Ядене ?
Ядене ?
Някой писа тука че 300-400 кинта месечно стигали за храна на трима
души в Канада, а моя опит показва 1000++ !? В нас ли има нещо
криво, или ... ?
криво, или ... ?
Re: Ядене ?
Последно промяна от stanbinev на Съб Сеп 25, 2004 4:08 pm, променено общо 1 път.
To zavisi kolko iadete. Vie kolko tegite?sofia написа:Някой писа тука че 300-400 кинта месечно стигали за храна на трима
криво, или ... ?
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
- St.Anger
- Some Kind of Monster
Ние до хиляда не стигаме, но определено 300 $ не ни стигат. Също сме тричленно семейство и не виждам как мажем да паднем под 500-600 $ без сериозни лишения или щуро обикаляне по магазините за купуване само на най-евтиното...sofia написа:Някой писа тука че 300-400 кинта месечно стигали за храна на трима
криво, или ... ?

To Live Is To Die
Зависи. За новопристигнали от България, когато всеки долар е важен, 300 кинта изглеждат разумни. След няколко години и $1000 може да не стигат. Личен опит...sofia написа:Някой писа тука че 300-400 кинта месечно стигали за храна на трима
криво, или ... ?
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
- bgmontreal
- Обратна връзка:
питате ли го ХайдукаIRA написа:To zavisi kolko iadete. Vie kolko tegite?sofia написа:Някой писа тука че 300-400 кинта месечно стигали за храна на трима
криво, или ... ?

2000$ за храна + $1000 пиене
иначе $300 ми се вижда малко дори и за 2 члена, но зависи и къде живееш и работиш.
На мен ми е близко само Метро и ми излиза солено и затова рядко пазарувам, колкото и да звучи странно, но яденето навън ми излиза почти фитка

http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Е, Дани, ти пък сега, че аз с 2000$ за ам-ам и 1000$ за пий-пий след 2 месеца ще отслабна, а след 3 - ще изчезна! Недей така бе човек, да не съм в ареста, че на хляб и вода да бъда !!bgmontreal написа:питате ли го ХайдукаIRA написа:To zavisi kolko iadete. Vie kolko tegite?sofia написа:Някой писа тука че 300-400 кинта месечно стигали за храна на трима
криво, или ... ?![]()
2000$ за храна + $1000 пиене
иначе $300 ми се вижда малко дори и за 2 члена, но зависи и къде живееш и работиш.
На мен ми е близко само Метро и ми излиза солено и затова рядко пазарувам, колкото и да звучи странно, но яденето навън ми излиза почти фитка

Ако говорим реално, точно 300$ стигат за тричленно семейство. Това прави по 10$ на ден, и при разумно пазаруване и разумно хранене (готвене и т.н.) парите стигат...
Всъщност какво значи "стигат" ? Не знам някой в Канада да е умрял от глад. Така че спокойно, и с 300$/месец ще изкарате, и 10 000$/месец могат да ви се видят малко...

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!

Аз вечно си позволявам разни глезотийки и май само още "кокий на Сан Жак" не съм готвила

Средно за храна харчим около 100 дол. седмично.Т.е. зареждам по една пълна количка (ама не от Метро или IGA) веднъж седмично и следващия път,другата седмица по същото време. Най-евтино количката ни е излизала към 70 дол.,а ако е за по-малко,определено не издържаме до точната дата следващата седмица...

Разбира се,винаги пазарувам умно,независимо как съм финансово.Ако сега прахта е на намаление,а аз имам прах в къщи,ще взема вероятно още една-не се разваля,а като потрябва няма да е на 5 дол. Всичко в този ред на мисли...Разбира се,като някои канадци,на които продуктите не им се побират в огромните колички, никога не съм се оливала,но пък и не знам колко хладилника трябва да имаш в къщи за да съхраняваш всички тези глупости.
Най-скъпо ми излиза ходене до български магазин.Там най-скромно оставям по 40 дол. и това за неща,които са извън нормата на супера.