България може да тръгне по правилния път

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Аватар
IRA
Съсел

Re: България може да тръгне по правилния път

Мнение от IRA »

Аз бях в Италия когато въведоха еврото и за мен не беше кой знае какво увеличение, само закръгллиха цените, но ония ревяха все едно е станало двойно.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
newcomer

Мнение от newcomer »

optics написа:И аз не знам защо, но един канадец след като го водих в Люлинската Билла, запомнил следното - Всичко има, много красиво, но много скъпо ! Помня че си купи две супички на прах.
Осен това е запомнил как на разни места има различни цени за снимане с апарат, за снимане с видео камера и за вход на чужденци. И вече в духа на раздувката добавя - а още по-скъпо е за чужденци дето ще снимат :D
посмали манго де.
тук има и хора пазарували и в двете държави и са наясно с цените на манджата и услугите тук и там

кажи на твоя канадец ,че и аз като влизах в супер стора/най евтиния супер маркет в канада /,че и на мен ми увисваше чането когато трябваше да плащам 3 долара за 1бр бързо мухлясващ хляб и 3 долара за кофичка разводнено кисело мляко
еле пък за 1 литър бира канатска пикня 7 кинта и за кутия МБ 10
пласмасовите домати за 5 кинта килото не ги броя,те и тук са вече пластмасови,но зимата се харчат за 2
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

newcomer написа:
optics написа:И аз не знам защо, но един канадец след като го водих в Люлинската Билла, запомнил следното - Всичко има, много красиво, но много скъпо ! Помня че си купи две супички на прах.
Осен това е запомнил как на разни места има различни цени за снимане с апарат, за снимане с видео камера и за вход на чужденци. И вече в духа на раздувката добавя - а още по-скъпо е за чужденци дето ще снимат :D
посмали манго де.
тук има и хора пазарували и в двете държави и са наясно с цените на манджата и услугите тук и там

кажи на твоя канадец ,че и аз като влизах в супер стора/най евтиния супер маркет в канада /,че и на мен ми увисваше чането когато трябваше да плащам 3 долара за 1бр бързо мухлясващ хляб и 3 долара за кофичка разводнено кисело мляко
пласмасовите домати за 5 кинта килото не ги броя,те и тук са вече пластмасови,но зимата се харчат за 2
А посмали манго и ти де. 7 долара за литър канадска бира - тва по коя математика, като кенчета 500мл са $2-$2.20 за канадска бира в Онтарио, а в Квебек сигурно са даже по-евтини?
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

Батка, в България храната е в пъти по-вкусна, поне за мен де. Обаче тази вкусната храна си е с канадски цени, не ме убеждавай в противното, щото два пъти идвах до България миналата година - един път зимата, и един път лятото. Тъй че имам си представа колко струва храната в Бг ;)
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Дотук, от личен опит на съфорумци се установи, че французи, немци и италианци са ревали от увеличението на цените след въвеждане на еврото в техните страни.
Ако в България не ревнат след въвеждането му, то значи ще имаме още един повод да се гордеем, че сме българи. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

joro написа:Скоро ще имаме евро :clap:
Ще имате трън в гъ@а! Ще получавате левове, пък ще плащате евро... Юруш на инфлацията, ама вие сте си свикнали, много си ги обичате тези работи... Отново имате нов повод за оплакване колко сте зле... :lol:
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

ivalin написа:
joro написа:Скоро ще имаме евро :clap:
Ще имате трън в гъ@а! Ще получавате левове, пък ще плащате евро... Юруш на инфлацията, ама вие сте си свикнали, много си ги обичате тези работи... Отново имате нов повод за оплакване колко сте зле... :lol:
В грешка си - ако се премине към евро в България, лева излиза от обръщение и всички транзакции ще са в евро.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
newcomer

Мнение от newcomer »

miteto написа:
newcomer написа:
посмали манго де.

А посмали манго и ти де. 7 долара за литър канадска бира - тва по коя математика, като кенчета 500мл са $2-$2.20 за канадска бира в Онтарио, а в Квебек сигурно са даже по-евтини?

как къде.на бензиностанцията с/у моя блок молсон,лабат и др канадски пикни 1,14 лт 6-7 долара бутилката
в кварталния пъб 6-7 кинта за 0,330 ,а в даун тауна 8-10 д
то да пиеш ли,да пееш ли или да пикаеш от тия напръстници всеки 10 долра парчето
е няма такава държава
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Koko написа:
ivalin написа: Ще имате трън в гъ@а! Ще получавате левове, пък ще плащате евро... Юруш на инфлацията, ама вие сте си свикнали, много си ги обичате тези работи... Отново имате нов повод за оплакване колко сте зле... :lol:
В грешка си - ако се премине към евро в България, лева излиза от обръщение и всички транзакции ще са в евро.
Хич не съм в грешка аз, в грешка са тези дето ще сърбат попарата... И да уточня, че явно няма да бъда разбран, ще продължават хората да си получават колкото до сега са получавали в левове, а ще започнат да плащат в евро по нови цени и това не се отнася само за хляба в магазините, а за всичко, което се сетите, че и повече даже... ;)
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
joro

Мнение от joro »

ivalin написа: Хич не съм в грешка аз, в грешка са тези дето ще сърбат попарата... И да уточня, че явно няма да бъда разбран, ще продължават хората да си получават колкото до сега са получавали в левове, а ще започнат да плащат в евро по нови цени и това не се отнася само за хляба в магазините, а за всичко, което се сетите, че и повече даже... ;)
И заплатите и цените ще се променят в отношение 2 към 1, т.е. това, което е струвало 2 лева ще струва 1 евро. Новите цени ще са наполовината на старите. Най-много някой да закръгли сумата от 99.9 цента на 1 евро, но това едва ли ще е национална катастрофа. Нито една от държавите, които се присъединиха към еврото не е обедняла. Литва, Латвия, Естония, Словакия, Словения са на светлинни години пред България. Полша и Чехия също се готвят да приемат еврото в следващите 3 години. Ние и румънците пак ще сме последни и ще се чудим защо сме най-бедни в ЕС.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

joro написа:
ivalin написа: Хич не съм в грешка аз, в грешка са тези дето ще сърбат попарата... И да уточня, че явно няма да бъда разбран, ще продължават хората да си получават колкото до сега са получавали в левове, а ще започнат да плащат в евро по нови цени и това не се отнася само за хляба в магазините, а за всичко, което се сетите, че и повече даже... ;)
И заплатите и цените ще се променят в отношение 2 към 1, т.е. това, което е струвало 2 лева ще струва 1 евро. Новите цени ще са наполовината на старите. Най-много някой да закръгли сумата от 99.9 цента на 1 евро, но това едва ли ще е национална катастрофа. Нито една от държавите, които се присъединиха към еврото не е обедняла. Литва, Латвия, Естония, Словакия, Словения са на светлинни години пред България. Полша и Чехия също се готвят да приемат еврото в следващите 3 години. Ние и румънците пак ще сме последни и ще се чудим защо сме най-бедни в ЕС.
И като ви напечатаха еврото, реките с мента потекоха към Банско, Гоша може ли там да сте толкова серсеми бе ?!?
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
newcomer

Мнение от newcomer »

myhata II написа:
joro написа:
И като ви напечатаха еврото, реките с мента потекоха към Банско, Гоша може ли там да сте толкова серсеми бе ?!?
мух ти си беден чергар бе брат плащащ наем 1500-2000д за една панелка в мисисага
на хората в банско реки от мента не им трябва ,там по реката си текат пари
банскалии не са серсеми,а богати хора
серсемите са тия дет се потят по цял месец заради единия наем и за едната застраховка на колата от скарбъроу до мисисага

agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

joro написа:Нито една от държавите, които се присъединиха към еврото не е обедняла. Литва, Латвия, Естония, Словакия, Словения са на светлинни години пред България. Полша и Чехия също се готвят да приемат еврото в следващите 3 години. Ние и румънците пак ще сме последни и ще се чудим защо сме най-бедни в ЕС.
Това - влизането в ЕС и въвеждането на еврото за Жорката е като едновремешните игри-пирамиди. Който е от първите печели, последните задължително губят.
Такива като него верваха, че само да влезем в НАТО и ЕС и ще забогатеем още на следващия ден. Щото, "я ги вижте другите преди нас къде отидоха". Но при нас не се получи нещо.
Сега се еврото - пак така: "Само да го въведем еврото и ще се оправим. Щото другите, които го въведоха вижте как се оправиха."
Е, нема тайъв народ и такава държава. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Малей, ще секне еденьето и пиьенето на евтини цени!
Да му мислат тея дет са връщат да "живеят"! :lol:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

newcomer написа:
myhata II написа:
joro написа:

мух ти си беден чергар бе брат плащащ наем 1500-2000д за една панелка в мисисага
на хората в банско реки от мента не им трябва ,там по реката си текат пари
банскалии не са серсеми,а богати хора
серсемите са тия дет се потят по цял месец заради единия наем и за едната застраховка на колата от скарбъроу до мисисага
Уфф, много се обидих ! :rofl: :lol:
Бай иване в момента пия водки с натурален сок !
Ама от убавите, а не от фалшивитв при бай гошо от павилиона ! :D :rofl: :rock:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Публикувай отговор