Емигранти завинаги

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Аватар
myhata II

Re: Емигранти завинаги

Мнение от myhata II »

В интерес на истината Яху,в английската част на Канада е скука целогодишно ! :y:
Като бях в Монреал миналата година Октомври, много ми хареса, по европейско ми се видя, ама това не ми хареса чер бая ви е мизерен града от към сгради ...
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

2,5 млн. българи гурбетчии
Работещите у нас са по-малко
За да пресече тревожната тенденция, държавата ще се опита да примами обратно нашенците. Емисари ще обикалят 13 града от 11 държави, където живеят най-много българи.
? ? ? :^)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

Bistra написа:2,5 млн. българи гурбетчии
Работещите у нас са по-малко
За да пресече тревожната тенденция, държавата ще се опита да примами обратно нашенците. Емисари ще обикалят 13 града от 11 държави, където живеят най-много българи.
? ? ? :^)
Ще тропат по вратите и ще обещават светло бъдеще с правителството на БСП начело.
За месец служителите ще посетят нашенците в Париж, Берлин, Виена, Брюксел, Москва, Амстердам, Лондон, Чикаго, Бостън, Ню Йорк, Тел Авив и Истанбул.
Споко, при теб няма да идват! ;)
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"

powered by Optics
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

:D А аз съм спокойна, щото и да тропат няма да ги пусна. Ама не е ли по-нормално да направят така, че други да нямат мотив да напускат страната, вместо да примамват тези от чужбина?
Тълковен речник
примамваш, несв. и примамя, св.; кого/какво.
1. Чрез мамене, лъгане, хитрост карам някой или нещо да дойде при мен; прилъгвам.
2. Привличам, съблазнявам.
Синонимен речник(гл.) прилъгвам, подмамвам, привличам, увличам, въвличам, притеглям, прикотквам
(гл.) подвеждам, измамвам, излъгвам, мамя, лъжа
(гл.) съблазнявам, прелъстявам
(гл.) изкушавам, блазня
(гл.) подлъгвам(гл.) придумвам
(гл.) впримчвам
Абе общо взето измама някаква. ;)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Bistra написа:
myhata II написа:Или по точно като 16 годишни ..... ;)
Еми, Мухи, взимам пример от вас. И двамата с Джорето сте ми батковци (любезно казаното "дърти пергиши"), не ли? ;)
Както кажеш, мамче. ;) Аз - да, ама Мухата е малък, не го гледай че пише мъдри неща... просто много е патило момчето в канадско. :)
Embrace your climate change!
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

7George написа: Аз - да, ама Мухата е малък, не го гледай че пише мъдри неща... просто много е патило момчето в канадско. :)
И ти след това ми казваш, че се държа като 16-сет годишна :D :D :D
Бистра написа:Абе общо взето измама някаква. ;)
Или пък ....млад лузър? Кой млад човек прекарва времето си по форуми? :P
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Слагат гурбетчиите на отчет след ...

Слагат... коментариите са забавни. :)
Embrace your climate change!
dimana

Мнение от dimana »

Слагат... коментариите са забавни. :)[/quote]

E, сега пък и за статистиката. Не работи връзката между институциите. Веднаж съм декларирала в НАП, че напускам страната (заради здравните осигуровки). Втори път при подновяване на българска лична карта в МВР съм обявила и канадско гражданство и настоящ адрес. Служителката ми казa да пиша само страната, "щото вие там много си сменяте адресите".
Аватар
спиро

Мнение от спиро »

Паническо бягство, предателство и липса на отговорност към собствената си държава е цялата тая емиграция, "социален туризъм" и нескромни апетити за чужди работни места. Хората са станали така себични, егоистични и консуматорски настроени към живота, че тотално забравиха що е то граждански дълг, дълг към родината, обществена лепта и други такива полезни работи, които не са високоплатени, даже изобщо не са платени, но са морално задължение на всеки един гражданин в Държава! А, това, че не желаят да осъзнаят, че да бъдеш гражданин на една Държава е двупосочно отношение, което вкючва не само права, но и задължения, е именно онова разковниче, което ни кара да казваме баналното : " за това сме на тоя хал". Да, затова сме на тоя хал, защото вместо да си изчистим и подредим къщичката, отиваме наготово там, където някой друг вече е сторил това. Сигурно, ако и там нещо се разкапе, отново ще побегнем към друго уредено място и така до безкрай ще търсим чисто постланото, оставяйки някой друг да оправя погрома зад гърба ни...

Номади. Консуматори на чужди социални благини. Това са нашите емигранти и изобщо не бива да жалим за тяхното дезертьорство. Каквито високи специалисти и да се изкарват, това не са онези достойни, отговорни граждани на нашето общество, които ще ни помогнат да се преборим с неуредиците в Държавата. Не са това онези полезни съставки на социално-политическите настроения, които ще прекратят непреходността на прехода.

Прав им път, както се казва, всички знаем кои първи напускат потъващия кораб...
Прав им път на емигрантите!

Автор Албена Вулева
28 February 2014
Лентата
егото е нетърпеливо, защото знае, че времето му е ограничено. комунизмът е търпелив, защото знае, че е вечен.
венсеремос, другари!
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Част от отговорите могат да се намерят на същото място.
Кримска война
автор: Мартин Карбовски
Говори се много повече за „трети пол“, отколкото за инвестиции. Говори се много повече за правата на сексуалните малцинства, отколкото за синдикални права. Това е превелико разочарование. Всеки българин днес ще ви каже – това ли са ни проблемите, които Европа иска и може да реши? А ние, обикновените, с гайдите, с традициите???

ЕС е много повече права на кучетата, отколкото правото на правосъдие. Огледайте се – каруцата е поставена пред коня във всяка глава на присъединяването. Ние нямаме правосъдие за хората, но всеки ден раздаваме правосъдие заради тричането на кучета. Да, обичаят е ужасен, но асиметрията между права на хора и животни просто погнусява тукашния човек. Това ли трябва да се случи? Не можеше ли първо да решим проблемите на хората, да ги научим да си мият зъбите и да се бръснат, а после да мислим за животинките. Можеше, но някой явно реши да ни покаже, че животните са по-важни от българите. Вицовете на тази тема вече са филми на ужасите.

Защото ако решите проблемите на хората, после те ще решат проблемите и на животните. Обратното няма да стане. Ето, това е днес Кримската война, разберете.

Правата на затворниците се оказаха по-важни от правата на жертвите. Правата на циганите се оказаха стена, в която българите си блъскат главата и мечтаят да се върнат времената на генерал Чочоолу, който вкара танковете в Столипиново.

Правата на птиците, безумните екологични ограничения, изискването на автоматични чесала в боксовете на кравите – това ни се струваше виц. Но тези права се оказаха по-важни дори от демографската мъка, в която живеят несмеещите да раждат българи.

Кой иска да се роди в свят, където сякаш Олдъс Хъксли е жив заради грижата за ноктите на пернатите във фермите за птици?!

Спазването на тези права, палиативната идея за свобода на кокошките, доведе до смърт на част от душите ни. Не можем да изразим безумието на идеята за ограничаване на някои сортове домати, при положение, че на континента има български северозапад, където хора живеят с по-малко от долар на ден. Живеят в престъпност, по-жестока от робство. Живеят изнасилени и недозакопани, докато в Брюксел някой подготвя още един манифест за правата на туристите и забраната на руски товарни самолети да извършват полети над Съюза. Погледнете пощата на Европарламента и ще разберете – там няма нито едно писмо адресирано до нас. Не до нас лично – а до проблемите ни.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
speedy

Мнение от speedy »

Италианските капитани?

Само така. Да се скитат немили-недраги. И ако припарят до Родината - по 50 тояги и обратно.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
спиро

Мнение от спиро »

:D :D :D :D
bateto има по свежарска идея, обаче. след пас контрола, директно в белене- завинаги... :D
егото е нетърпеливо, защото знае, че времето му е ограничено. комунизмът е търпелив, защото знае, че е вечен.
венсеремос, другари!
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

спиро написа::D :D :D :D
bateto има по свежарска идея, обаче. след пас контрола, директно в белене- завинаги... :D
Я си гледай гозбичките! Политиката не ти е по силите, щото. :D
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

спиро написа:Не са това онези полезни съставки на социално-политическите настроения, които ще прекратят непреходността на прехода.
:rofl:
Непреходността на прехода и как да я прекратим. Ами със социално-политически настроения, малко социализъм, малко царя, малко Доган, малко бат Бойко и таз година завод за полупроводници - догодина за цели проводници :rofl:
спиро написа:Прав им път, както се казва, всички знаем кои първи напускат потъващия кораб...
Тия дето могат да плуват? Тия дет не могат, стоят и викат "дезертьорииии" :rofl:
umeiko

Мнение от umeiko »

спиро написа:
Паническо бягство, предателство и липса на отговорност към собствената си държава е цялата тая емиграция, "социален туризъм" и нескромни апетити за чужди работни места. Хората са станали така себични, егоистични и консуматорски настроени към живота, че тотално забравиха що е то граждански дълг, дълг към родината, обществена лепта и други такива полезни работи, които не са високоплатени, даже изобщо не са платени, но са морално задължение на всеки един гражданин в Държава! А, това, че не желаят да осъзнаят, че да бъдеш гражданин на една Държава е двупосочно отношение, което вкючва не само права, но и задължения, е именно онова разковниче, което ни кара да казваме баналното : " за това сме на тоя хал". Да, затова сме на тоя хал, защото вместо да си изчистим и подредим къщичката, отиваме наготово там, където някой друг вече е сторил това. Сигурно, ако и там нещо се разкапе, отново ще побегнем към друго уредено място и така до безкрай ще търсим чисто постланото, оставяйки някой друг да оправя погрома зад гърба ни...

Номади. Консуматори на чужди социални благини. Това са нашите емигранти и изобщо не бива да жалим за тяхното дезертьорство. Каквито високи специалисти и да се изкарват, това не са онези достойни, отговорни граждани на нашето общество, които ще ни помогнат да се преборим с неуредиците в Държавата. Не са това онези полезни съставки на социално-политическите настроения, които ще прекратят непреходността на прехода.

Прав им път на емигрантите!

Автор Албена Вулева
28 February 2014
Лентата
Бе я ме поправете, ама не беше ли и хан Аспарух, и той, такъв, имигрантче...вместо да стои при тате и братя, той са втурна неговата м.....и праааас, в днешна България? ИЗЕДНИК, РОДООТСТЪПНИК, И ПРЕДАТЕЛ, на кладата викам аз, с конскатата опашка :rofl: :rofl: :rofl:
Публикувай отговор