joro написа:За мен тия неща са си съвсем нормални. Както часовника за 10 000 лева, който видях преди няколко дни на Витошка. Просто ми е интересна реакцията на другите
жоро бих казал нормална търговска практика и дребен рекламен трик.
и то съвсем не измислен от нас,който се прилага навсякъде по света
например в монтреал по време на Ф1 можеш да си букнеш няколко месеца напред стая в хотел за 400д ,която през цялата останала година се продава за 200
а в ласт секондс цената и е 4000,е като бонус получаваш пълният пакет билети за трите дни на състезанието който предварително можеш да си го закупиш за 400д
това в никакъв смисъл не го приемам за алчност/примера с хот стая в банско/ а си е жива реклама след като си си напълнил хотела в пика и са ти останали 2-3 сободни стаи които предлагаш на десетторна цена ,на хора които искат да харчат парите си макар и в очите на другите за нещо което не си заслужава цената
не случайно дадох пример с безвкусните мостри на пенюара и суичера,които и да ти подарят няма да ги вземеш,но престижа си е престиж да ги напазаруваш от най скъпия магазин
а и не е лесно да харчиш месечни доходи от порядъка на десетки и стотици хиляди долари/левове ,ако плащащ само на дискаунт и на сел
според думите на този джентълмен от ливански произход който познавам лично ,собственника на малък бутик за мъжка висша мода в даун таун монтреал https://www.google.bg/maps/@45.5009009, ... !2e0?hl=bg" където цените за една риза започват от 2000,а по евтино сако от 10К няма Не мога да си позволя да си намаля цените даже и да искам защото ще си загубя клиентите и уникалноста.
това са хора с възможности които искат да платят цена за нещо за което знаят ,че много малко хора могат да си го позволят и ако смъкна цените ще отидат при друг
Точно така, и аз само пазарувам в такива магазини "недостъпни" за простолюдието !
И то каш, нали
Ти още ли не си почнал да пазаруваш на такива места ?
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
myhata II написа:
Ти още ли не си почнал да пазаруваш на такива места ?
Все още я карам на Walmart С кредитната карта
Ако си гледал чик-флик филмчета, почти във всяко едно от тях се усмиват клиентите на " Walmart" , та съвета ми е да избягваш да го споделяш на местното канадци, щото ще ти навреди на бизнеса !
Стефан Цанев
След киното ми дойде вдъхновението. Цял ден не съм писала, само ти чета глупостите...Следва цяла седмица. Няма да си взимам компютъра с мен. Чак на 5-ти, ако ми се пише, щото ме ядосваш много.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")
То се оказа, че и най-богатия човек в света е цървул, според критериите на мухЪтЪ. Наскоро екстрадираха от Щатите един нашенец, който беше арестуван там защото клонирал кредитна карта на Бил Гейтс.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада. Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Bistra написа:След киното ми дойде вдъхновението. Цял ден не съм писала, само ти чета глупостите...Следва цяла седмица. Няма да си взимам компютъра с мен. Чак на 5-ти, ако ми се пише, щото ме ядосваш много.
Чети, чети, има още много да учиш и да разбереш кой колко пари струва !
Стефан Цанев
myhata II написа:
Мислиш, че не съм разбрала? Ами, Мух, той ми е приятел, макар че е във Ванкувър, факт! Докато нито теб, нито батето ще ви огрее. Всяка жаба да си знае гьола!...Така ли беше?!
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")
myhata II написа:
Мислиш, че не съм разбрала? Ами, Мух, той ми е приятел, макар че е във Ванкувър, факт! Докато нито теб, нито батето ще ви огрее. Всяка жаба да си знае гьола!...Така ли беше?!
Аз за разлика от теб, нямам желание да ви бъда "приятел", по мое усмотрение !
За мен "пЪрвенющината" и двуличието са НЕТЪРПИМИ !
Стефан Цанев
myhata II написа:
Точно така, и аз само пазарувам в такива магазини "недостъпни" за простолюдието !
А за мен кретенизмът - подобно, скъпи Мух!
Остани си с форума и със здраве! Аз съм почти на крачка да се откажа. Не ми е интересно повече тук, съжалявам. Весели празници!
myhata II написа:
А за мен кретенизмът - подобно, скъпи Мух!
Остани си с форума и със здраве! Аз съм почти на крачка да се откажа. Не ми е интересно повече тук, съжалявам. Весели празници!
Това ще бъде най-хубавият подарък, който Щерю някога е получавал за Коледа
scoubidou написа:
Това ще бъде най-хубавият подарък, който Щерю някога е получавал за Коледа
Мислиш ли? Той този подарък го е получил много отдавна и го пази като зеницата на окото си. Междувпрочем губите и него като читател, щото той чете единствено и само заради мен. Това с въртящият се стол и клавиатурата беше една от многото ми шегички. Айде чао, че сме си поканили компания за празника и трябва да се подготвя...Въпреки че аз съм почти готова, както винаги.