IELTS. Кой и кога ще се явява?
Re: IELTS. Кой и кога ще се явява?
Tova sa da.
Разликата между academic & general IELTS е само при reading & writing, така че реално няма проблем групата да е микс, тъй като Listening-a им е един и същ.partenieva написа:И сега се оказва, че writing-а ще да е бил най-лесен, че като гледам отговорите на listening-а май май ще се явявам втори път. А защо в една зала бяхме и general и academic? На влизане попитах едно от момичетата да ли в стаята сме само дженерал и тя ми каз , че сме и двете. Това не е ли странно при положение , че за академик тестовете трябва да са различни?
И още един въпрос относно приемането на NOC - знете ли по колко бройки ще одобряват тази година от NOC/ пише че 1000 ще бъдат приети , но колко от тях ще са одобрени??????/
Благодаря предварително, а на профайлърите късмет следващия път:)
На NOC приемат по 1000 бройки - би трябвало, ако си минал ситото и са ти изтеглили парите и си получил PER, да си преброен, а вече дали ще получиш виза зависи от проверката на локалния ти офис - примерно, ако си излъгал нещо и те те хванат, или ако не ти приемат медицинските (не дай си Боже) - няма да получиш виза и въпреки това си отброен от въпросните 1000 бройки. Не мисля, че това значи, че могат да вземат някой друг на твоето място. Това е цифра максимум, а не минимум - те може да приемат по 1000, но да минат ситото само 10 - това не е проблем за тях...
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
- EkaterinaSt
- Обратна връзка:
Резултатите ми:
Listening: 8.5
Reading: 7.5
Writing: 6.5
Speaking: 6.5
Overall: 7.5
На мъжо:
Listening: 5.5
Writing: 5.5
Speaking: 5.5
Overall: 6.0
Само да кажа, че мъжа ми е учил ЕДНА година в живота си английски, в колежа, и два дни преди изпита /направи два лисънинга и един рийдинг/ и прочете единия учебник ACE THE IELTS. Не е писал есета, аз също, нямахме време. Аз правих повече тестове, на които винаги имах резултати 7.0-8.5, което се оказа и реалното ми ниво, съдейки по оценките от изпита.
) Много съм щастлива! На writing бях с половин есе, без втора защитена теза и заключение, но с много хубаво писмо /по мое си мнение/, а самото ми есе си беше дълго, така че явно съм задоволила някакви изисквания
)))
Успех на всички, които чакат резултати или тепърва ще се явяват! Чакам съфорумците от 10-ти да се отчетат и те с високи оценки!
Listening: 8.5
Speaking: 6.5
Overall: 7.5
На мъжо:
Listening: 5.5
Writing: 5.5
Speaking: 5.5
Overall: 6.0
Само да кажа, че мъжа ми е учил ЕДНА година в живота си английски, в колежа, и два дни преди изпита /направи два лисънинга и един рийдинг/ и прочете единия учебник ACE THE IELTS. Не е писал есета, аз също, нямахме време. Аз правих повече тестове, на които винаги имах резултати 7.0-8.5, което се оказа и реалното ми ниво, съдейки по оценките от изпита.

Успех на всички, които чакат резултати или тепърва ще се явяват! Чакам съфорумците от 10-ти да се отчетат и те с високи оценки!

Сега остава да пратите документите

Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
Браво, Кате, супер сте
. Аз ще мина малко през София на 2-ри, че на listening имам 5.
Съпругът ми има 4-ки, сега остава въпросът дали отговарят на изискванията.
Явно ще разчитам на себе си за езика, ще сядам да уча пък до края на годината има време
Хайде чакам другите да се похвалят

Съпругът ми има 4-ки, сега остава въпросът дали отговарят на изискванията.
Явно ще разчитам на себе си за езика, ще сядам да уча пък до края на годината има време

Хайде чакам другите да се похвалят
Алелуя, моята одисея с изпита приключи.
Listening: 7
Reading: 6
Speaking: 6
Overall: 6.5
С минимума, който ми трябваше.
EkaterinaSt, доста добре си била подготвена за тези оценки, честито и да мятаме документите сега. Мен снощи ме изненадаха от WES документите ми вече пътуват към мен.
kadima, другия път ги разбии.
Специално искам да благодаря на никой за помощта, помогна ми ужасно много... Нека има повече такива безкористни хора...
Listening: 7
Reading: 6
Speaking: 6
Overall: 6.5
С минимума, който ми трябваше.

EkaterinaSt, доста добре си била подготвена за тези оценки, честито и да мятаме документите сега. Мен снощи ме изненадаха от WES документите ми вече пътуват към мен.
kadima, другия път ги разбии.

Специално искам да благодаря на никой за помощта, помогна ми ужасно много... Нека има повече такива безкористни хора...

Йеее супер tonny, честити и на теб
Аз нарочно го правя, та първо вие да минете през документите и после да ми е по- лесно като има кого да питам
Ох, майтап да става

Аз нарочно го правя, та първо вие да минете през документите и после да ми е по- лесно като има кого да питам

Ох, майтап да става

Тони, браво и в тази тема
Кадима, другият път ще се справиш чудесно! Наблегни на подготовката - в това тук има ветерани и ще помагаме с каквото трябва. Само listening-а ли те издъни? Защото, ако е така - ти трябват само тренировки на тестове... Имаш ли моите материали (над 15 учебника? с тестове и отговори?) ? Ако ги нямаш - някъде назад в темата ги бях постнала май, ама ще потърся и при мене дали не пазя линка и да ти ги пратя отново...

Кадима, другият път ще се справиш чудесно! Наблегни на подготовката - в това тук има ветерани и ще помагаме с каквото трябва. Само listening-а ли те издъни? Защото, ако е така - ти трябват само тренировки на тестове... Имаш ли моите материали (над 15 учебника? с тестове и отговори?) ? Ако ги нямаш - някъде назад в темата ги бях постнала май, ама ще потърся и при мене дали не пазя линка и да ти ги пратя отново...
Леди, всички материали съм свалила, дори и на телефона си имам, все гледам да правя тестове, но напрежението си каза думата.
Надявам се, че сега като знам формата на изпита малко ще ми е спокойно и няма да се панирам.
Speaking: 6,0
Reading: 6,5
Writing : 6,5
Listening: 5,0
На мен ми трябват много по-добри резултати принципно, защото няма да ми стигнат точките в противен случай. Захапала съм здраво и няма да пускам
Надявам се, че сега като знам формата на изпита малко ще ми е спокойно и няма да се панирам.
На мен ми трябват много по-добри резултати принципно, защото няма да ми стигнат точките в противен случай. Захапала съм здраво и няма да пускам

- EkaterinaSt
- Обратна връзка:
Мариянка, език се учи, английския пък е най-лесния език, така че е напълно постижимо с малко помощ да си вдигнеш нивото. Мои познати са много доволни от една учителка при която ходят, в началото бяха на едно ниво, а след около два месеца ходене го повишиха. Запиши се, ако си решена да го вземеш, според мен е от голяма полза. Аз бях решила ако не го взема да потърся помощ, просто наистина не знаех на какво ниво съм и реших да пробвам, за да видя как ме оценяват. А иначе щом си решила скоро ще подаваш документи!kadima написа:Леди, всички материали съм свалила, дори и на телефона си имам, все гледам да правя тестове, но напрежението си каза думата.

Тониииич, бравоо! Много се радвам за теб, и ние ще празнуваме днес, така се бяхме напрегнали последните дни, в очакване на пустите резултати, че днес определено трябва да разпуснем.

Как сте, съвзехте ли се 

Съвзехме се долу горе...
Мани, да не мислиш, че като вземеш изпита си готов, няма такова нещо. Започваш да цъкаш после по разни квадратчета да пишеш като малоумник и да четеш гаида при всяко запъване. Чувствам се стар за тези листовки.
А ти, знам какво е да те скъсат изпитвал съм го 4 пъти, стягай се и дай всичко най-добро от себе си след седмица и съм сигурен, че ще ги скъсаш. Не си губи времето, след това ще имаш достатъчно за губене.

Мани, да не мислиш, че като вземеш изпита си готов, няма такова нещо. Започваш да цъкаш после по разни квадратчета да пишеш като малоумник и да четеш гаида при всяко запъване. Чувствам се стар за тези листовки.

А ти, знам какво е да те скъсат изпитвал съм го 4 пъти, стягай се и дай всичко най-добро от себе си след седмица и съм сигурен, че ще ги скъсаш. Не си губи времето, след това ще имаш достатъчно за губене.

По цялден съм на спийкинг, в главата ми са все въпроси
, децата са ми най-добрите учители, много са безжалостни. Ей сега сядам на лисънинг 

По това време не знам как се концентрираш, че и на лисън. Аз по това време съм на bi(ə)r-ing
, то тая жега.
Дерзаи, ти си следващия кандидат канадец. Малко да раздвижим тая процедура, че във квебебската направо ни смазват по брои и успех.

Дерзаи, ти си следващия кандидат канадец. Малко да раздвижим тая процедура, че във квебебската направо ни смазват по брои и успех.