Търся си работа

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
scoubidou

Re: Търся си работа

Мнение от scoubidou »

pumpy написа:
succes написа: Клисуров, не разбра ли, че ще си останеш без работа колкото и да питаш. Виж, ако се вмъкнеш в някое гръцко, полско, италианско комюнотé, до сега предполагам щеше няколко предложениянаведнъж да получиш.
И това от личния опит на предлагал и осигурявал работа ли го пишеш. Или само от личния опит на успял ;)
Клисуров, не комюнотето ти е проблема, а мястото където търсиш работа. Тук се промотира основно работа на черно и как да се "мине" системата, защото тя е създадена за да бъде мината
klisurov написа:Търся си работа, на бяло.
Ако е за техник, да е от $19.50/час нагоре + бенефити.
Ако е за младши инженер, офертите да са от $29.90/час нагоре (дъмпинг правя) + бенефити.
Някакви оферти? Или можем само да дуднем.
Аз лично никога не бих препоръчал този човек, още не е започнал и поставя условия, обвинява си съфорумците че само дуднат...
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Който не иска едва ли и ще получи, но пък да искаш и то да е значително по-ниско от приетото за техник и инженер също изглежда много съмнително. Аз също лично не бих наел такъв човек. Най-често или е много на зор и с проблеми или за толкова са му и способностите. А "дуднем" пък ми е съвсем непозната дума :$
newcomer

Мнение от newcomer »

myhata II написа:Обърнахте ли внимание във всички други останали провинции, как живота си живеят у Квебек, всичко им е безплатно и социала яко го друсат за щяло и не щяло !
Ако стъпят в Торонто като новодошли мамата им е разкатана ! :lol:

Ще забравят за всички благинки при положение че взимат 500 долара социал , а само застраховката за автомобила им е 250 на месец !
ми Мух ти това чак след 10 години в канада ли го разбра.
Мтл ти е на 5 часа път от торонто.
пали колата,вземай соца,хващай се на някоя пица/имаш опит от пицарията на пакито/
няма данъци,няма такси,ревенюто да го духа.
и по цял ден и цяла нощ йдине и пийене
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

scoubidou написа:... още не е започнал и поставя условия, обвинява си съфорумците че само дуднат...
А кой Ви каза, че не съм започнал?
Или просто "генерираме трафик".
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

yahoo написа:... да искаш и то да е значително по-ниско от приетото ...
В момента се търсят техници за около $15/час, без бенефити.
Аз съм МЛАДШИ инженер тук и все още не мога да се целя високо.
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

pumpy написа:Тук се промотира основно работа на черно и как да се "мине" системата, защото тя е създадена за да бъде мината
По-точно е да се каже "да се впишем" в системата. Защото тя не е създадена от нас и ще продължи да си съществува независимо от нас.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

klisurov написа:В момента се търсят техници за около $15/час, без бенефити.
Аз съм МЛАДШИ инженер тук и все още не мога да се целя високо.
Изобщо не мога да се съглася с това. Имам приятел инженер който по лични причини се върна да живее в България, но всяка година идва в Канада за няколко месеца да изкара малко пари като техник за да може да започне веднага някъде с идването. Той твърди че до един месец намира позиция за поне $25 с почти неизбежен много овъртайм и никога не е започвал с по-малко. Той изобщо не е от късметлиите. При нас плащаме повече от $15 на хора без никакво образование за опъковъчна дейност. Затова казвах че този техник вероятно трябва да е много закъсал за за да поставя условие за поне $19.50.
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

agent Ozo написа:
pumpy написа:Тук се промотира основно работа на черно и как да се "мине" системата, защото тя е създадена за да бъде мината
По-точно е да се каже "да се впишем" в системата. Защото тя не е създадена от нас и ще продължи да си съществува независимо от нас.
Има и такива, които не се вписват в системата и съществуват въпреки нея ;)
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

yahoo написа:При нас плащаме повече от $15 на хора без никакво образование за опъковъчна дейност.
Randstad Canada плаща по проект на IBM с клиент AirCanada по под $19.50/час без бенефити.
Дали пък да не взема да организирам един профсъюз за защита на прецаканите има няма стотина човека?!?
След като има такова голямо предлагане за по над $25/час, що ли така толкоз народ се е прецакал да им работи за без пари?
Айде, мен ме остави, аз явно за нищо не ставам, че и познанията ми са явно никакви, ама да прецакат толкоз народ, срамота.

Koko

Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

klisurov, не съм казал че предлагането е голямо, но при положение че човек идващ веднъж годишно успява за до месец да намери значително по-добри предложения отколкото живеещите постоянно тук значи все пак се намира с повече мотивация в търсенето. Прецакани винаги е имало и ще продължи да има. Това си е част от играта на голямото надлъгване тук.
succes

Мнение от succes »

fighter написа:
agent Ozo написа:
Има и такива, които не се вписват в системата и съществуват въпреки нея ;)
Ха-ха, тва като Нио от Матрицата с хапчето ... Не си в системата, ама друг път! Къде ги раздават тия хапчета за избор?
В системата си и се ползваш от благата и, иначе щеше да идеш в Индия или Судан да правиш бизнес, да си изплащаш кондо, децата ти да играят свободно на улицата и т.н.?!
Отдавна една част от света живее на гърба на друга, повечето тук сме избрали Канада, за да не живеят на наш гръб богатите държави, които векове наред експлоатират ресурсите и работната ръка на други държави. Не знам колко са данъците в Индия, Сомалия и т.н., ама май никой от тукпишещите не иска да ходи там да ги плаща. Всеки се е набутал тук да плаща дебелите данъци и да квичи, щото и по нещо тлъстичко, въпреки всичко, се слага на страна, след всичките непосилни данъци.
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

klisurov написа:Randstad Canada плаща по проект на IBM с клиент AirCanada по под $19.50/час без бенефити.
Това мислех че ти е пределно ясно защо е така. На много места при "големите" парите отдавна са свършили от толкова лапачи по веригата. Всичко вече е продадено, изядено и чак най-накрая се търси човек да свърши работата и то ако може почти за без пари.
Аватар
domino

Мнение от domino »

Клисуров, а защо гледаш и за позиция техник? Няма инженерни позиции за вашата специалност ли?
”Do not be wise in your own ieyes”
Solomon the son of David, king of Israel
и кинг на пра, пра,...пра дядото на Пумпи,
внук на Леон
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

yahoo написа:... с повече мотивация в търсенето.
А дали е само до мотивация?
Дали пък не зависи и от това какво си специализирал?
Носят се легенди за зъбоТЕХНИК, примерно.
Знам ТЕХНИК, който работи като чертожник и кара Cayenne.
Някой спомена, че водопроводчиците с лиценз работят за $240/час. Та твоят проятел направо даром работи, в такъв случай. А, или той не е водопропроводчик с лиценз.
Е, и аз не съм.
Дали пък няма различни професии техник с различно предлага и търсене.
А дали пък и хората да сме различни ...
С различно възможности и стремления ...

А, ако някой има оферта, със по-висока ставка, да не се притеснява, законът предвижда пробен период, винаги може да ме разкара в последствие ... ама такова нещо, въпреки нечии убеждения в моето некадърство, не ми се е случвало

Koko

Аватар
domino

Мнение от domino »

Щом имаш диплома за инженер значи си я заслужил. Аз на твое място бих търсил позиция за инженер и нищо друго.
”Do not be wise in your own ieyes”
Solomon the son of David, king of Israel
и кинг на пра, пра,...пра дядото на Пумпи,
внук на Леон
Публикувай отговор