Продадоха България на ФЕД !

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
borismorev

Re: Продадоха България на ФЕД !

Мнение от borismorev »

Хора, който е прочел статията до края и има елементарни познания по икономика е разбрал че няма нищо сензационно в тази новина. Напротив. Единственото което има значение за избора на банките е колко такси ще им се платят, надявам се нашите да са проучили добре пазара. Звучи все едно че са щом са имали оферти от 20 банки. Горе-долу толкова банки могат да пласират такова количество дълг в световен мащаб.
А ако някои "продава България" на някого, то я продава на хората/институциите, които ще купят дълга. Кой им го продава няма значение (повтарям, освен таксите платени за услугата).

@ 7George - старият дълг беше в долари, защото Милен Велчев го превалутира (преди мисля че беше в дойче марки). Доколкото си спомням загубихме една камара пари от тази операция. Този нов дълг няма да е в долари, а в евро.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Е за теб няма значение,нали не живееш в България, на чужд гръб все е малко...
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

borismorev написа:Хора, който е прочел статията до края и има елементарни познания по икономика е разбрал че няма нищо сензационно в тази новина. Напротив. Единственото което има значение за избора на банките е колко такси ще им се платят, надявам се нашите да са проучили добре пазара. Звучи все едно че са щом са имали оферти от 20 банки. Горе-долу толкова банки могат да пласират такова количество дълг в световен мащаб.
А ако някои "продава България" на някого, то я продава на хората/институциите, които ще купят дълга. Кой им го продава няма значение (повтарям, освен таксите платени за услугата).

@ 7George - старият дълг беше в долари, защото Милен Велчев го превалутира (преди мисля че беше в дойче марки). Доколкото си спомням загубихме една камара пари от тази операция. Този нов дълг няма да е в долари, а в евро.
Борисморев, не се хаби - Мухата нито е прочел статията, нито има някакви познания по икономика, затова и коментарите по темата до тук звучат по този начин.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Що така, "скапаната"Русия няма такива "ЧУДЕСНИ" сделки с тези прословути банки по света...? :D
Я да ни обади разбирача отгоре ? ;) :D
Стефан Цанев
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

myhata II написа:Що така, "скапаната"Русия няма такива "ЧУДЕСНИ" сделки с тези прословути банки по света...? :D
Я да ни обади разбирача отгоре ? ;) :D
Щото на скапаната Русия вече няма никой никакво доверие, че ще си върне заемите.
Taxation is theft.
umeiko

Мнение от umeiko »

Щото скапаната Русия има реална икономика, докат останалите са се нафрашкали с имагинерна икономика.
Некой ша ми каже ли по каква логика Газпром дето отоплява цяла европа струва точно толкова колкото....клюкини по селскому(фацебооки)???
Нема, нали?
Или ако трябва да перафразирам местните борсови акули, когато вълната отмине, тогава се вижда кой е по гащи, и кой е гол :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

umeiko написа:Щото скапаната Русия има реална икономика, докат останалите са се нафрашкали с имагинерна икономика.
Некой ша ми каже ли по каква логика Газпром дето отоплява цяла европа струва точно толкова колкото....клюкини по селскому(фацебооки)???
Мога само да ти кажа, че икономиката определено не е твоето форте. Опитай с нещо друго - "фацебооки клюкини по селскому" да речем или нещо от този род. :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Фед спира да обвързва лихвите с безработицата

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/03/19 ... aboticata/"
Стефан Цанев
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Днеска и Украйна ,да ни е честито ! :rock: :y:
МВФ и Украйна договориха помощ в размер до 18 млрд. долара
http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/03/27/ ... o_18_mlrd/"
Стефан Цанев
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

myhata II написа:Днеска и Украйна ,да ни е честито ! :rock: :y:
Ама ти украинец ли си бил ? Ха да ти е честито тогава ! :drinks:
Аватар
7George

Мнение от 7George »

myhata II написа:Днеска и Украйна ,да ни е честито ! :rock: :y:
МВФ и Украйна договориха помощ в размер до 18 млрд. долара
http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/03/27/ ... o_18_mlrd/"
Те явно се надяват, щом някой им е дал милярди, да ги пази от лошата руска мечка, може би.. Ама ни ЕС, ни америка им се слага главата в торбата. Те и украинците не се сражават за земята си, а тихомълком бягат от Крим. Звучат ми фалшиво.
Embrace your climate change!
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

7George написа:Те и украинците не се сражават за земята си, а тихомълком бягат от Крим. Звучат ми фалшиво.
Срещу какво да се сражават? Ядрена метла? Много фалшиво звучат, как не се бях сетила досега! :whew: :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Те явно се надяват, щом някой им е дал милярди, да ги пази от лошата руска мечка, може би.. Ама ни ЕС, ни америка им се слага главата в торбата. Те и украинците не се сражават за земята си, а тихомълком бягат от Крим. Звучат ми фалшиво.
Засега има само обещания да се дадат милиарди и то при изпълнението на определени и със сигурност много неприятни условия. Които условия, разбираемо, никой не смее веднага да обяви. Защото на Майдана ще му трябват доста бандюги и бая кръв да пролее за да усмирят народното недоволство. С едното палене на гуми на площада няма да мине. Та затова горчивата истина ще се сервира продължително и на малки хапки та да се преглъща по-лесно. Ние в България много добре го знаем това.

Няма как, Георге, да се накарат украинците в Крим да се сражават "за земята си" с руснаците там, защото просто такова нещо там няма. Никой и никога не е приемал тази земя като друга освен руска. Нито от населението на Крим, нито от това на Украйна или Русия. Всичко останало е пропаганда и манипулации на онези, в чийто интерес да се сръфат руснаците и украинците. Само дето не им се получи номера и парите отидоха на вятъра.
Е, как да няма разочарование, обида, яд и възмущение?
И затова не се и отказват. Продължават да тръбят за струпвания на руски войски някъде си, за опасност от нахлуване къде ли не и т.н. Страхът, както и огънят, се нуждае от непрекъснато подклаждане. За да може някой да си реализира плановете и да си постигне интересите.
Защо да не едни предварителни и дългосрочни договори за гарантирани доставки на шистов газ. Нещо като гарантираното изкупване на енергията от волтаиците у нас.
А за овчиците като нас ще остане блеенето по форумите. Или пък виенето и джафкането, за които се имат не за овце а за част от глутницата. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
спиро

Мнение от спиро »

какво казва фон мизес, за системи като фед, или банката на англия?? съгласен ли е, че смисъла на съществуването на тези организации е много прост- просто взимат и еѝ така от въздуха почват да рисуват пари. тoва не е ли в нарушение на всички закони на физиката??? не е ли това получаване на богатство от нищото?? при положение, че фед може да напечата колкото си поиска пари, според /своите потребности/ в същото време наблюдавам, че уса страдат от огромен дълг около 15 трлн. д. някаде ако не се лъжа. защо уса взимат в дълг, това което могат да произведат в неограничени количества и съвсем безплатно. не съм чул някоѝ икономист да е отговорил смисленно на този въпрос? уса пускат огромно количество необезпечени долари в световната икономика, които след това като в 'прахосмукачка' трябва да бъдат изтеглени от там, за да не се обезценят. по тази причина не е ли създадена и мрежата от централни банки във всяка страна, на която функцията не е подръжка на националните икономики, a главната им задача е събирането на тези долари и след това изпращането им обратно в уса, като купуват американски държавни облигации??? питам, не се заяждам, защото днес ме навяха такива мисли, разглеждаѝки класацията на форбс, за наѝ- богатите хора на земята. тeзи хора са приказно богати, но все пак те са заработили тези пари със своя труд, упоритост и ум, а другите просто ги РИСУВАТ. каква конкуренция може да има между хора, които трябва да работят за тези пари а останалите ги рисуват както казах. примерно земеделието в уса изцяло е субсидирано с нарисувани пари, докато тук в бг., държавата ако реши да субсидира това непременно ще е с заработени пари. знам, че тук има много фенове на мизес /а пък аз не съм го чел/ ще се радвам да ми споделите какво мисли по тези въпроси. какво му е отношението към централното банкиране и банките като цяло. не ги виждам нещо топ- банкерите по тези класации, мисля защото те стоят НАД този свят и не им се налага да работят за да изкарат пари!!!!!
егото е нетърпеливо, защото знае, че времето му е ограничено. комунизмът е търпелив, защото знае, че е вечен.
венсеремос, другари!
Аватар
спиро

Мнение от спиро »

agent Ozo написа: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party:
озо, както казва един от най- добрите икономисти на 20 век......., не е глупост да не разбираш икономиката, ако не си обучен икономист, но е глупост да коментираш икономически теми, ако не разбираш икономика!!!! :sweat: :sweat: :)
егото е нетърпеливо, защото знае, че времето му е ограничено. комунизмът е търпелив, защото знае, че е вечен.
венсеремос, другари!
Публикувай отговор