Ubedihte me ! Startiram sam.

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
marin Laskov

Ubedihte me ! Startiram sam.

Мнение от marin Laskov »

Blagodaria na vsi4ki koito me razubediha da polzvam posrednik. Reshih da opitam sam. V saita naistina ima strahotni hora i polezna informacia!
Eto gi i purvite vuprosi.
1. Populnih on-line testa i subrah 56 t. - imam li shans?
2. V purvia vuprosnik otgovorite na pisheshta mashina li triabva da se napishat ili s pe4atni bukvi na raka?
3. Formuliara sguva li se pri izprashtaneto ili triabva da e v goliam plik za da ne se sguva? S tel-bod,klamer ili otdelno se komplektovat?
4. Adresa do Viena na frenski ili angliiski se pishe?
5. Koi e nai burziat na4in za izprashtane?
Vuprosite mi sa moje bi glupavi i dosadni , no durja da buda to4en vuv vseki detail.
kakapana

Мнение от kakapana »

Никога не бях учила френски и се справих сама -без посредник-с речника в ръка.Дори не съществуваше тогава и този форум и нямаше почти никаква информация.Така че смело напред.(2)аз ги попълвах на ръка четливо-стараех се(3)слагах ги в голям плик без да ги прегъвам и непременнп ги пускаш с обратна разписка(4)едва ли има значение на какъв език ще изпишеш адреса(5)незнам кой е най бързият начин.Дано съм била полезна.Късмет.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Браво за решението ти! :D
И така, на въпросите :
1. Пусни си предварителния въпросник - той е безплатен, тези онлайн пресмятания на точките не ги брой...
2. Предполагам, че формулярите са в PDF-формат. Значи, можеш да ги попълниш и запишеш с Adobe Acrobat, или да ги попълниш и веднага да ги разпечатиш на Adobe Acrobat Reader. Или можеш да си ги попълниш на ръка с черен химикал, или на пишешта машина...
3. Слагат се в голям плик - формат А4. Не се сгъват или захващат с кламер, телбод или др. - просто се слагат в плика и се пращат.
4. Може на френски, може на английски.
5. Ние ги изпратихме с Български пощи - най-евтиния вариант. Може и с някоя куриерска служба - DHL, UPS... Май чувах, че можело и да се пратят по факса, но не съм сигурен...
Запази си точно копие от попълнените документи - на тях ще се базират попълванията на другите документи в по-късен етап (за да няма разминавания). Ако можеш, недей да лъжеш - истината е най-удачна.
Успех и късмет по-нататък! :D
:beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

2. Пиши четливо на ръка, че е най-лесно.
3.,4.,5. ( + препоръката да си запазиш копие ) Изпрати по факс.
pumpy

Мнение от pumpy »

-попълваш на ръка четливо
-ако можеш на френски е по разумно все пак кандидатсваш за Квебек, но не е фатално
-пращаш ги с пощата аз даже не прилагах обратна разписка, но не те съветвам да го правиш и ти. пусни си и една обратна разписка да си сигурен че са стигнали
-задължително си направи копия за да снаеш какво си писал после като попълваш втория екземпляр ( аз не го бях направил та после гадаех :metro: )
-пиши само неща които можеш безпроблемно и сигурно да защитиш, защото на базата на това което си написал още първия път се базират и вторите документи и интервюто. там предимно сравняват дали написаното е истина. така че мисли добре преди да лъжеш, дали можеш да докажеш лъжите си да звучат правдоподобно. Ex: не звучи логично да си работел 50 часа седмично и да си учил full time едновременно с това. просто не се връзва затова не се изхвърляй. според мен и 36 часа седмично работа са дъстатъчно за да ти се брои full time work experience така че внимавай...
Аватар
titi
Обратна връзка:

re

Мнение от titi »

Браво!!!
Добро решение.
Присъединяваме се към по-горните постинги-отговори на съфорумците.
Смело напред. Ще видиш, че можеш да се справиш сам. После ще бъдеш много горд от себе си и от факта, че сам си си движил нещата по цялата процедура.
Хайде, успех от нас!!!!! :lol: :oops: :beer:
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Re: Ubedihte me ! Startiram sam.

Мнение от yaiuat »

1. 56т. имаш! Дай повече инфо как ги събираш? :D
2. Няма значение
3. Няма значение
4. Няма значение
5. По факса но по добре по пощата щото иначе по факса може да не се покажае някои важен детайл от данните ти :idea:
marin Laskov написа:Blagodaria na vsi4ki koito me razubediha da polzvam posrednik. Reshih da opitam sam. V saita naistina ima strahotni hora i polezna informacia!
Eto gi i purvite vuprosi.
1. Populnih on-line testa i subrah 56 t. - imam li shans?
2. V purvia vuprosnik otgovorite na pisheshta mashina li triabva da se napishat ili s pe4atni bukvi na raka?
3. Formuliara sguva li se pri izprashtaneto ili triabva da e v goliam plik za da ne se sguva? S tel-bod,klamer ili otdelno se komplektovat?
4. Adresa do Viena na frenski ili angliiski se pishe?
5. Koi e nai burziat na4in za izprashtane?
Vuprosite mi sa moje bi glupavi i dosadni , no durja da buda to4en vuv vseki detail.
Заключено