Демократичен Квебек забранява писането на английски вФейсбук

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
davidT

Демократичен Квебек забранява писането на английски вФейсбук

Мнение от davidT »

Голяма и велика демокрация :D :D

http://montreal.ctvnews.ca/language-age ... -1.1706151"
"Mатематически гарантирано е,че Биткоин e обречен"
Powered by Мосю Geek
Аватар
Chomsky

Re: Демократичен Квебек забранява писането на английски вФей

Мнение от Chomsky »

Ееее това ме развесели :rofl: .
Че и с глоби я заплашват ако не започне да пише на френски във фейсбук.
Това отива във блога ми :D
леко, не се нервирайте, че ще остареете бързо.
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Обаче това е станало по сигнал от някой на който не му е допаднало всичко там да е на английски. И щом става дума за бизнес такъв сигнал може да подаде всеки заинтересован. Щеше да е наистина комично ако не беше трагично.
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

yahoo написа:Щеше да е наистина комично ако не беше трагично.
:up:
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

yahoo написа:Обаче това е станало по сигнал от някой на който не му е допаднало всичко там да е на английски. И щом става дума за бизнес такъв сигнал може да подаде всеки заинтересован. Щеше да е наистина комично ако не беше трагично.
Малоумник някакъв. Фейсбук предлага превод на всеки текущ пост, който ти се появява, ако толкова не можеш да си го прочетеш.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Pointzero

Мнение от Pointzero »

Затова, (след като се задават нови избори, спред коментарите, че "бюджетът" ще пропадне) - дайте да гласуваме за която и да е партия, но само не и PQ. F**ck Мароа! F**ck PQ!!!
Когато печелиш, не знаеш какво губиш & vice-versa!
Experience не можеш да си купиш, но винаги си го ПЛАЩАШ!
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Виждам, че форумната администрация все още позволява публикуване на обяви, насочени към жители на квебек, без да са изписани на френски.

Няма ли да се намери съвестен гражданин да ги рапортува?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Като нищо ще се намери :rofl:
Тия не са в ред.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
davidT

Мнение от davidT »

По лошото е, че в която и държава от Белия свят да беше станало подобно нещо ,щеше да има стачки,протести,искане за оставки и т.н.
"Mатематически гарантирано е,че Биткоин e обречен"
Powered by Мосю Geek
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Нещо не си разбрал. Какъв по бял свят от Канада?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

ablood написа:Виждам, че форумната администрация все още позволява публикуване на обяви, насочени към жители на квебек, без да са изписани на френски.

Няма ли да се намери съвестен гражданин да ги рапортува?
Ама как обяви? Цял подфорум Провинция Квебек и друг Имиграция в Квебек....на български? Къв е тоя език, бре?
Я да се взимате бърже в ръце да не ви награбва Полинчету! Българският текст трябва да следва с големина на буквите 15/16 от големината на френските. :lol:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

davidT написа:По лошото е, че в която и държава от Белия свят да беше станало подобно нещо ,щеше да има стачки,протести,искане за оставки и т.н.
Ами вероятно повечето квебекари одобряват тия дивотии, затова няма. Пък и осъзнават, че каквото са си надробили (избрали), това сърбат ... едва ли не са знаели какво представляват PQ, когато са гласували. И че има и други провинции, в които могат да се преместят, когато пожелаят, защото никой не ги е вързал в Квебек.
В "Белия свят" проблемите не се решават със стачки, протести и искане на оставки (такива има колкото искаш в БГ и Украйна, но без резултат), а с гласуване на избори, това май още не си разбрал.
А да отъждествяваш Квебек с цяла Канада е още по-голяма дивотия, между Онтарио/БК/Албърта и Квебек има толкова голяма разлика, че си нямаш и идея.
Аватар
Chomsky

Мнение от Chomsky »

Явно Фейсбук като медия барабар с всичкият хардуер и датабанките в Швеция е собственост на сепаратистичните квебекчани, а не на Зукеберг и сие. :D
Сега ще се изкефя мр. Зи и приятели да повдигнат дело срещу езиковата полиция.
леко, не се нервирайте, че ще остареете бързо.
borismorev

Мнение от borismorev »

roumensp написа:
davidT написа:По лошото е, че в която и държава от Белия свят да беше станало подобно нещо ,щеше да има стачки,протести,искане за оставки и т.н.
Ами вероятно повечето квебекари одобряват тия дивотии, затова няма. Пък и осъзнават, че каквото са си надробили (избрали), това сърбат ... едва ли не са знаели какво представляват PQ, когато са гласували. И че има и други провинции, в които могат да се преместят, когато пожелаят, защото никой не ги е вързал в Квебек.
В "Белия свят" проблемите не се решават със стачки, протести и искане на оставки (такива има колкото искаш в БГ и Украйна, но без резултат), а с гласуване на избори, това май още не си разбрал.
А да отъждествяваш Квебек с цяла Канада е още по-голяма дивотия, между Онтарио/БК/Албърта и Квебек има толкова голяма разлика, че си нямаш и идея.
Не съм съгласен с тезата за стачките. Това, че в държави като България, Украйна или арабския свят нищо не се променя, не значи че нещата не стоят така в утвърдените западни демокрации.

А относно френския език и неговата защита, само си помислете вие как бихте се чувствали като езиково (и донякъде културно) малцинство в собствената си държава. Ха сега добавете и следващия факт:

After the capture of New France, the British implemented a plan to control the Canadiens and to entice them to assimilate into the British way of life. They prevented Catholics from holding public office and forbade the recruitment of priests and brothers, effectively shutting down Quebec's schools and colleges. This first British policy of assimilation (1763–1774) was deemed a failure.

Мисля че ме разбрахте.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Не не те разбрахме,говорим за кебекари все пак, не за местното население.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Публикувай отговор