А още по-точно - вересиЙте !Independent написа:Боже, прибериси вересиите!davidT написа:И къв професеионалист е ?Някъв скапан химик !!

А още по-точно - вересиЙте !Independent написа:Боже, прибериси вересиите!davidT написа:И къв професеионалист е ?Някъв скапан химик !!
Боже, прибери си балъците!Independent написа:Боже, прибериси вересиите!davidT написа:И къв професеионалист е ?Някъв скапан химик !!
Pointzero написа:късата серпентина води само до едно - загуба на ценен материал - ако не се охлади достатъчно, газообразния алкохол (част от него) просто си остава газообразен.
Ракията, която излиза от чучура трябва да е студена! Това означава, че дестилацията е добра.
Втората преварка винаги подобрява качеството на ракията: по-малко метил, повече етил.
Е, да, количествотонамалява, за сметка на качеството...
А аз пък един път си направих ракия от сушена сьомга. Излезе ми 0 д./литър, защото я намерих изхвърлена до рибния пазар в Ричмънд. Трикът е, че като я сушиш трябва да я оваляш в кленов сироп и захар, вместо в сол.newcomer написа:един път даже си бях направил кайсиева ракия от сушени кайсии
преди да поставя материала за варене казана го намазвах обилно с пчелен мед
цената на 1литър домашно сварена ракия от стафиди излизаше от 3 до 5 д за литър
и винаги двойно преваряване
Който го може, го можеoptics написа:батката събра канарчетата
Това не го разбрах.??optics написа:батката събра канарчетата
Отговора е ясен - КИНТИ. Не е важно какво се пие, важно е да е "ефтинджос"Bistra написа:А пък аз се чудя, защо ти е било това при положение, че в Канада целогодишно има свежи плодове?
Нямам опит, но логиката показва, че алкохолният градус би трябвало да е същият и когато добавиш дистилирана вода количеството следва да е в тези граници + макък процент фира.Pointzero написа:Втората преварка винаги подобрява качеството на ракията: по-малко метил, повече етил.
Е, да, количествотонамалява, за сметка на качеството...