Имам питане ...
Имам питане ...
Знае ли някой,ако нямам стаж в Канада,каква пенсия ще получа /осигуровка/след навършване на годините?
Благодаря ви предварително.
Re: Имам питане ...
За всяка провинция е различно. Уелферската пенсия в Квебек на 60 год. е около 540$ месечно (на 70 год. е около 800$), а федералните добавки започват на 65 около 210$ ....boial написа:Знае ли някой,ако нямам стаж в Канада,каква пенсия ще получа /осигуровка/след навършване на годините?
С твоето свободно време, би било по-добре да потърсиш в гугъл ако искаш по-точен отговор.
- roumensp
Само да добавя, че пенсията за години (OAS) изисква да си живял в Канада поне 10 години и това при положение, че в момента живееш в Канада. Ако живееш извън Канада годините са 20.analgin написа:За всяка провинция е различно. Уелферската пенсия в Квебек на 60 год. е около 540$ месечно (на 70 год. е около 800$), а федералните добавки започват на 65 около 210$ ....boial написа:Знае ли някой,ако нямам стаж в Канада,каква пенсия ще получа /осигуровка/след навършване на годините?
С твоето свободно време, би било по-добре да потърсиш в гугъл ако искаш по-точен отговор.
http://www.servicecanada.gc.ca/eng/serv ... ndex.shtml"
- Bistra
- Напуснал форума
Да, и пълният размер се получава при 40 годишно гражданство, ако не ме лъже паметта, считано от 18 годишна възраст, т.е. ако си получил гражданство на 30 години (примерно) няма как да вземеш горепосочените пари на 60.roumensp написа:Само да добавя, че пенсията за години (OAS) изисква да си живял в Канада поне 10 години и това при положение, че в момента живееш в Канада. Ако живееш извън Канада годините са 20.
http://www.servicecanada.gc.ca/eng/serv ... ndex.shtml"

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Няма значение дали си гражданин или не. Може и permanent resident.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Значи ,ако разбирам добре , за хора не работили в канада, социалната пенсия е около 1000 кан. долара , навършвайки 65г. и живял мин. 10 г в Канада. Така ли?
- Bistra
- Напуснал форума
Old Age Security pensionkonstanta написа:Значи ,ако разбирам добре , за хора не работили в канада, социалната пенсия е около 1000 кан. долара , навършвайки 65г. и живял мин. 10 г в Канада. Така ли?
How much can I get?
The amount of your Old Age Security (OAS) pension will be determined by how long you have lived in Canada after the age of 18. Learn about
how the Old Age Security pension is calculated.
For the period from April 1 to June 30, 2013, the maximum OAS pension amount was $546.07. Consult the table of Old Age Security payment amounts for current benefit rates.
OAS benefits are adjusted quarterly (in January, April, July and October) if there are increases in the cost of living as measured by the Consumer Price Index.
If you have a low income, you may be eligible to also receive the Guaranteed Income Supplement.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

- roumensp
Ще е нещо от типа на 140 кинта ... дори само за храна няма да ти стигнат.konstanta написа:Значи ,ако разбирам добре , за хора не работили в канада, социалната пенсия е около 1000 кан. долара , навършвайки 65г. и живял мин. 10 г в Канада. Така ли?
Нещо такова,да. Обаче този максимум, ще може да се взима,ако си живял поне 40 г. в Канада. Тоест, както Бистра каза,след 70 г. навършени. Зависи,кога си дошъл в Канада. Колкото по-късно си дошъл,толкова по-зле. Сега с тази спогодба с Канада,нещата малко се оправят,но спогодбата не е със задна дата и влиза в сила от този март.
Трябва да се работи и да се спестява за хубава пенсия. Колко точно трябва да се спестяват за да имаш добър стандарт след пенсиониране,не знам,тук не съм специалист,но трябва да се заделят пари.
Трябва да се работи и да се спестява за хубава пенсия. Колко точно трябва да се спестяват за да имаш добър стандарт след пенсиониране,не знам,тук не съм специалист,но трябва да се заделят пари.
Като за имигрант ако я докараш до 60-70 % от дохода в активна възраст ще си суперkapitan написа: Колко точно трябва да се спестяват за да имаш добър стандарт след пенсиониране,не знам,тук не съм специалист,но трябва да се заделят пари.

S'il n'y a pas de solution, c'est qu'il n'y a pas de problème.