Търся жилище в Торонто
Търся жилище в Торонто
Здравейте, приятели!
Аз съм нова в този сайт. Търсих много по темата, която ме интересува, но не намерих информация, и затова се престраших най-накрая да ви пиша. И така ...
Ние сме младо семейство с две малки деца, предстои ни в началото на 2015 да заминем за Канада, или по конкретно-Торонто. Как обаче, да си намерим жилище от тук?Прегледала съм всички сайтове , писала съм и съм говорила с много хазяй но не става и не става работата. Ние нямаме нито кредитна история, нито работа в Канада, нито имаме близки и приятели от които да потърсим съдействие . Как да тръгнем с две малки деца, без да знаем къде ще спим. Дори и да наемем хотел, колко ще изкараме докато си намерим жилище защото въпроса с кредитната история работата препоръките и пр.... ще си седи на дневен ред.
Моля ви, ако някои има информация за жилища, които новодошлите могат да наемат по лесно , да я сподели с мен !
Моля ви, ако някой познава някой, който отдава апартаменти под наем за новодошли да я сподели с мен!
Или, ако някой от вас дава жилище под наем и желае да ни помогне , да сподели
Благодаря Ви!
Аз съм нова в този сайт. Търсих много по темата, която ме интересува, но не намерих информация, и затова се престраших най-накрая да ви пиша. И така ...
Ние сме младо семейство с две малки деца, предстои ни в началото на 2015 да заминем за Канада, или по конкретно-Торонто. Как обаче, да си намерим жилище от тук?Прегледала съм всички сайтове , писала съм и съм говорила с много хазяй но не става и не става работата. Ние нямаме нито кредитна история, нито работа в Канада, нито имаме близки и приятели от които да потърсим съдействие . Как да тръгнем с две малки деца, без да знаем къде ще спим. Дори и да наемем хотел, колко ще изкараме докато си намерим жилище защото въпроса с кредитната история работата препоръките и пр.... ще си седи на дневен ред.
Моля ви, ако някои има информация за жилища, които новодошлите могат да наемат по лесно , да я сподели с мен !
Моля ви, ако някой познава някой, който отдава апартаменти под наем за новодошли да я сподели с мен!
Или, ако някой от вас дава жилище под наем и желае да ни помогне , да сподели
Благодаря Ви!
Re: Търся жилище в Торонто
Ако срока на визите ви позволява, защо не помислите за варианта първо мъжа ти пристигне в Канада сам, съответно след като вече е на място да търси и работа и квартира, а ти с децата да пристигнете когато вече има къде да се настаните?
Един от вариантите за решаване на проблема с липсата на кредитна история е да се предплатят няколко наема, но това за съжаление изисква да имате по-голяма начална сума с пари.
Погледнахте ли този уеб сайт и опитахте ли да се свържете с някой от пусналите тези обяви?
http://www.kijiji.ca/b-short-term-renta ... 42l1700272"
Един от вариантите за решаване на проблема с липсата на кредитна история е да се предплатят няколко наема, но това за съжаление изисква да имате по-голяма начална сума с пари.
Погледнахте ли този уеб сайт и опитахте ли да се свържете с някой от пусналите тези обяви?
http://www.kijiji.ca/b-short-term-renta ... 42l1700272"
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Да, опитвала съм да се свържа, но повечето не отговарят а други ми изглеждат много съмнителни .
Има и друго , говорили сме за предплата но пак се опъват и не искат, оправдания много - твърде малко, твърде голямо, обещали са го на друг , най-често търсят само един човек който по цял ден да работи и да не вдига шум. Отправяла съм запитване и до големите компании но дори не си правят труда да отговарят.
Изглежда мнооооого трудно да намериш жилище
Има и друго , говорили сме за предплата но пак се опъват и не искат, оправдания много - твърде малко, твърде голямо, обещали са го на друг , най-често търсят само един човек който по цял ден да работи и да не вдига шум. Отправяла съм запитване и до големите компании но дори не си правят труда да отговарят.
В Квебек няма проблем да наемеш квартира предварително от България. Обикновено се плащат 2-3 наема предварително. Доколкото знам не е много законно но е така. Договорът се сключва докато сте в България. Превеждате парите по банков път и жилището ви чака тук. Ако има и някой приятел, който да ви занесе 2-3 надуваеми дюшека ще изкарате без проблеми първите дни. Би трябвало това да е възможно и в Торонто ?
”Do not be wise in your own ieyes”
Solomon the son of David, king of Israel
и кинг на пра, пра,...пра дядото на Пумпи,
внук на Леон
Solomon the son of David, king of Israel
и кинг на пра, пра,...пра дядото на Пумпи,
внук на Леон
Да, от друг континент е трудно да се запази жилище, най-вече от този тип дето са с едногодишен договор и наемите са 800-1500 на месец. Краткосрочни жилищам, където наема е $2500-$3500 на месец (и договора е месец за месец) не би трябвало да е проблем защото всичко се плаща накуп с кредитна карта.Caragem21 написа:Да, опитвала съм да се свържа, но повечето не отговарят а други ми изглеждат много съмнителни .
Решението е както Коко каза - идвате на място, хотел/мотел за 2-3 седмици и през това време търсите на място и предлагате да предплатите последните 2-3 наема. Обикновено искат първи и последен. Като видят лице в лице, че не сте мошеници и че ще предплатите допълнително, е по-вероятно да стане. Иначе ако имат достатъчно кандидати на място, просто не им се рискува да се занимават през Интернет, защото стават доста измами.
Може и да стане от България, но трябва да продължавате да звъните/мейли докато някой се съгласи.
Мъжът ти може да пристигне 2 седмици преди теб и децата и да търси на място. Може да наеме квартира на ден от airbnb например - https://www.airbnb.ca/s/Toronto--Canada" . Там има прилични стаи за по $40 на ден, което е наполовина от цената на най-евтиния хотел.Caragem21 написа:Да, опитвала съм да се свържа, но повечето не отговарят а други ми изглеждат много съмнителни .
Когато наемате апартамент ще трябва да платите 2 наема - първия и последния. Да ви искат повече предплата от това е незаконно.
Повечето новопристигнали българи наемат апартаменти в Ийст Йорк (ул. Cosburn, Gamble, Barrington, Secord) и ако питате други българи, вероятно ще ви насочат на там. Според мен търсете в други райони .
Bulgayrian
В Квебек има организации, които помагат на новопристигнали имигранти в това число и с намиране на квартира. Търсете нещо подобно в Торонто. Няма ли форум на българите в Торонто или фейсбук група?
Трябва да има и вариант с пренаемане от наемател (sublet), който иска да напусне предсрочно квартирата чрез kijiji.ca например.
Наемете квартира след като сте я видяли лично ако става въпрос за дългосрочен договор.
Трябва да има и вариант с пренаемане от наемател (sublet), който иска да напусне предсрочно квартирата чрез kijiji.ca например.
Наемете квартира след като сте я видяли лично ако става въпрос за дългосрочен договор.

‘You can’t control what happens in life, but you can control the way you respond’
Здравейте!
Благодаря на всички за съветите!
Аз за Монтреал имам къде да отида, в плато знам от преди,една сграда където 4 апартамента се отдават краткосрочно, месец за месец- чисти приятно обзаведени всичко имат само дето са 4 1/2 с една спалня но голяма. Собственичката ще ни прибере няма проблеми . Обачеееее таргета ми е Торонто
От зор заман ще взема да ида в Монтреал
тия дни говорих с един руснак който та уж отдава краткосрочно...и така питам аз колко струва за месец той ме пита колко имам , казвам аз да ми каже колко струва пък аз ще преценя дали мога да го наема а той пак колко имаш .
Не знам за вас но на мен това не ми изглежда много нормално
Намерих едни ап в мисисагуа но жената ми каза да като дойдем да и се обадим
Там са за 6 месеца жилищата обзаведени и т.н.
Но не ми отговори на основния въпрос ще иска ли кредит чек, реферанс и пр....
Аз за Монтреал имам къде да отида, в плато знам от преди,една сграда където 4 апартамента се отдават краткосрочно, месец за месец- чисти приятно обзаведени всичко имат само дето са 4 1/2 с една спалня но голяма. Собственичката ще ни прибере няма проблеми . Обачеееее таргета ми е Торонто

Аз затова писах, че от разстояние става трудно. В Торонто вакантните жилища, които са горе-долу нормални не са толкова много, така че наемодателите предпочитат да видят кандидата на живо. Законите в Онтарио (както и в Квебек) дават доста голяма защита на наемателите, така че хазаите много внимават да не си "пъхнат таралеж в гащите", че после гоненето е голяма разправия. Но продължавай да търсиш де, човек никога не знае.Caragem21 написа:Намерих едни ап в мисисагуа но жената ми каза да като дойдем да и се обадим
А със съблета, пак не става работата защото хората искат да те видят и туй то.
Имам два номера в Монтреал и Торонто , през интернет
Но като не съм там, нямат голяма полза тези номера
Но все пак е от някаква полза да можеш да звъниш без да се притесняваш за сметката
Имам два номера в Монтреал и Торонто , през интернет
Но като не съм там, нямат голяма полза тези номера

Но все пак е от някаква полза да можеш да звъниш без да се притесняваш за сметката

А за хотелите и тях съм ги гледала
Цените им от 100$ нагоре нощувката
Най евтиния който видях е 100$
Колко време ще останем в една стаичка месец, два ,три
Как да се бутаме четирима там
Добре де като нямаме избор там ще се набутаме, какво да правим
Но кое да търся по напред работа за препоръки или квартира или документи да оправяме
Как ще ми дадът квартира без работа и доход
Ако едното ти е подсигурено по спокойно ще мислиш само за следващия етап работа и стабилизация
Много сложно
Как се оправят другите с квартирата не знам
Цените им от 100$ нагоре нощувката
Най евтиния който видях е 100$
Колко време ще останем в една стаичка месец, два ,три
Как да се бутаме четирима там
Добре де като нямаме избор там ще се набутаме, какво да правим
Но кое да търся по напред работа за препоръки или квартира или документи да оправяме
Как ще ми дадът квартира без работа и доход

Ако едното ти е подсигурено по спокойно ще мислиш само за следващия етап работа и стабилизация
Много сложно

Как се оправят другите с квартирата не знам
Ами лесно няма. Като ти гледам предишния отговор, май вече си бил/била в Монреал преди, та трябва да си наясно с някои неща и че не е лесно в първите месеци на емиграцията. Как се оправят - вече ти го написахме 2 или 3 пъти даже. Ти май искаш да чуеш, че някой си е наел от България по телефона хубаво жилище без проблем. Ами аз поне не знам такъв случай, иначе щях да ти кажа.
Пич, пращай 2 хилки напред на юнашко доверие за 2 месеца и после ще му мислиш !Caragem21 написа:Здравейте!
Аз за Монтреал имам къде да отида, в плато знам от преди,една сграда където 4 апартамента се отдават краткосрочно, месец за месец- чисти приятно обзаведени всичко имат само дето са 4 1/2 с една спалня но голяма. Собственичката ще ни прибере няма проблеми . Обачеееее таргета ми е ТоронтоОт зор заман ще взема да ида в Монтреал
тия дни говорих с един руснак който та уж отдава краткосрочно...и така питам аз колко струва за месец той ме пита колко имам , казвам аз да ми каже колко струва пък аз ще преценя дали мога да го наема а той пак колко имаш .
Ако за 2 месеца не може да се оправиш, направо се връщай или бегай за Монтреал, тук социала няма да ти е в полза , застраховката на автомобил започва от 250 кинта нагоре.....
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Ами аз не смятам да седя на социал или да разчитам на социал
Вижда ми се абсурдно
Била съм в Монтреал на езиково обучение
Не ми хареса там
Голям град от селски тип
Съжалявам ако обиждам някой но това е мнението ми
Бях и в Ванкувър за да го опозная
Поседях около 3 седмици
Хареса ми но това което ме отврати бяха спринцовките и наркоманите по пътя
Мисля си и за там
Но не знам дали е променена ситуацията
Последните две години Ванкувър е във класацията най добър град за живеене
Та може и да са се справили с проблемите
Ако някой има инфо моля да каже
Аз го посетих 2006
Може би много неща са променени
Вижда ми се абсурдно
Била съм в Монтреал на езиково обучение
Не ми хареса там
Голям град от селски тип

Съжалявам ако обиждам някой но това е мнението ми
Бях и в Ванкувър за да го опозная
Поседях около 3 седмици
Хареса ми но това което ме отврати бяха спринцовките и наркоманите по пътя
Мисля си и за там
Но не знам дали е променена ситуацията
Последните две години Ванкувър е във класацията най добър град за живеене
Та може и да са се справили с проблемите
Ако някой има инфо моля да каже
Аз го посетих 2006
Може би много неща са променени
А тази застраховка на месец ли е или годишна
Аз не съм шофьор така или инъче но едно от първите неща коитос мятам да направя е да взма книжка .дори се подготвям вече с правилника и онлайн въпросите
Аз не съм шофьор така или инъче но едно от първите неща коитос мятам да направя е да взма книжка .дори се подготвям вече с правилника и онлайн въпросите