Трябва ми информация как да заминем най-лесно 2-ма за Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
_tonita_
Обратна връзка:

Трябва ми информация как да заминем най-лесно 2-ма за Канада

Мнение от _tonita_ »

Интересува ме всичко свързано с Канада- какви документи са нужни,къде в Пловдив има такива фирми,къде е по-изгодно,за колко време става заминаването,колко пари са нужни,лесно ли се намира работа,ако всичко е наред мога ли директно от България да си харесам работа и град,в който да работим?Всичко ще ми бъде полезно. :lol:
pantata

Re: Трябва ми информация как да заминем най-лесно 2-ма за Ка

Мнение от pantata »

_tonita_ написа:Интересува ме всичко свързано с Канада- какви документи са нужни
http://www.cic.gc.ca/english/index.html
,къде в Пловдив има такива фирми,къде е по-изгодно,
Не знам, не съм от Пловдив. Но по принцип нямаш нужда от фирми - да попълниш 5-6 формуляра можеш и сам(а). Спести си парите за тук.
за колко време става заминаването,
заминаването е много бързо..митница, паспортна проверка и самолет.. :) процеса до заминаването обаче е м-у 1.5 и 3 години... че и повече... напоследък се чака доста...
колко пари са нужни,
повече - по-добре.. не помня колко искаха канадците да имаш на летището, но не са много стриктни в това изискване.. все пак поне по 3-4 хиляди на човек не е зле да имате...
лесно ли се намира работа,
нископлатена работа - да.. по-нормална - не
ако всичко е наред мога ли директно от България да си харесам работа и град,в който да работим?
работа може да си харесаш... но само до там.. за останалото - трябва да си тук.. за жилище е добре приятел тук да ти помогне...
Всичко ще ми бъде полезно. :lol:
четене му е майката.. по сайтове (горния има доста инфо).. по форума.. и така.. и въпроси питай, ама колко по-конкретни са - толкова шанса да получиш задоволителен отговор е по-голям.. успех.
Everyone should believe in something -
I believe I'll have another drink.
Аватар
Koko

Re: Трябва ми информация как да заминем най-лесно 2-ма за Ка

Мнение от Koko »

_tonita_ написа:Интересува ме всичко свързано с Канада- какви документи са нужни,къде в Пловдив има такива фирми,къде е по-изгодно,за колко време става заминаването,колко пари са нужни,лесно ли се намира работа,ако всичко е наред мога ли директно от България да си харесам работа и град,в който да работим?Всичко ще ми бъде полезно. :lol:
Здравей Тонита, това че се интересуваш от имиграция в Канада е чудесно и си попаднала съвсем на правилното място. Все пак обаче имай предвид че въпросите които си задала са много общи и ако трябва да се отговори на тях подробно сигурно и 10 страници с обяснения няма да стигнат. Затова ти предлагам да започнеш от официалния канадски правителствен уебсайт където са посочени изискванията по Федералната процедури, а също така има и препратка към процедурата за провинция Квебек.
http://www.cic.gc.ca/
Най-общо казано, и по двете процедури кандидата трябва да отговаря на определени условия (съответно да представи документи за това) като – образование, трудов стаж, владеене на език, възраст, налична сума пари, чисто криминално досие – има ги точно и подробно изброени в горния уебсайт.
Знанието на език е важно и може би от него ще зависи по коя процудера би било по-добре да опитвате. В момента процудерата за провинция Квебек определено е много по-бърза от Федералната.
Знам че с това едва ли съм ти отговорил на въпросите, но ако искаш по-конкретни отговори, опитай да зададеш и по-конкретни въпроси. Ако имаш време също така можеш да се разровиш назад из форумите, за нещата които питаш е писано много, макар и да не е добре систематизирано.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

neznam dali sam egoist ili koravosardechen no smiatam che ako niakoi ne moje da se spravi s nai elementarnite parvonachalni stapki tuk shte si imat golemi glavobolia.
Vapreki vsichko vi pojelavam uspeh.
Kakto ti kazaha i gornite gospoda - ako imash konkretni vaprosi ot sorta na kak da si izpratish dokumentite do bukuresht (s koi kurier) ili kakvo tochno da pishesh na tochka 13 - tuk e mestoto i povecheto hora sa mnogo otzivchivi.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
sara
Рошава гарга

Мнение от sara »

KolioBalkanski написа:neznam dali sam egoist ili koravosardechen no smiatam che ako niakoi ne moje da se spravi s nai elementarnite parvonachalni stapki tuk shte si imat golemi glavobolia.
Vapreki vsichko vi pojelavam uspeh.
Kakto ti kazaha i gornite gospoda - ako imash konkretni vaprosi ot sorta na kak da si izpratish dokumentite do bukuresht (s koi kurier) ili kakvo tochno da pishesh na tochka 13 - tuk e mestoto i povecheto hora sa mnogo otzivchivi.
ako ti si egoist i koravosardechen, zaradi tova si pisani - i az sam takava :)

a info i na portala ima mislia... pri tova na bg ezik ot minali po procedurata (v momenta nali neshto ne sa opraveni vrazkite i bibliotekite, no skoro viarvam shte sa)

www.bgcanada.com e portalat
Аватар
Stef

Uspeh

Мнение от Stef »

Желая Ви успех в начинанието но забравяте една много важна думичка която ще ви потрябва дори и в Канада " Please" :D
А наистина ако имате малко тарпение и желание (а то ще ви е нужно) в този форум има всичко просто трябва да потърсите назад.
Go big or go home.
BabaPena

Мнение от BabaPena »

KolioBalkanski написа:neznam dali sam egoist ili koravosardechen no smiatam che ako niakoi ne moje da se spravi s nai elementarnite parvonachalni stapki tuk shte si imat golemi glavobolia.
Ne be Kole, ne si nito ednoto, nito drugoto...prosto si zabravil kak e...sabujda se chovek edna sutrin i reshava, che shte hodi v Kanada...i pochva da rovi naliavo i nadiasno iz neta...kam 10 a.m. primerno popada na foruma i pishe niakakvo polulevashko (ot nasha gledna tochka izkazvane)...sluchva se...

Shte prochete choveka, shte se orientira...i molia shte se nauchi da kazva vav vsiako vtoro izrechenie...vijda se che oshte lovi riba iz nepoznati vodi i go goni entusiazma...ne go iziajdaite...

Tonita, procheti si kFoto sa ti posochili Pantata i Koko i uspeh...
Alex_dim
Обратна връзка:

Мнение от Alex_dim »

Тук още малко систематизирано инфо, но ще ти трябват и други източници:
http://www.ide.li/modules.php?name=News ... le&sid=420
Има доста препратки, включително и към нашия форум.
Miroslava

za firmata za prevodi

Мнение от Miroslava »

Заключено