов стаж като такъв от БГ ( не забравяй какво си писал този път защото може и да го пазят и да сверяват, което автоматично отнася следващата ти апликация след поне 6 месеца )...
Aide podavai pak i kusmet
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Здравей, nyk,
Ето ти линковете към правилниците, които са цитирани в писмото:
Règlement sur la sélection des ressortissants étrangers
Règlement sur la pondération applicable à la sélection des ressortissants étrangers
В края на съответния правилник са и анексите.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
alen vid

стоматолог

Мнение от alen vid »

Здравей nyk,
в момента изучавам френски,и в групата ми,има човек,който е стоматолог по-професия - върнат е с жена му наистина ,но поради причина : по-добро владеене на френски,изискват му 200 часа само да им покаже на документ.
Личното ми мнение е ,че едва ли ,са те върнали само заради факта че си стоматолог.
Тука обаче има една тяхна - канадска хватка,а именно: ти си писал,доколкото разбрах - работник- , а си кандидатствал като стоматолог,само че,това е свободна професия.
С една дума,виж изискванията ,,,,мисля някъде,пишеше,че трябва да си работил като наемен работник по/за съответната професия.
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Alen Vid не заблуждавай човека!Хората които са в твоят курс са ВЪРНАТИ за език ,а документът който притежава nyk Е ОФИЦИАЛЕН ОТКАЗ,който се дава на самото интервю.Точки 31,32,38 са на база възраст и професия.Казвам това,защото копие от същият документ е пред очите ми както и обосновката на въпроса ЗАЩО от Виена.
Така,че nyk не губи време а просто им изпрати официално запитване и ще можеш по-бързо да намериш за себе си алтернативен вариант.
Успех ти желая!
alen vid

Мнение от alen vid »

Estoyanova,в моя по-горен постинг няма никаква заблуда,за каквато ти говориш,приятелското ми семейство-върнато за 200 часа допълнително френски е с водещ кандидат имено Стоматолога и са ВЪРНАТИ ,а не "скъсани",както в случая,за съжаление е NIC.
В тази връзка,постинга ми ,е ориентиран,по-скоро да разсея заблудата че кандидатите с професия <Стоматолог>, биват скъсвани заради ,тук те цитирам :
''...че професята ти не е сред желаните за селекция.,,,,,"
Въобще да не говорим че и сред съфорумниците тук мисля има успешно заминали вече в Канада Стоматолози.

Но като отваряш тема за заблуждавания,интересно ми е в личен план,как да си обясни човек компетентното ти становище,по-отношение за точките за възраст,цитирам те от по-горния ти постинг:

" ....той не събираше и точки за години нямам представ на колко си ти но той беше на 36 тогава. ......."

Estoyanova,аз самият съм на 36 години и казвам ,че събирам точки за години - 36,събирам и то цели 8,само с две по-малко от максимума ,а за твоя приятел незнам що не събира точки за години,а и не ми е работа да го коментирам.

5. Age 20 to 22 years 10 10
23 to 30 years 10
31 years 10
32 years 10
33 years 10
34 years 10
35 years 10
36 years 8
37 years 6
38 years 4
39 years 2
40 to 45 years 1
buddy

Мнение от buddy »

Kakto pisah po-gore i az sam v sashtoto polojenie, kato tova na NIK. Pratih im veche dva e-mail sas zapitvane da se koncretizirat i nishto dosega v otgovor. /veche niakolko dni/ Mislite li,che tova e normalno? A moje bi shte mi izpratiat hartieno pismo? Mislia, che pone s e-mail biha me uvedomili, che sa izpratili takova.
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Alen Vid и за малките деца вече е ясно,че самото кандидатстване за Канада и взимането на решение кой става и кой не е крайно субективно!Един го връщат за език,друг го късат и т.н. Техните точки за възраст ОК но в официалният отказ срещу точки 31,32,38 които са официален документ се мъдри ВЪЗРАСТ.Колкото и абсурдно да звучи това!
По-абсурдното е че въобще има 2 емигрантски процедури за 1 страна.По-голям абсурд от това не знам дали съществува!
Колкото до запитванията до Виена те трябва да са изпратени с писмо по пощата или поне така направи човекът за който писах.Явно обаче и отговарят на който си искат,според ЗАВИСИ!
А иначе надеждата умира последна,но е важно да се знае,защото все пак се влагат и пари повторно,нали!?
Заключено