Банкова криза в България ...!

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
Koko

Re: Банкова криза в България ...!

Мнение от Koko »

спиро написа:
davidT написа:...оттам да тръгне ефекта на доминото, като крайната цел е бутане на борда !
davidT, за паричният съвет няма никакъв риск. докато изкуствена паника сред хора с депозити може да доведат до ликвидна криза на всяка банка по света, паричният съвет не може да се повлияе от ликвидни проблеми в една банка. депозитите които се изтеглят от една банка обикновено отиват в друга!!!
Прав си ако става дума само за една банка.
Ако паниката обаче се разпространи и хората започнат да телгят парите си от всички банки и след това да обръщат парите в евро, вместо да ги депозират в друга банка, то и борда може много сериозно да започне да се клати. Всъщност при едно такова евентуално негативно развитие на ситуацията не само борда, но по-лошото – цялата икономика ще се срути при това доста бързо.
По отношение възможността за някакъв гръцки сценарий – там проблема беше че самата държава е затънала много дълбоко в дългове, България все още не е стигнала до там, макар че с наскоро изтеглените нови заеми, май наистина нещата вървят в тази посока.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Mielle

Мнение от Mielle »

мухата Напуснах стадото!
Не съм в България!
Но определено се търсят ОВЧАРИ!Имало недостиг,казват ;)
Иначе май точно за излизане от валутен борд понамирисва :tmi:
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Bistra написа:Отново сме свидетели на мокрите сънища на Бъз(ик) 11.
Kакъв Пиночет, какви 5 лева бълнуваш?
Никой българин няма топки за това. Ако имаше, отдавна трябваше да висят по дърветата цялото Политбюро на БКП + преките им наследници. :n:
Къде ти изчезна подписът, междувпрочем? Да не те налазиха феминистките, хах? :D :rofl:
Мухата предлага ,а ти какво предлагаш освен една съдрана бохча ! :D :rofl: :lol:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Нищо. Защо трябва да ти предлагам нещо?
Аз съм си добре...А след мен, ако не стъпваш правилно, Апокалипсис! :D
Виждам, нямаш опит с лъвици, та затова ти е простено. ;)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

myhata II написа:В България е много хубаво, самия факт че повечето българи си ходят лятоска там го доказва това, а ти си гледай моргиджа и патлиджаните ! ;) :rofl: :lol:
Повечето българи си ходят за да видят близките и приятелите си, както и да си нагледат имотите (ако все още не са ги продали) – как успя оттам да стигнеш до извода че си ходят щото в България е много хубаво!?
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Koko написа:
myhata II написа:В България е много хубаво, самия факт че повечето българи си ходят лятоска там го доказва това, а ти си гледай моргиджа и патлиджаните ! ;) :rofl: :lol:
Повечето българи си ходят за да видят близките и приятелите си, както и да си нагледат имотите (ако все още не са ги продали) – как успя оттам да стигнеш до извода че си ходят щото в България е много хубаво!?
защо не пуснеш анонимна анкета, за да се увериш в противното ?
Стефан Цанев
Mielle

Мнение от Mielle »

Ето какво написа мой приятел колега и финансист днес:

"Тъпото е, че умело режисирана манипулация разклати една от хубавите банки. Казвам "хубава", защото за толкова години нямам ниго една забележка към ПИБ: прекрасно обслужване, силно иновативни, изключително ориентирани към клиента... И продължавам да се чудя що за овце сме ние, българите! Както писа един приятел, ако утре някой режисирано подхвърли, че горивото е на привършване - какво? Ще тичаме с тубите и ще се редим на опашки по бензиностанциите ли? И нека не се залъгваме - всеки от нас става неволен съучастник на разигралия се днес сценарий! Жалък народ сме, няма какво да се лъжем... И прост... Днес, между другото, рухна насаждания през комунизма мит колко сме интелигентни! Е, видя се колко! Толкова, че за пет часа изтеглихме 800 млн. лв. от една стабилна, читава банка, и така, спасявайки всеки собствения си *** (без извинение), рискуваме скоро да почиваме в общия гроб, който днес цял ден копахме с бодра крачка!"

http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-b ... 49034?nt=4"
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Много ме съмнява, че една анкета би дала желаните от Мухата 2 резултати. Или ако ги даде, те биха били едностранчиви. Аз лично за 10 години съм си ходила точно 2 пъти. Първият път заради роднини, а вторият за уреждане на имотен проблем. :)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Mielle написа:Ето какво написа мой приятел колега и финансист днес:

"Тъпото е, че умело режисирана манипулация разклати една от хубавите банки. Казвам "хубава", защото за толкова години нямам ниго една забележка към ПИБ: прекрасно обслужване, силно иновативни, изключително ориентирани към клиента... И продължавам да се чудя що за овце сме ние, българите! Както писа един приятел, ако утре някой режисирано подхвърли, че горивото е на привършване - какво? Ще тичаме с тубите и ще се редим на опашки по бензиностанциите ли? И нека не се залъгваме - всеки от нас става неволен съучастник на разигралия се днес сценарий! Жалък народ сме, няма какво да се лъжем... И прост... Днес, между другото, рухна насаждания през комунизма мит колко сме интелигентни! Е, видя се колко! Толкова, че за пет часа изтеглихме 800 млн. лв. от една стабилна, читава банка, и така, спасявайки всеки собствения си *** (без извинение), рискуваме скоро да почиваме в общия гроб, който днес цял ден копахме с бодра крачка!"

http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-b ... 49034?nt=4"
Той тоя твой приятел и колега финансист, не ти ли каза колко е практическата възможност на касиерките на ПИБ в цялата страна да обслужат всички тия "овце" от 9 до 4 и да им изплатят 800 млн. лв , при положение че нормално за един клиент който затваря сметка се отделя минимум поне 30 мн. :rofl: :lol:
Та я го питай тоя твой приятел не са ли големите пръчове с милионите изтеглили парите, а те до колкото знаем са си "овчарите" ;)
Както вече започна и да се прокрадват мнения в финансовите среди ,тъй наречената отлична банка "ПИБ" си била свързана с "КТБ" :rofl: :lol:
Та да обобщим, продължава да се създава масовата психоза в България че "овцете" си теглят парите, а "овчарите" си правят каквото им е кефф
Както вече казах, в началото на статията цирка продължава с пълна пара :yawn: :y:
Стефан Цанев
Mielle

Мнение от Mielle »

Хайде и "сенките" се намесиха с анализи:
http://www.faktor.bg/novini/balgariya/2 ... usiya.html"

муха не съм на същото мнение!
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Koko написа:
Bistra написа:Много ме съмнява, че една анкета би дала желаните от Мухата 2 резултати. Или ако ги даде, те биха били едностранчиви. Аз лично за 10 години съм си ходила точно 2 пъти. Първият път заради роднини, а вторият за уреждане на имотен проблем. :)
Както виждам сега, администратор Коко не ме е цитирал правилно, а ето какво казах аз :
myhata II написа:
Bistra написа:Е, какво ни честитиш? Не ни ли убеждаваше ти, че от България по хубаво няма? Добре че от едното ми влиза и през другото излиза това, което приказваш! :rock: :rofl:
Няма, ама ето тези осират пейзажа ! 8) ;)
Бау,бау :* стягай бохчата и кредитните карти ,за всеки случай си вземи кеш -а той ВИНАГИ ПОМАГА !!! ;)
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Ама аз няма да си ходя. За къде да се стягам? :?:
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Bistra написа:Ама аз няма да си ходя. За къде да се стягам? :?:
На почиФка ! ;)
Стефан Цанев
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Дай някоя независима медия, тази нали знаеш на кой е ? :D ;)
Стефан Цанев
Публикувай отговор