Имам - тамън две. С едното съм чакал в Монреал с отит (беше на 3 и половина) в болница като нов имигрант през май 2004 - около 2 часа за една рецепта, която днес си изписвам сам, а тогава бях достатъчно тъп да не взема антибиотик от България. Сметката за болницата - около 600 кинта, платени от застраховката. Едва когато дойде тази сметка, зазбрах от приятели, че в walk in clinic е щяло да стане малко по-бързо и е щяло да ми струва 80 кинта. Не ми пукаше, не го плащах аз. Тогава се и научих....YOUPPI написа: Ти имаш ли деца? Да си чувал понятието "ОТИТ" на ухото на 4 годишно дете? Виждал ли си как плаче и се държи за ушето? Чувал ли си как казва "Боли ме ушето"? Това не е предлог за среща с лекар и може да изчака 10-12 часа, нали?
Що се отнася до това "какво предлагаш", пусни го горе да тези оптимистите, дето чакат визи. Те са готови за разбият пазара със знания, умения е невиждани способности
и BTW отит не е спешно състояние, много е болезнено, ужасно изпитание за всеки един от нас, особено ако си родител и не можеш да помогнеш на това малко човече, което те гледа и скимти от болка, но за съжаление не е "спешно състояние" и няма нищо, което един спешен лекар може да направи за да го облекчи. Като малък бяхме на почивка на Семково с нашите и си спомням само болки и майка ми топлеща един шал цяла нощ на една печка на дърва и слагаща го на ухото ми. Не помня да ме е водила в Пирогов за това.
Също така в аптеките продават капки за уши за такова състояние, облекчават болката, мотрин вътрешно и антибиотик, когато можеш да вземеш рецепта. Има един телефон 811 за такива случаи.

Със сигурност ще направя пачка от такива изхвърляния, казвай кога започваме
  Със сигурност ще направя пачка от такива изхвърляния, казвай кога започваме