Помогнете ми в избора на авиокомпания
- p4eli4ka
- Обратна връзка:
Помогнете ми в избора на авиокомпания
Предстои ни заминаване за Монреал след 5-6 месеца, но се оказа труден избора на авиокомпания. Надявам се, че тези, които вече са пътували ще могат да ми помогнат в избора ми. Със съпруга ми мислим да пътуваме през месец март. Наш приятел е доволен от услугите на www.poleti.com и затова решихме да се допитаме до тях. Оказа се, че за избрания от нас период има 2 оферти:
Едната е за полет с чешките авиолинии, през Прага.
Тръгване от София: 8.15ч.
Пристигане в Монреал: 15.00ч.
Цена на билета за възрастен: 398+37=435 евро
Другата е за полет с Лутханза, през Мюнхен.
Тръгване от София: 7.05ч.
Пристигане в Монреал: 17.15ч.
Цена на билета за възрастен: 374+44=418 евро
По принцип бих се спряла на по-евтиния вариант, въпреки, че разликата не е голяма. Но при по-евтиния полет, самолета излита от София по-рано, и пристига в Монреал по-късно, отколкото с другата авиокомпания, чийто билети са малко по-скъпи. А и никога не съм пътувала със самолет, за да знам коя компания какво качество на обслужване предлага.
Моля помогнете ми в избора.
Искам да попитам още нещо. На кои дати от месеца се издават карти за градския транспорт? Това е важно за мен, тъй като трябва да си изберем подходяща дата за полета.
Благодаря предварително на тези, които ще ми помогнат със съвет.
Едната е за полет с чешките авиолинии, през Прага.
Тръгване от София: 8.15ч.
Пристигане в Монреал: 15.00ч.
Цена на билета за възрастен: 398+37=435 евро
Другата е за полет с Лутханза, през Мюнхен.
Тръгване от София: 7.05ч.
Пристигане в Монреал: 17.15ч.
Цена на билета за възрастен: 374+44=418 евро
По принцип бих се спряла на по-евтиния вариант, въпреки, че разликата не е голяма. Но при по-евтиния полет, самолета излита от София по-рано, и пристига в Монреал по-късно, отколкото с другата авиокомпания, чийто билети са малко по-скъпи. А и никога не съм пътувала със самолет, за да знам коя компания какво качество на обслужване предлага.
Искам да попитам още нещо. На кои дати от месеца се издават карти за градския транспорт? Това е важно за мен, тъй като трябва да си изберем подходяща дата за полета.
Благодаря предварително на тези, които ще ми помогнат със съвет.
Pour être heureux un an, gagnez au loto. Pour être heureux toute votre vie, aimez ce que vous faites 

В края на месеца при мен се купуват карти за следващия..По принцип пристигане в края на месеца е най-изгодно и заради мед.застраховка.Например пристигате на 27-ми.До края на мес. остават 3 дни,но той ви се счита за здравната застраховка като 1 цял и остават още 2 до получаването и. Така икономисвате 1 месец,което е важно.
Аз бих предпочела полета,който пристига по-рано,независимо,че Луфтханза е по-реномирана компания (странно евтино за Луфтханза).
Вие си знаете,разбира се,но ако няма кой да ви посрещне или сте с дете,това е определящия фактор,а не цената или реномето на компанията.
Аз бих предпочела полета,който пристига по-рано,независимо,че Луфтханза е по-реномирана компания (странно евтино за Луфтханза).
Вие си знаете,разбира се,но ако няма кой да ви посрещне или сте с дете,това е определящия фактор,а не цената или реномето на компанията.
- p4eli4ka
- Обратна връзка:
Благодаря ви JOY и Maverick
Инфото, което ми давате е безкрайно ценно за мен. Дете нямаме, но въпреки това мисля че е добре да пристигнем колкото може по-рано, макар и билета да е малко по-скъп. Това за медицинската застраховка го бях чувала, но чак сега ми изплува. Ще се съобразя с това.
Ако има още някой, който има мнение по въпроса, ще се радвам да го сподели
Благодаря ви още веднъж

Инфото, което ми давате е безкрайно ценно за мен. Дете нямаме, но въпреки това мисля че е добре да пристигнем колкото може по-рано, макар и билета да е малко по-скъп. Това за медицинската застраховка го бях чувала, но чак сега ми изплува. Ще се съобразя с това.
Ако има още някой, който има мнение по въпроса, ще се радвам да го сподели

Благодаря ви още веднъж

Pour être heureux un an, gagnez au loto. Pour être heureux toute votre vie, aimez ce que vous faites 

аз летях и с KLM и с air France. със втората и аз се размазах от кеф, а между чехите и луфтханза без да се замислям избирам вторите. карти за градски транспорт се продават по принцип до 5 число на месеца но някъде ги има и да 6-7 при късмет. за медицинската застраховка трябва да имате адрес, който да представите в режито, така че хватката на 27 става ако имате къде да отседнете при приятели, които биха отишлис вас до режито да ви послужат за адрес. лек избор.
забравих - колкото по-късно пристигнете толкова по-лесно се предимава в новата часова зона с по-малко будуване, а и защо ти е да пристигате рано ако не е тайна ?
забравих - колкото по-късно пристигнете толкова по-лесно се предимава в новата часова зона с по-малко будуване, а и защо ти е да пристигате рано ако не е тайна ?
?
Дано не се отклонявам от темата, но искам да попитам :
Ако се престигне по късно , това проблем ли е от гледна точка на емиграционните. Предполагам че веднага ще трянба да направим някакварегистрация...Ще се радвам , ако някой запознат с това ми отговори!
Ако се престигне по късно , това проблем ли е от гледна точка на емиграционните. Предполагам че веднага ще трянба да направим някакварегистрация...Ще се радвам , ако някой запознат с това ми отговори!
Za holy-ne e .
A proverixte li kak e pologenieto pri KLM ,kogato az letiax za Montreal te davaxa nai-niskite ceni.
Az sum letiala do tuk samo s 2 samoletni companii i da si kaga 4estno mnogo razlika v obslugvaneto ne vidiax .
A proverixte li kak e pologenieto pri KLM ,kogato az letiax za Montreal te davaxa nai-niskite ceni.
Az sum letiala do tuk samo s 2 samoletni companii i da si kaga 4estno mnogo razlika v obslugvaneto ne vidiax .
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
- fe_ya
- Ефирна
- Обратна връзка:
Картите за градския транспорт са ви най-малкия проблем - има седмични карти има и билети не се шашкайте за тях - действително гледайте да дойдете няколко дни преди края на месеца - дори не е задължително да подадете документите за здравната карта преди да е свършил месеца - служителя просто ви пита за датата на която сте влезли в страната - и тя е от значение а не кога ще подадете документи.
Иначе си мисля че все ще сте порядъчно притеснени та май няма много да ви пука с кого летите - хващайте едните за ушите - и скачайте.
Има и нещо друго - като се поразвали времето на летище София почват да бавят полетите заради мъгли - та по-ранен втори полет не винаги е много изгодно упражнение /особено ако сменяте авиокомпания за втория полет/. Дано обаче да нямате проблем и лек полет!
Иначе си мисля че все ще сте порядъчно притеснени та май няма много да ви пука с кого летите - хващайте едните за ушите - и скачайте.
Има и нещо друго - като се поразвали времето на летище София почват да бавят полетите заради мъгли - та по-ранен втори полет не винаги е много изгодно упражнение /особено ако сменяте авиокомпания за втория полет/. Дано обаче да нямате проблем и лек полет!
- St.Anger
- Some Kind of Monster
Както каза и Ира проверете и KLM. Тази пролет те имаха едни от най-ниските цени. Моят съвет е да не се хвърляте на скъпи компании, освен ако не държите да "се размажете от кеф". Аз понеже не съм маниак на тема летене със самолет със спестените 100-200 евро "ще се размажа" от кеф на някой концерт в Монреал например! 

To Live Is To Die
- p4eli4ka
- Обратна връзка:
Благодаря ви за мненията. Аз май тотално се обърках
Мислех, че днес съм успяла да реша, ама май не е точно така. Нямах идея че има седмични карти за градския транспорт. По-ранния полет е с Лутханза, но ние не сме от София и не знам дали има толкова ранен автобус Варна-София, че да успеем за самолета. А за преспиване в София нещата стават сложни, тъй като и изпращачи ще имаме. Абе ще видим. Има все пак достатъчно време за да решим.
Благодаря на всички ви за информацията, днес от тази тема научих доста полезни неща
Скоро ще трябва да вземем решение с коя компания ще летим. И ще го направим, взимайки под внимание вашия опит и съвети
Сигурно ще ми възникнат и други въпроси, свързани със заминаването, но като се сетя за нещо просто ще попитам
Безкрайно съм ви благодарна

Мислех, че днес съм успяла да реша, ама май не е точно така. Нямах идея че има седмични карти за градския транспорт. По-ранния полет е с Лутханза, но ние не сме от София и не знам дали има толкова ранен автобус Варна-София, че да успеем за самолета. А за преспиване в София нещата стават сложни, тъй като и изпращачи ще имаме. Абе ще видим. Има все пак достатъчно време за да решим.
Благодаря на всички ви за информацията, днес от тази тема научих доста полезни неща

Скоро ще трябва да вземем решение с коя компания ще летим. И ще го направим, взимайки под внимание вашия опит и съвети

Сигурно ще ми възникнат и други въпроси, свързани със заминаването, но като се сетя за нещо просто ще попитам

Безкрайно съм ви благодарна

Пчеличке, наистина само като мнение, но поне според мен е по-добре да помислите над вариант да спите в София, без значение с коя авиокомпания ще пътувате. Причините са, че ако по някаква причина не успеете да стигнете от Варна до София навреме – самолета няма да ви чака. Второ, самото презокеанско пътуване си е достатъчно дълго и уморително, плюс 7-те часа часова разлика, и ако в добавка сте пътували и цялата предишна нощ – в Канада ще пристигнете повече от скапани, според мен трудно се издържа такова пътешествие. Разбира се, ви си знаете за вас как е най-добре и какви са реалните възможности.
Освен това не е лошо да проверите и с двете авиокомпании колко време преди полета трябва да сте на летището. Аз летях с чехите това лято, със същия полет в 8.15 сутринта и от CSA ми бяха казали че трябва да съм на летището поне 3 часа по-рано, макар че реално и 2 часа са достатъчни, но все пак обработката на документите и багажа на пътниците отнема време и не е хубаво да си на летището твърде късно.
За самия полет с CSA мога да ти кажа че останах доволен - и двата полета излетяха и кацнаха по разписание, обслужването на борда е добро, но и не очаквайте нещо по-особено. Престоя в Прага реално не е голям, още повече че ни викнаха доста рано за полета през океана, явно че заради мерките за сигурност.
Освен това не е лошо да проверите и с двете авиокомпании колко време преди полета трябва да сте на летището. Аз летях с чехите това лято, със същия полет в 8.15 сутринта и от CSA ми бяха казали че трябва да съм на летището поне 3 часа по-рано, макар че реално и 2 часа са достатъчни, но все пак обработката на документите и багажа на пътниците отнема време и не е хубаво да си на летището твърде късно.
За самия полет с CSA мога да ти кажа че останах доволен - и двата полета излетяха и кацнаха по разписание, обслужването на борда е добро, но и не очаквайте нещо по-особено. Престоя в Прага реално не е голям, още повече че ни викнаха доста рано за полета през океана, явно че заради мерките за сигурност.
Re: Помогнете ми в избора на авиокомпания
Не съм чувала за европейска компания с по-добро качество от Lufthansa, а като се има предвид че е безумно скъпа, предложените цени не са за изпускане! Пътя е дълъг и уморителен, за вас още повече - тъй като ще се пренасяте, така че едно по-луксозно пътуване изобщо не е за пренебрегване.Но при по-евтиния полет, самолета излита от София по-рано, и пристига в Монреал по-късно, отколкото с другата авиокомпания, чийто билети са малко по-скъпи. А и никога не съм пътувала със самолет, за да знам коя компания какво качество на обслужване предлага.
По въпроса за тръгването - мисля че вие трябва да сте на летището в софия 2 часа по рано - в 5 или в 6 - все е рано. Австрийските авиолинии имаха през лятото много удобен полет до Монреал - тръгване на обед от София, пристигане в 8 часа - проверете им разписанието и цените

Пчеличке,не си само ти.И аз нямах представа,че съществуват седмични карти...
За моята зона няма такива.На острова може би-не знам...
Т.е. за да подадете документи-да,трябва адрес,но на срока това не влияе.Само датата на влизане в страната.

Това не е така.Имат или нямат адрес,3-месечният срок започва да тече от датата на влизане в страната,а не от датата на подаване на документите.Ако са влязли на 27-ми,а документите подават на 10-ти другия месец,3-те дни от предишния се считат за 1-ви месец и така до 3.за медицинската застраховка трябва да имате адрес, който да представите в режито, така че хватката на 27 става ако имате къде да отседнете при приятели, които биха отишлис вас до режито да ви послужат за адрес. лек избор.
Т.е. за да подадете документи-да,трябва адрес,но на срока това не влияе.Само датата на влизане в страната.
- bgmontreal
- Обратна връзка:
Re: Помогнете ми в избора на авиокомпания
Swiss rules!cameron написа:Не съм чувала за европейска компания с по-добро качество от LufthansaНо при по-евтиния полет, самолета излита от София по-рано, и пристига в Монреал по-късно, отколкото с другата авиокомпания, чийто билети са малко по-скъпи. А и никога не съм пътувала със самолет, за да знам коя компания какво качество на обслужване предлага.
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
- bgmontreal
- Обратна връзка:
важи от датата на подаване, поне така пише в документите!JOY написа:Пчеличке,не си само ти.И аз нямах представа,че съществуват седмични карти...![]()
За моята зона няма такива.На острова може би-не знам...
Това не е така.Имат или нямат адрес,3-месечният срок започва да тече от датата на влизане в страната,а не от датата на подаване на документите.Ако са влязли на 27-ми,а документите подават на 10-ти другия месец,3-те дни от предишния се считат за 1-ви месец и така до 3.за медицинската застраховка трябва да имате адрес, който да представите в режито, така че хватката на 27 става ако имате къде да отседнете при приятели, които биха отишлис вас до режито да ви послужат за адрес. лек избор.
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;