http://money.bg/news/id_694516915"
Очаквай вдигане на всички цени след въвеждането. Да видим дали пак ще ръкопляскаш
- тоя е готов за доцент по Полит-Икономика или по Марксистки Планов Пазар. Щял да "контролира цените"На опасението, че почти във всички страни замяната доведе до увеличение на цените, той отговори, че има механизми за контролиране на цените, така че да не се допусне покачването им заради смяната на валутата.
Със гюлето и подобни- НИКОГА !
Абсолютноmiteto написа:Очаквай вдигане на всички цени след въвеждането. Да видим дали пак ще ръкопляскаш
- тоя е готов за доцент по Полит-Икономика или по Марксистки Планов Пазар. Щял да "контролира цените"На опасението, че почти във всички страни замяната доведе до увеличение на цените, той отговори, че има механизми за контролиране на цените, така че да не се допусне покачването им заради смяната на валутата.Явно във всичките тези страни, където новата валута е довела до увеличение на цените, никой не е притежавал неговите магически знания за контрол на цените.
Те цените и сега се вдигат, повечето стоки в България са със същите цени, като в Германия. Не виждам как след въвеждане на еврото цените ще се вдигнат двойно,освен ако заплатите и пенсиите не се вдигнат двойно. Иначе кой ще купува скъпите стоки? А хората в България все още бягат в страните с евро, сигурно защото там са много зле и е много скъпоmiteto написа:Очаквай вдигане на всички цени след въвеждането. Да видим дали пак ще ръкопляскаш
- тоя е готов за доцент по Полит-Икономика или по Марксистки Планов Пазар. Щял да "контролира цените"На опасението, че почти във всички страни замяната доведе до увеличение на цените, той отговори, че има механизми за контролиране на цените, така че да не се допусне покачването им заради смяната на валутата.Явно във всичките тези страни, където новата валута е довела до увеличение на цените, никой не е притежавал неговите магически знания за контрол на цените.
Не саoptics написа:Не знам за Франция ама немци са ми се жалвали. Може да са преувеличавали ?
В Германия хранителните продукти- хляб, сирене, картофи, месо и т.н. са по-евтини отколкото в България. Дрехи, обувки, битова електроника струват колкото и у нас. По-скъпи са само недвижимите имоти- апартамент в Берлин струва малко повече от апартамент в София. Няма как цените в България да се увеличават, те вече са на световно ниво.optics написа:Не знам за Франция ама немци са ми се жалвали. Може да са преувеличавали ?
joro написа:Няма как цените в България да се увеличават, те вече са на световно ниво.
На мен пък един италианец ми се жалва навремето ... Беше много недоволен човекът.optics написа:Не знам за Франция ама немци са ми се жалвали. Може да са преувеличавали ?