Как избрах града (в Канада) в който живея?
Re: Как избрах града (в Канада) в който живея?
Внашата фирма е към disability insurance. HR се опита да ми го пробута когато аз излизах в отпуска, но за нас няма смисъл.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
По мое време тези две години в България бяха разбити така: 9 или 10 месеца платено 80-90% от заплатата и останалата година и нещо някакви смешни 100-200 лева.IRA написа:... В България е доста по добре - две години платено.
Колежка излезе тук в майчинство, до колкото разбрах и фирмата и държавата и плащат. В началото е почти 90% от заплатата и започва да намалява като в края на годината е 50%. Максимума поне при нас е една година майчинство (не знам обаче има ли изискване за трудов стаж, в България мисля че беше поне 6 месеца)
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
-
За изчисляването на първата година е 24 месеца преди раждането средно дневно нетно възнаграждение и жална ти майка ако имаш месеци на безработица. Втората година по настоящем е 340 лева. До миналото лято беше минималната заплата, но нали сега е коалицията на власт и стана на 310 и от януари 2014 е 340 лв. Мислят да намалят и 24-те месеца за определяне на размера за първата година на 18 месеца.Joya написа:По мое време тези две години в България бяха разбити така: 9 или 10 месеца платено 80-90% от заплатата и останалата година и нещо някакви смешни 100-200 лева.IRA написа:... В България е доста по добре - две години платено.
Колежка излезе тук в майчинство, до колкото разбрах и фирмата и държавата и плащат. В началото е почти 90% от заплатата и започва да намалява като в края на годината е 50%. Максимума поне при нас е една година майчинство (не знам обаче има ли изискване за трудов стаж, в България мисля че беше поне 6 месеца)
За пример за първата година - работил си 24 месеца за по 750 лева( това са парите , които чисто взимаш-осигуряват те на 1129лева). Вземат се ввсички работни дни за този период и се изчислява коефициент- дневна ставка. В случая 35,19999 лева. Всеки месец се вземат БРОЯ РАБОТНИ ДНИ БЕЗ ПРАЗНИЦИТЕ ( тогава детето може и комшията да го гледа

а декември , нали се сещаш - 19х35,1999= ?
Та затова на всички майки са им текнали майчинските през крачолите. Това е един от най- добрите варианти. В София може и да е по- добре картината
В цяла България си е така
Само че в София има повече фирми, предполагам, които те осигуряват на реалната заплата и ако си късметлия да си в една от тях - максимума, т.е. 2000лв бруто, който можеш да вземаш в продължение на една година мисля е по около 80лв/ден. Но детските мисля, че са около 30лв/месец!!! За справка - едно пюре на ХИП от 125гр - 2,30, памперсите на Pampers излизат на страхотна промоция по 33ст на памперс... и т.н и т.н. Това, което е истинския и единствен бонус в България е, че работодателят ти няма право с топ да те мръдне в продължение на 3 години - само с разрешение на инспекцията на труда, а те не са луди да дават такова нещо за махане на млада майка или при закриване на фирмата.
Иначе по темата - като човек, който тепърва си представя живота си в Канада, за мен тази тема е изключително интересна и полезна. Особено, когато освен избора на града, хората споделят защо са / не са останали там и ако не са - защо са се преместили и са останали на новото място. Така че, благодаря на тези, които давате тази информация

Иначе по темата - като човек, който тепърва си представя живота си в Канада, за мен тази тема е изключително интересна и полезна. Особено, когато освен избора на града, хората споделят защо са / не са останали там и ако не са - защо са се преместили и са останали на новото място. Така че, благодаря на тези, които давате тази информация

Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
- mortigur
- Обратна връзка:
По темата:
Calgary, AB беше единственото място където моя опит можеше да се признае и да работя това което искам. Не е върха на сладоледа но засега това е
Calgary, AB беше единственото място където моя опит можеше да се признае и да работя това което искам. Не е върха на сладоледа но засега това е

Taxation is theft.
Какво ще кажете за FREDERICTON NB как ли се живее там?
- OILERS
Както и в Сейнт Джоунс,Монтреал и Торонто.borika1 написа:Какво ще кажете за FREDERICTON NB как ли се живее там?
- optics
- Модератор
Голям кеф става като тръгне реката нагоре.borika1 написа:Какво ще кажете за FREDERICTON NB как ли се живее там?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Малък град в средата на нищото - ако не отиваш с осигурена работа, не мисля че има много смисъл да отиваш там като новодошъл имигрант.borika1 написа:Какво ще кажете за FREDERICTON NB как ли се живее там?
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)