Ядене ?
Baba Pena, ne znam dali si zabelyazala, che vav vhodovete prez weekenda ostavyat reklami za stokite na osnovnite hranitelni verigi.. Za stokite, koito sa na razprodazhba prez sledvashtata sedmica. Cenite sa mnogo po-niski. Kupuvash si po-evtinata stoka v po-golyamo kolichestvo, a prez sledvashtata sedmica pravish sashtoto s druga stoka. Balgarite ne sme sviknali s tazi sistema i vse si mislim che tova e hrana s po-nisko kachestvo ili razvalena. Ne e taka, sistemata vazhi i za promishlenite stoki, az naprimer si kuph PC ot DELL na promocia, a sega veche pak sashtoto e dosta po-skapo. Mezhdu drugoto PC s takiva parametri togava beshe beshe po-skapo dori pri indiancite (kontrabanda). Taka che hubavo neshto sa promociite, ne se otkazvayte ot tyah.
1
200$ na mesec sredno za hrana v izobilie,che i ostava,prezareden sum ot kakvi li ne neshta kato za obsada.
V tia pari ne vkluchvam hranene po restorantcheta i burgeri.
V tia pari ne vkluchvam hranene po restorantcheta i burgeri.
Snimki MANITOBA:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/
Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/
-------------------------------------------------------
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/
Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/
-------------------------------------------------------
Ами...Има неща,които се купуват редовно.Натур. сокове за цяла седмица,2-3 хляба (стигат и рядко се докупува),1 плик с 3 пакета прясно мляко,кисело мляко (поне 1 кофичка 10%-но),йогурт(16 бр. на Данон) и сокчета и колясиони за училище на детето,кашкавал,яйца,колбас,кремвиши,месо (всеки път различно в зависимост от цената и качеството),зеленчуци -дом.,краставици,моркови,картофи,зеле,цвекло,лук-това почти винаги.Често-броколи,разни видове салати и др.Плодове-винаги се купуват ябълки,банани.Останалото-според сезона и промоциите.Разни продукти като макарони,ориз(5 кг.),олио,брашно(чувал от 10 кг),сол,захар и т.н. се докупуват поред на привършване или промоция ако има такава.BabaPena написа:Hmmm...kato Vi slusham mai stigam do izvoda che ne moga da pazaruvam... Joy ia izbroi kakvo/za kolko pazaruvash za tia 90/110CAD che stiga za smeistvo za tsiala sedmitsa?
Абе,с една дума,мога да изброявам до утре,шкафовете и хладилника ми наистина са запас не само за седмица,но и доста напред.За тези пари пълня една количка и отгоре и отдолу в СуперС или Макси или един пълен багажник с продукти.За същите пари от IGA си излизаш почти празен...

Трябва да кажа,че по отношение на промоциите съм адски несериозна...Всек път като стигнем до магазина с влизането казвам :"Ето,пак не взехме вестника с купоните"

100$ na mesec za cigari i 10-20$ za alkohol domashno proizvodstvo.Za yadene ne znam ,yadem ponyakoga ,no kolko tochno ne sam smyatal.Otkak vzeh bustana na Kent za zelenchuci pari ne davame ,proizvegdame si gi ,sega sme v sezona na zimninata i kompotite i kazana s burkanite vri na balkona.Zamislyam se i za prasence,no neznam balkonat ni e mnogo nisak ,vzeme da se zatrie dokato me nyama.
Mi Joy stom si takava lyubitelka na smetkata i promociite ti preporachvam da pazaruvash edin pat sedmichno ot Cornwall ot Chopersa ,tam cenite na 50% ot stokite sa napolovina na Maxi i Super C i ima po golyam asortiment/izobshto v cyalo On. e taka/.Dage i s benzina ste ti izleze po tanko,kato pribavish i edna razhodka po kraybregieto na St.Lauren si e super.
Двамата с жената поминаваме с 300-350$ на месец и то без да се лишаваме от нищо. Разбира се, става дума за ядене само в къщи и носене на храна от вкъщи за обяда на работа. Тука също така не съм включил бирата
, но нея я броя за глезотия общо взето, щото не сядам да пия сам, за разлика от яденето
. Ако се напънеме може да паднеме и под 300 (сладоледи, бг продуктите - лютеница, сирене... са скъпи, но нещо немам желание да се лишавам от тях) но хич немам време и желание да мисля за това.
За инфо - основно пазаруваме от най-близкия магазин - food basics, който е и сред най-евтинте, да не кажа най-евтиния, който знам.
Да стигнеш 1к+ без хранене навън ми се вижда сериозно постижение, дори ако пазаруваш само органик.

За инфо - основно пазаруваме от най-близкия магазин - food basics, който е и сред най-евтинте, да не кажа най-евтиния, който знам.
Да стигнеш 1к+ без хранене навън ми се вижда сериозно постижение, дори ако пазаруваш само органик.
Ми като погледнеш - нищо ! Ядем по 2 пъти на ден, детето -3.JOY написа:Как 1000 дол.?!
Какво толкова пазарувате?
Купуваме мляко, сирене, зеленчуци, плодове, пиле, бисквити....
готвим си и си ядем си в къщи, при това не от SafeWay и подобни
скубачи и все пак над 1000 кинта отиват... Направо не разбирам
как със 700 може изобщо да се изкара....
Полу-фабрикати и подобни боклуци не ядем, но не купуваме и
тези фалшифки "органик"..... Ама какаво тъпо наименование,а -
органик - като че ли храната може да не е органична...
Ааа,бате,не съм чак до там стигнала в сметките,че чак до Онтарио да ходя за продукти...bateto написа:Mi Joy stom si takava lyubitelka na smetkata i promociite ti preporachvam da pazaruvash edin pat sedmichno ot Cornwall ot Chopersa ,tam cenite na 50% ot stokite sa napolovina na Maxi i Super C i ima po golyam asortiment/izobshto v cyalo On. e taka/.Dage i s benzina ste ti izleze po tanko,kato pribavish i edna razhodka po kraybregieto na St.Lauren si e super.

София,мога да кажа за себе си,че сирене не си позволяваме често...Не поради цената му(която си е соленичка),но пак поради отдалеченост на магазините,където се намира нормално такова.Във всичко,което се намира по нормалните супери,не си отказваме почти в нищо.В хладилника си имам винаги по няколко вида сосове,майонеза,сметана (заквасена и течна)...В камерата винаги имам месо поне за месец напред,скариди,бутер-тесто,риба,замразени копър и магданоз(които пак ми стигат за месеци).Имам един шкаф само с консерви и един по-голям с подправки от цял свят...Кафе и чай също се купуват редовно (пак гледам да ги хвана на промоция) и наистина за всичко това никога не харча повече от написаната по-горе сума.

1000 дол. са страшно много за храна.Дори 700 са много...

Да,алкохол също купувам ,и въпреки че е соленичко,при нас просто не се кунсумира много,затова имам добра колекция за гости,празници или просто за готвене.Не сме по биричката и рядко купуваме такава,но ако замениш водката на биричка,пак няма да надхвърлиш кой знае колко лимита.

abe ee
Мисля малко над 400 и то като си позволяваш доста неща .Това е за 2 ма .като единият /аз си хапвам достааааааааааа /.Абе зависи колко ти сака души4ката
хехехеххехе
хехехеххехе
A long time ago
in a galaxy far ,far away
in a galaxy far ,far away
Re: abe ee
kerkelov написа:Мисля малко над 400 и то като си позволяваш доста неща .Това е за 2 ма .като единият /аз си хапвам достааааааааааа /.Абе зависи колко ти сака души4ката
хехехеххехе
Ние сме 3-ма,като детето е голямо и яде за 2-ма+нужните закуски за училище...Току-що се връщам от пазар.Оставих 25 дол. в единия магазин+60 в другия и мъжа ми още пищи,че съм се оляла този път...Едва се побраха нещата в багажника.
Наистина продуктите няма къде да ги набутам.Направо не си представям ако бях купила още...Просто няма къде повече!