Summer camp / Летен лагер / Бригада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
pumpy

Summer camp / Летен лагер / Бригада

Мнение от pumpy »

Не знам как точно да го наименувам, затова съм пробвал няколко варианта, а ето го и казуса, който ме вълнува:

Искам другата година, през лятото на 2015, да пратя 14 годишния си тогава син на летен лагер / бригада някъде във френски Кебек. Целите са следните:
- да си припомни френския език, тоест е доста задължително да не може да комуникира на английски;
- ако може и да поработи някъде, стига да е легално и уредено ще е супер. Последните две години работи през лятото в кабинета ми, но това е малко загубена история. Аз съм готов да покрия разходите по труда му, стига той да не знае това. Или съм готов на разменни начала, да "наема" някой младеж да работи при мен.

Ако някой има някаква идея по въпроса ще съм благодарен за инфо. Идеи приемам всякакви, пари не искам.
Като се замисля може да е лагер и във Франция със същата цел, но предпочитам "родна" Канада/Кебек ;)
Аватар
analgin
.

Re: Summer camp / Летен лагер / Бригада

Мнение от analgin »

pumpy, и аз имам подобен проблем но с българският език... Въпреки, че съм помолил родителите ми да не разговарят с тях на френски аз също се стремя, но се получава много бавно. От собствен опит зная, че когато си в средата се получава добър резултат в кратко време (бях на 8 години когато с родителите ми отидоха на работа в Мароко и ме записаха на френско училище там ... на 3-та седмица можех да си играя с децата без проблеми)
Аз реших (не на пълно) проблема като ги изпратих това лято на летен лагер в България (2 седмици на море и 3 седмици на планина) .... Информирани са, че ако не положат необходимите усилия през тази учебна година следващото лято мероприятието ще се повтори. Напредък определено има.

По твоят въпрос аз бих предпочел Франция защото в Квебек нормалните деца са минимум двуезични и нещата може и да не се получат (въпроса за кебекарският френски не го желая да го дискутирам)

Успех
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ето тук има информация за летните лагери

http://www.montrealfamilies.ca/Montreal ... ebec+camps"

Но и аз мисля, че е по добре да се ориентираш за Франция, по тукашните лагери няма да може да избяга от английския.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Похвално начинание, но Франция е по-правилния избор освен ако не реши да живее един ден в Квебек за да има смисъл толкова да му осакатяваш френския. Освен това ако ще е работа по-добре да е от тези доброволните където комуникацията с хора е в основата и разговорите се толерират, а не работа заради парите където очакват да се работи, а не да се губи време в приказки. По-добре е според мен да е сред връстници в организиран лагер по интереси.
pumpy

Мнение от pumpy »

Това с доброволния "труд" е добра идея, въпреки че никога не съм разбирал идеята да "работя" на някого без заплащане. В случая целта оправдава средствата.
Явно, че ще се ориентираме към Франция, за да избегнем английския език като възможност. Отностно кебекарския френски, не ме притеснява особено, защото той такъв и говореше като малък, но ако имам избор "редовния" френски е за предпочитане.
И това със стараниято и повторението ми хресва като "заплаха" - може и да върже, знам ли ?
Ще прегледам пуснатия линк, благодаря.
Иво
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

pumpy написа:Това с доброволния "труд" е добра идея, въпреки че никога не съм разбирал идеята да "работя" на някого без заплащане. В случая целта оправдава средствата.
Явно, че ще се ориентираме към Франция, за да избегнем английския език като възможност. Отностно кебекарския френски, не ме притеснява особено, защото той такъв и говореше като малък, но ако имам избор "редовния" френски е за предпочитане.
И това със стараниято и повторението ми хресва като "заплаха" - може и да върже, знам ли ?
Ще прегледам пуснатия линк, благодаря.
Иво

Имаш ЛС ;)
Публикувай отговор